Úřednický čin roku: Strategie podpory Čechů v institucích EU obsadila místo mezi 20 nejúspěšnějšími projekty

Úřednický čin roku: Strategie podpory Čechů v institucích EU obsadila místo mezi 20 nejúspěšnějšími projekty

  • Barbora Navrátilová
  • 16 května, 2024
  • 10:22

Tým Sekce pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČR se umístil mezi finalisty prvního ročníku projektu Úřednický čin roku 2023. Se svou Strategií podpory Čechů v institucích EU se probojoval mezi 20 nejúspěšnějších projektů, které přispívají ke zlepšování české státní správy a úřadů.

Iniciativa Úřednický čin roku oceňuje výjimečné počiny lidí, kteří pracují pro český stát a samosprávy a jejich projekty zlepšují práci úřadů či přímo kvalitu života v Česku. V jubilejním ročníku bylo nominováno 130 projektů, z nichž bylo odbornou porotou vybráno 20 finalistů rozdělených do 6 kategorií.

Strategie podpory Čechů v institucích EU byla ve finálovém kole zařazena do kategorie Týmová podpora, která oceňuje vedení úřadů a týmy, které úspěšně podporují své zaměstnance. „Když jsme se o nominaci dozvěděli, měli jsme samozřejmě velkou radost. Nejen ze samotného umístění ve finálové dvacítce, ale především z toho, že naše dlouholeté úsilí bylo někým zaznamenáno,“ reagoval ředitel Odboru evropské institucionální a právní podpory Úřadu vlády ČR Štěpán Pech, který stojí v čele oceněného týmu.

„Již deset let neúnavně pracujeme na zvyšování počtu českých úředníků v institucích Evropské unie a rovněž aktivně podporujeme jejich prosazování na strategicky důležitých místech. Zároveň usilujeme o zvyšování profesní kvalifikace zaměstnanců české státní správy,“ vysvětluje šéf strategie. „Díky našemu projektu dochází již několik let k pozitivním změnám. Zájem o vysílání národních expertů a stážistů je vysoký a úspěšnost Čechů ve výběrových řízeních také roste. Obecně se zvyšuje i povědomí o pracovních příležitostech v institucích EU,“ doplňuje Pech.

Umístění v kategorii oceňující týmovou podporu si Štepán Pech vysvětluje multidisciplinárním charakterem celé strategie, na které se podílejí profesionálové z různých resortů napříč státní správou. „Naše podpora nemá pouze jednu cílovku, ale snažíme se pomáhat lidem z různých sfér, od studentů po profesionály ve státní správě, ale i mimo ni,“ dodává.

Klíčové aktivity strategie zahrnují mimo jiné i přípravu zájemců na výběrová řízení do cílových institucí EU, poradenství a budování sítě kontaktů uvnitř. „Pořádáme také různé networkingové eventy, konference nebo školení,“ doplňuje Pech. „Těší nás i skutečnost, že o naší strategii už vědí nejenom úředníci, ale rezonuje nyní i politicky v kontextu 20 let Česka v EU.“

Chcete se dozvědět o agendě podpory Čechů v institucích EU více? Přečtěte si náš dřívější rozhovor se Štěpánem Pechem, který přibližuje svou práci na strategii, činnost svého odboru i zkušenosti s koordinací pozice Česka spojené s brexitem.


Zařazenočt 16.05.2024 10:05:00
ZdrojTvoříme Evropu
Origináltvorimevropu.cz/2024/05/16/urednicky-cinu-roku-strategie-podpory-cechu-v-institucich-eu-obsadila-mis...
KategorieAktuality, Češi v EU, hlavní, Strategie podpory Čechů v institucích EU, Úřednický čin roku, vzdělávání
AutorBarbora Navrátilová
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.