Webinář konference českých škol v Severní Americe

23.05.2024 / 00:23

Kdy: 01.06.2024 09:00 - 14:30 , Kde: ZOOM

Zveme všechny zájemce z řad široké veřejnosti v rámci 12. konference českých škol v Severní Americe na webinář (přímý přenos konference) v sobotu 1. června 2024 od 9h do 14:30 východokanadského času (-6h za Prahou), který bude obsahovat stěžejní přednášky našich pozvaných lektorů:

9.00 - 10:15 Ondřej Hník - Tvořivá literární výchova

Představení autora, jeho tvorby, čtení ukázek z tvorby, prostor pro dotazy účastníků ke konkrétním knihám i dotazy obecnějšího rázu. Představení jedné modelové aktivity v konceptu tvořivé literární výchovy.

10:25–11:40 Markéta Švamberk Šauerová Duševní hygiena učitelů

Nároky učitelské profese stále výrazněji ovlivňují zdraví učitelů. Pozornost věnovaná možnostem zlepšení vlastního duševního zdraví je zdrojem obnovy sil a efektivní výuky. Jedině duševně odpočinutý učitel může vychovávat spokojené žáky.

11:50–12:50 Magdalena Málková – Jak pracovat s heterogenní skupinou žáků

Jak nastavit cíle a aktivity pro rozdílné úrovně znalostí žáků. Praktické ukázky jednotlivých gradovaných aktivit, tvorba cílů a možnosti reflexe a hodnocení. Práce s třídou a třídní management.

13:30–14:30 Markéta Švamberk Šauerová – Výchova bilingvních dětí

Bilingvní výchova jako přirozená součást vývoje dětí v jazykově odlišných prostředích. Zásady výchovy bilingvních dětí. Benefity a rizika bilingvní výchovy, přístupy pro zmírnění rizik.

Webinář je zdarma, po povinné registraci obdržíte link na ZOOM.

Přednášející:

Doc. PhDr. Markéta Švamberk Šauerová, Ph.D.
Vystudovala FF UK, obor pedagogika-psychologie a jednooborová psychologie, zaměřuje se na školní a poradenskou psychologii. Od roku 2006 působí na Vysoké škole tělesné výchovy a sportu PALESTRA v Praze a od roku 2021 působí rovněž na Pedagogické fakultě UK, katedře psychologie. Profesně se věnuje problematice duševního zdraví žáků, učitelů i rodičů, dále žákům se specifickými potřebami a projektovému vyučování (konkrétní návrhy projektů pro rozvoj vybraných oblastí – např. projekt rozvíjení čtenářské gramotnosti od předškoláků po dospívající nebo projekty pohybového rozvoje dětí a dospívajících). Dlouhodobě spolupracuje s Českou televizí (samostatné rubriky v pořadu Sama doma, tvorba různých projektů pro ČT Edu – metodické a pracovní listy). Věnuje se také publikační činnosti a úzce spolupracuje s praxí (školní psycholožka v SŠ, ZŠ, psycholožka v pedagogicko-psychologické poradně, spolupráce s pěstouny, dětským domovem a Klokánkem).

Mgr. Magdalena Málková
Magda vystudovala učitelství pro 1. stupeň ZŠ na Univerzitě Karlově v Praze. V průběhu studia se více zajímala o Hejného metodu vyučování matematiky, působí i jako lektorka a tutorka této metody. Spoluzaložila dvě základní školy na Kolínsku, učila na 1. i 2. stupni ZŠ. Má zkušenosti i s výukou v Montessori mateřské škole. Vede semináře a webináře pro učitele, dělá mentorku a metodičku pro učitelské týmy na 1. stupni ZŠ. Učila český jazyk v projektu Krajánek ve světě děti krajanů z celého světa. V době pandemie spolupracovala s Českou televizí na pořadu UčíTelka. Několik let působila v projektech Inovace ŠVP ve školních družinách a diferenciace výuky matematiky na 1. stupni ZŠ. Je autorkou a spoluautorkou metodických materiálů pro učitele. Za svou práci získala ocenění, v červnu 2022 vyhrála soutěž Global Teacher Prize Czech Republic.
Absolvovala kurzy Hejného metody, kritického myšlení, Montessori pedagogiky, programu Začít spolu, písma Comenia Script, genetické metody čtení, roční mentorský kurz (JOB).
Magda ráda cestuje a poznává nové lidi. Má ráda hudbu, hraje na několik hudebních nástrojů. Ráda čte a píše, kreslí. Má dvě děti, díky kterým se neustále učí novým věcem. Celoživotní učení je její velkou zálibou.

doc. PhDr. Ondřej Hník, Ph.D.
V mládí závodně tancoval latinskoamerické tance a tanec také zhruba 15 let vyučoval. V letech 2004–2018 vyučoval na katedře české literatury Pedagogické fakulty UK v Praze, mezi roky 2016–2018 tuto katedru vedl. Nyní působí jako docent na katedře bohemistiky Pedagogické fakulty UJEP v Ústí nad Labem, kde je rovněž předsedou oborové rady doktorských studií Teorie vzdělávání v bohemistice. Od roku 2001 se plně a výhradně věnuje didaktice literatury. Kromě desítek článků a studií vydal monografii Didaktika literatury: výzvy oboru. (Praha: Karolinum, 2014, 2. vyd. 2021). Je recenzentem odborných monografií a učebnicových řad především literární výchovy. Je aktivním literátem, píše poezii i prózu pro široké spektrum čtenářů/posluchačů, od nejmenších dětí po mladé dospělé. Za své beletristické publikace získal v mládí 18 ocenění na literárních soutěžích, v posledních letech získal Výroční cenu Albatrosu za rok 2013 (vítěz kategorie literární text pro starší děti za sbírku básní Malý pražský chodec) a Výroční cenu Albatrosu za rok 2017 (počin v oblasti populárně-naučné literatury pro děti za knihu Můj atlas Česka) a Cenu děkana pedagogické fakulty UJEP v Ústí nad Labem za beletristickou činnost. Je porotcem nebo předsedou poroty literárních soutěží, autorem doslovů beletristických knih a pořadatelem a moderátorem literárních a literárně-kulturních pořadů. V poslední době se také věnuje psaní textů písní různých žánrů.

Děkujeme Munk School za poskytnutí této možnosti účasti i pro ostatní zájemce o vzdělávání v českých školách v zahraničí.



Zařazenost 22.05.2024 13:05:00
ZdrojMZv ČR v Torontu
Originálmzv.gov.cz/toronto/cz/kultura_krajane_a_skolstvi/skolstvi/webinar_konference_ceskych_skol_v.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.