Hlášení městského rozhlasu ze dne 29.05. 2024

zveřejněno: 29. 5. 2024

Vážení občané, vítáme Vás při vysílání městského rozhlasu.

Z ÚŘADU:

Odbor komunálních služeb oznamuje, že dochází ke změnám ve vedení MHD od pondělí 20. 5. 2024 do neděle 2. 6. 2024 z důvodu uzavírky části ulice Libušínská a Kovářova, nebude obsluhována zastávka MHD Libušínská. Vedení dotčených linek bude stejné jako u pouti.
Libušínská – místo zastávky MHD Libušínská je možné pro jednotlivé linky využít následující zastávky:
- linka č. 1 - nejbližší zastávka Studentská
- linka č. 4 - nejbližší zastávka Wonkova, Žižkova
- linka č. 5 - nejbližší zastávka Havlíčkovo nám.
- linka č. 8 - nejbližší zastávka Wonkova
Děkujeme za pochopení

Odbor komunálních služeb oznamuje, že v souvislosti s uzavírkou části ulice Revoluční a následnou uzavírkou ulice Okružní dolní dochází k následujícím změnám v MHD:
- v době od 03.06.2024 do 16.06.2024 včetně, bude přesunuta zastávka MHD Okružní rozc. Hamry na ulici Brodská (do prvního parkovacího zálivu) a dále budou zrušeny bez náhrady zastávky MHD Okružní dolní, Dagmarky, Nádražní, Strojírenská u mostu, pro vybrané spoje budou zrušeny zastávky MHD Strojírenská ŽĎAS, Strojírenská u Hajčmanů, Brodská obchodní domy, Žižkova, Libická, Okružní horní, Okružní rozc. Hamry.
- v době od 17.06.2024 do 30.06.2024 včetně, bude přesunuta zastávka MHD Okružní rozc. Hamry na ulici Brodská (do prvního parkovacího zálivu) a dále bude zrušena bez náhrady zastávka MHD Okružní dolní.
Situace se dále upřesňuje, proto sledujte ke konci týdne webové stránky dopravce, města a výlukové jízdní řády.
Děkujeme za pochopení

Odbor komunálních služeb oznamuje, že poplatek za komunální odpad je již po splatnosti. Poplatek neodkladně uhraďte bezhotovostně na účet nebo v hotovosti na pokladně městského úřadu.

Město Žďár nad Sázavou vyhlašuje výběrové řízení na pracovní pozice:

Referent/ka živnostenského úřadu a výkon volební agendy

Bližší informace k vyhlášeným výběrovým řízením naleznete na webu města.

Základní umělecká škola Františka Drdly zve všechny zájemce o vzdělávání na škole v oboru hudebním, výtvarném, tanečním a literárně-dramatickém na talentové průzkumy, které se budou konat v pondělí 3. června 2024 od 16.00 - 17.30 v budově ZUŠ. Více informací o talentových průzkumech ZUŠ naleznou všichni zájemci na www.zuszdar.cz.

ZTRÁTY A NÁLEZY:

Městský úřad, odbor finanční oznamuje, že na ztráty a nálezy byla předána: dětská čepička (šáteček). Seznam všech nalezených věcí je zveřejněn na úřední desce i na facebooku města. Bližší informace Vám poskytne Alena Benešová na tel. čísle 566 688 146 nebo osobně v kanceláři, 1. patro, dveře č. 35 – ztráty a nálezy.

KULTURNÍ POZVÁNKY:

Knihovna Matěje Josefa Sychry informuje návštěvníky o změně půjčovní doby během rekonstrukce. Otevřeno je v pondělí od 13 do 18 a ve středu a v pátek od 9 do 18 h.

Senior point knihovna pořádá ve čtvrtek 30. 5. od 17.00 hod. další Čaj o páté. V 17.00 hod. vystoupí Folklórní soubor Kamínek s pásmem Otvírání studánek a od 17:30 hod. zahraje k tanci a poslechu Stanislav Sejkora. Přijďte se k nám na Dvoreček knihovny pobavit s přáteli a zatančit si.

Active středisko volného času společně se Sportisem pro vás letos chystá jedinečnou oslavu Dne dětí, a to v sobotu 1.6.2024, která se poprvé uskuteční v areálu PILÁK ve Žďáře nad Sázavou. Připravili jsme pro vás nezapomenutelný barevný běh, který bude plný zábavy, smíchu a explozí barev! 550metrovou trať si mohou proběhnout jak děti, tak dospělí, doporučujeme si obléci bílé tričko a ochranné brýle (mohou být sluneční). Hromadné starty proběhnou v 10:00, 10:30 a 11:30. Na akci proběhne i vystoupení kroužků Active SVČ a doprovodný program.

Regionální muzeum Žďár zve všechny na Muzejní noc v pátek 7. června od 16 hodin do půlnoci. Muzejní noc na téma Významné okamžiky z historie města začne v 16 hodin na Farských humnech a zahrnuje osm poučných i zábavných zastavení. Součástí budou i vystoupení kapel Bee Band a Gnomus. Více informací najdete na webu www.muzeumzdar.cz.

Město Žďár nad Sázavou zve všechny Žďáráky na Den Žďáru 2024, který proběhne v sobotu 8. června na Farských humnech od 10 hodin. Součástí programu budou koncerty, řemeslný jarmark nebo aktivity od neziskových organizací. Hlavní hvězdou bude zpěvačka Aneta Langerová. Podrobný program najdete na Facebooku a webu města.

Regionální muzeum na Tvrzi zve na výstavu s názvem Tvrz vypráví věnovanou 90. výročí založení muzea. Výstava potrvá do 25. 8. a seznámí návštěvníky s historií žďárské tvrze i s pojmem tvrz obecně. Muzeum je otevřené denně mimo pondělí, včetně státních svátků. Více informací najdete na webových stránkách muzea www.muzeumzdar.cz.

VÝLUKY:

EG.D, a. s. upozorňuje občany, že z důvodu plánovaných prací na zařízení distribuční soustavy bude přerušena dodávka elektrické energie dne 14.6.2024 od 7:00 do 16:00 hod. v odběratelské trafostanici T73 Arrow č.201219 (ul. Jamská č. 2359/47). Žádáme odběratele el. energie o pochopení pro toto nezbytné omezení

EG.D, a. s. upozorňuje občany, že z důvodu plánovaných prací na zařízení distribuční soustavy bude přerušena dodávka elektrické energie dne 18.6.2024 od 7:30 do 15:00 hod. v ul. Studentská č. o. 2 (Lidl), č.o.4 (poliklinika), č. o. 7 (Asklepius). Žádáme odběratele el. energie o pochopení pro toto nezbytné omezení.

EG.D, a. s. upozorňuje občany, že z důvodu plánovaných prací na zařízení distribuční soustavy bude přerušena dodávka elektrické energie dne 28.6.2024 od 7:30 do 15:30 hod. v ul. Studentská č. o. 2 (Lidl), č.o.4 (poliklinika), č. o. 7 (Asklepius). Žádáme odběratele el. energie o pochopení pro toto nezbytné omezení.

KONEC HLÁŠENÍ


Zařazenost 29.05.2024 14:05:00
ZdrojŽďár nad Sázavou
Originálzdarns.cz/mestsky-urad/hlaseni-rozhlasu/hlaseni-mestskeho-rozhlasu-ze-dne-29.05.-2024
AutorZita Filipi

Související témata

IPhone 5
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.