Zastupitelé vydají změnu územního plánu


Prezentací činnosti Městského parlamentu dětí a mládeže Krnov bude ve středu 5. června v 16.30 hodin zahájeno zasedání zastupitelstva města. Na programu má především ekonomické záležitosti, a to účetní závěrku za loňský rok, plnění rozpočtu k 31. 3. 2024 nebo závěrečný účet města za rok 2023. Jeho návrh je zveřejněn na webu města a občané ho mohou připomínkovat písemně do 4. června, ústně při jeho projednávání na zasedání zastupitelstva.

„ Zastupitelům bude ke schválení předloženo také rozpočtové opatření číslo 10, v němž jsou ve výdajích kromě jiných zařazeny nové položky, mimo jiné ty, které se týkají projekčních činností. Jde například o projektové dokumentace k rekonstrukci části obchodního domu pro potřeby České pošty, parkovacích stání a multifunkčního hřiště na sídlišti u nemocnice nebo pro potřeby zřízení jeslí v Mateřské škole Jiráskova,“ uvádí vedoucí odboru finančního a živnostenského Josef Hranec.

Zastupitelé rovněž projednají prodej hektarového pozemku v průmyslové zóně krnovské firmě Egibi, která má záměr zde vybudovat výrobní a skladovací haly pro stolařskou výrobu, výrobu podlahových krytin a příslušenství k podlahám. V poptávkovém formuláři firma uvedla, že chce do závodu investovat 35 milionů korun.

K vydání bude zastupitelům předložena Změna č. 8 Územního plánu Krnov, která uvádí územní plán do souladu s aktualizacemi nadřazené územně plánovací dokumentace (Zásady územního rozvoje Moravskoslezského kraje, v platném znění) a jsou v ní zapracovány požadavky města, soukromých investorů a dalších vlastníků pozemků na vymezení nových ploch nebo změnu funkčního využití. „Změna zohledňuje i požadavek města vymezit nové plochy pro zahrádky na městských pozemcích. Z podnětu města dochází také ke změně plochy na Petrovické ulici v blízkosti koupaliště na plochu pro silniční dopravu pro realizaci veřejně prospěšné stavby parkoviště a tepelných vrtů, které zajistí vytápění lázní,“ říká vedoucí oddělení úřadu územního plánování Iveta Laštůvková.

Změna územního plánu dále navrhuje plochu pro rozšíření garážiště v Hlubčické ulici, zahrnuje úpravu koridoru pro výstavbu obchvatu Petrova dolu a cyklostezky do průmyslové zóny nebo plochu pro realizaci záměru výstavby soukromého domova pro seniory či podobného zařízení v sousedství sportovní haly v Bruntálské ulici. Pět lokalit, jimiž jsou městský park, bývalá kasárna a plochy pro výstavbu rodinných domů na Kabátově kopci a v ulicích Opavská a Petrovická, je nově řešeno s prvky regulačního plánu.

Ve změně jsou také promítnuty výsledky architektonické soutěže na Hlavní náměstí a také koridory pro veřejnou dopravní infrastrukturu převzaté z územní studie lokality mezi ulicemi Partyzánů a Stará Ježnická. „Na základě podaných námitek občanů z přilehlých ulic a projednání s dotčeným orgánem na úseku silničního hospodářství byla do územního plánu doplněna závazná podmínka, která stanovuje, že v rámci budoucí přípravy investice musí být dopravní infrastruktura řešena komplexně, včetně řešení dopravní situace v navazujících ulicích ve stávající zástavbě,“ uzavírá Iveta Laštůvková.

Program 12. zasedání Zastupitelstva města Krnova, včetně materiálů a příloh

Zodpovídá: Ing. Dita Círová
Vytvořeno / změněno: 30.5.2024 / 30.5.2024

Zařazenočt 30.05.2024 13:05:00
ZdrojKrnov
Originálkrnov.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=7455&id=48149

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.