Ahoj léto v Karviné 2024

perex-AHOJ LÉTO v Karviné 2024.png Prázdninová nabídka našeho města je opět pestrá.


PŘENESTE SE DO ATMOSFÉRY DOB MINULÝCH NA ZÁMKU FRYŠTÁT,

UŽIJTE SI NA ZÁMECKÝCH AKCÍCH, PROJDĚTE SE PARKEM

Zámek Fryštát, pro jehož empírový vzhled, se vžilo přirovnání „jako z románů Jane Austenové“, se nachází v centru města, přímo u náměstí. Nabízí KLASICKÉ OKRUHY ZÁMECKÝMI KOMNATAMI, které jsou pro návštěvníky otevřené od úterý do neděle od 10:00 do 17:00 hodin. Je však třeba pamatovat na to, že poslední prohlídka začíná v 16:00 hodin.

Nabídku zámku, jeho historii a spoustu hezkých obrázků najdete na: www.zamek-frystat.cz.

O prázdninách vrcholí hlavní zámecká sezona a v tento čas máme pro návštěvníky připraveny také zábavné prohlídky s programem. Ty najdete zde: https://www.zamek-frystat.cz/index.php/akce/

ZÁMECKÉ AKCE:

V sobotu 29. 6. v rámci Léta na zámku budete svědky bouřlivého setkání slavných Tří mušketýrů po dvaceti letech.

Naši čtyři hrdinové jsou sice o něco starší, ale to neznamená, že ztratili něco ze své odvahy. Stále se po hlavě vrhají do boje, šarvátek a potyček za slávu a záchranu cti krásných dam. Veliký vypravěč A. Dumas zve na další romantický příběh statečnosti, věrnosti a zrady, provázený třeskem kordů a mečů. Téměř čtyřicetiletý d’Artagnan se svými nalezenými přáteli Athosem, Porthosem a Aramisem zachrání královnu, matku Ludvíka XIV., zavítají do cromwellovské Anglie a nakonec šťastně vyváznou z léčky královnina milce kardinála Mazarina. Dokonce zde zasáhne i zloba již dávno zemřelé mylady.

Program představuje navazující divadelní vstupy v jednotlivých prostorách zámku, kdy se v rámci jednoho představení odehraje postupně celý příběh. Každé představení trvá cca 1 hodinu se začátky v 10:00, 11:00, 13:00, 14:00, 15:00 a 16:00 h. Mezi 12:00 a 13:00 hodinou je přestávka. Vhodné pro diváky každého věku. PREMIÉRA

Vstupné: základní 150 Kč, jednotné zlevněné 100 Kč, rodinné 300 Kč. Vstupenky na tuto akci si můžete koupit již od 25. června.

Součástí akce Léto na zámku jsou i Jízdy kočárem, které probíhají od 14:00 do 17:00 h, co čtvrt hodiny. Přednostně jsou určeny platícím účastníkům prohlídky s divadlem (1 prohlídka/1 jízda). Doporučujeme jízdu rezervovat už při koupi vstupenky na akci. Jízdu však zaplatíte na pokladně až v den akce, ale již před samotnou jízdou. Kočímu se prokážete speciální jízdenkou s uvedením času.

Jízdné: 80 Kč/kočár/do 15min.

Ještě o posledním červnovém víkendu máme na neděli 30. 6. připraveny Speciální prohlídky zámku a kostela (IV. trasa).

Prohlídková trasa vede částí zámku, kde zahrnuje několik vybraných místností I. okruhu, poté přes spojovací zděnou chodbu přechází do kostela Povýšení sv. Kříže. Zde prohlídka trvá asi 30 minut a také zde i končí. Celá prohlídka trvá přibližně hodinu a je vedena pouze s průvodcem. V zámecké části jsou to průvodkyně ze zámku a v oratoři kostela skupinu přebírá průvodce z kostela. V jedné skupině návštěvníků může být maximálně 20 osob. Trasa není, s ohledem na přechod do kostela, přístupná pro vozíčky.

Prohlídky zámku Fryštát s přechodem do kostela Povýšení sv. Kříže budou probíhat od 10:00 h do 17:00 h se začátky v každou celou hodinu. Poslední začíná v 16:00 h.

Vstupné: 100 Kč, snížené 70 Kč nebo 50 Kč, rodinné 200 Kč.

V sobotu 20. 7. v rámci speciální trasy – IV. okruh - máme připraveny 2 extra speciální prohlídky v časech 10:00 a v 15:00 hodin, a to rozšířené prohlídky s názvem Od sklepa do věže, které začnou ve sklepení zámku a skončí v kostelní věži. V ostatních vstupech, tj. v 11:00, 12:00, 13:00, 15:00 a v 16:00 hodin proběhnou klasické speciální prohlídky zámkem a kostelem.

Rozšířené prohlídky mohou trvat až 1,5 hodiny a jsou vhodné spíše pro fyzicky zdatné zájemce, klasický IV. okruh trvá cca 1 hodinu /zámek a kostel Povýšení sv. Kříže, ale bohužel ani ten není přizpůsoben pro vozíčkáře. Vstupné na rozšířené prohlídky 150 Kč, IV. Okruh 100 Kč.

Další termín pro IV. okruh je v sobotu 12. 8. od 10:00 do 16:00 hodin. Opět možnost prohlédnout si obě památky najednou, jen je třeba si pořádně namasírovat nohy.

Noční prohlídky zažijete při Hradozámecké noci v sobotu 31. 8. a zároveň i noční jízdy kočárem. Prohlídky s kouzelnou atmosférou osvětleného zámku zahrnují noční prohlídky zámku s nádherným osvětlením se začátky 20:00 / 21:00 / 22:00 hodin a speciální prohlídky /IV. okruh/ zámkem a kostelem se začátky prohlídek v 20:30 / 21:30 / 22:30 hodin na zámku.

Vstupné: 100 Kč, snížené 70 Kč nebo 50 Kč, rodinné 200 Kč.

Součástí noční akce je i zajímavá přednáška v podání kastelána zámku věnovaná

atraktivnímu tématu Vampýrismu v dějinách. Začne ve 20:00 h a bude trvat cca 1 hodinu.

Vstupné: 50 Kč

Noční kočárové projížďky zámeckým areálem budou probíhat v čase od 20:00 do 23:00 h, co čtvrt hodiny. Přednostně jsou určeny platícím účastníkům nočních zámeckých okruhů (1 prohlídka/1 jízda). Doporučujeme však jízdu rezervovat už při koupi vstupenky na akci. Jízdu zaplatíte na pokladně v den akce, ale již před samotnou jízdou. Kočímu se prokážete speciální jízdenkou s uvedením času.

Jízdné: 80 Kč/kočár/do 15min.

Víkend 14. a 15. 9. patří Dnům evropského dědictví, kdy je na zámku v sobotu 14. 9. speciální program s divadlem o slastech a strastech života zdejšího panstva. Navštívit však můžete v Karviné v tyto dny i jiné památky, které jsou běžně nepřístupné. Je to například radnice, kostel Povýšení sv. Kříže, kostel sv. Marka, šikmý kostel sv. Petra z Alkantary. Připraveny jsou i další doplňkové akce – retroautobus, který projíždí místa zaniklé Karvinné, tematická přednáška k historii apod. Bližší informace uvádíme vždy měsíc před konáním akce na webu zámku Fryštát. www.zamek-frystat.cz.

Příjemný relax, ale i aktivní vyžití, skýtá ZÁMECKÝ PARK. Hned zkraje se nachází amfiteátr s letním kinem a kousek za ním dětský park ve stylu slovanského hradiště. Na konci v jižní části parku byla u slepého ramene řeky Olše zřízena příměstská rekreační oblast Lodičky https://www.dokoran.info/, kde se můžete projet na lodičce a občerstvit se. Pro děti je zde spousta atrakcí. Kousek odsud je zookoutek s výběhem pro daňky a kozy kamerunské. Novou atrakcí pro malé děti jsou zde králíci a morčata. Karvinský park se může pyšnit i několika pávy, kteří vždy dodávali lesk tradičním zámeckým zahradám. V létě parkem jezdí kočár, dále jsou zde vedeny tematické cyklotrasy a in-line stezka.

Doporučujeme si na zámku nebo v „íčku“ vyzvednout skládačku „Průvodce zámeckým parkem“.

NA ROVNÉ PLOŠE A PŘECE ŠIKMO? VYFOŤTE SE U ČESKÉ PISY – ŠIKMÝ KOSTEL SV. PETRA Z ALKANTARY

Pro Karvinou již dnes ikonický šikmý kostel sv. Petra z Alkantary, který je atraktivní nejenom svým sklonem, ale i tím, že se stal motivem románové trilogie „Šikmý kostel“, nabízí prohlídky s průvodcem, které jsou zdarma a máte možnost je navštívit až do konce října v těchto časech:

Červen

pondělí–pátek
sobota
neděle

v domluvený čas
10:00 – 18:00
11:30 – 18:00

pouze po předchozí domluvě*
Otevřené chrámy, bez rezervace
Otevřené chrámy, bez rezervace

Červenec

pondělí–čtvrtek
pátek
sobota
neděle

pátek 05.07.
sobota 06.07.

v domluvený čas
10:00 – 18:00
10:00 – 18:00
11:30 – 18:00

10:00 – 18:00
10:00 – 18:00

pouze po předchozí domluvě*
Otevřené chrámy, bez rezervace
Otevřené chrámy, bez rezervace
Otevřené chrámy, bez rezervace

Otevřené chrámy, bez rezervace
Otevřené chrámy, bez rezervace

srpen

pondělí–čtvrtek
pátek
sobota
neděle

v domluvený čas
10:00 – 18:00
10:00 – 18:00
11:30 – 18:00

pouze po předchozí domluvě*
Otevřené chrámy, bez rezervace
Otevřené chrámy, bez rezervace
Otevřené chrámy, bez rezervace

září

pondělí–pátek
sobota
neděle

sobota 28.09.

v domluvený čas
10:00 – 18:00
11:30 – 18:00

10:00 – 18:00

pouze po předchozí domluvě*
Otevřené chrámy, bez rezervace
Otevřené chrámy, bez rezervace

Otevřené chrámy, bez rezervace

Více informací na www.farnostdoly.cz.

LETNÍ RADOVÁNKY - NENECHTE SI UJÍT RELAX A OSVĚŽENÍ U KARVINSKÉHO MOŘE, NA LODIČKÁCH ČI MĚSTSKÉM KOUPALIŠTI

koupání - letňák.jpg

Karvinské moře nabízí přírodní koupání, které stejně jako zdejší golfový areál vzniklo v místě po hornické činnosti. Toto specifické jezero si hned mezi místními získalo oblibu a už se mu ani jinak neřekne než „Karvinské moře“. V sezóně zde mají rekreanti k dispozici mola, lavičky, lehátka, převlékárny, je zde i mobilní WC. Vstup do vody je upravený a část břehu lemuje kamínková a písečná pláž. Vodní plochu lemuje asfaltový okruh vhodný pro cyklisty a in-line bruslaře. Aktuální informace k nabídce najdete na www.karvinainfo.cz

Další rekreační příměstskou plochu, která nabízí letní radovánky, představuje jezero a půjčovna loděk „Loděnice“, která se nachází na jižním cípu zámeckého parku. Místní tomuto oblíbenému místu neřeknou jinak než jednoduše „Lodičky“. Zdejší bar nabízí prostor pro posezení přímo na břehu jezera s osvěžující domácí limonádou, kvalitní kávou a atrakcemi pro děti. Hlavně v letním období to tu žije nespočtem různých hudebních a jiných žánrových akcí. Více na www.dokoran.info.

Nově zrekonstruovaný Městský bazén Karviná nabízí možnost sportovního plavání, relaxu a wellnessu (plavecký bazén, dětský bazén, rekreační bazén, dětské brouzdaliště, vířivky, wellness, restaurace).

Populární tobogány, vodní skluzavky a další vodní atrakce nabízí městské koupaliště. Je otevřeno celý týden od 9:00 do 19:00 hod. Sezona letos začíná 4. června a končí obvykle 31. srpna. Aktuální informace na www.stars-karvina.cz.

NAVŠTIVTE KARVINSKÉ KULTURNÍ LÉTO 2024

perex_Alskapones_ilu.jpg

V rámci Karvinského kulturního léta budou divákům nabídnuty koncerty a divadelní představení - pohádky pro děti. Koncerty i divadelní představení se uskuteční každou neděli od 17:00 hodin na Masarykově náměstí v Karviné-Fryštátě. Konkrétní kulturní program najdete na webu Městského domu kultury Karviná.

OBLÍBENÉ ROMANTICKÉ JÍZDY KOČÁREM JSOU OPĚT ZDE!

Na romantickou jízdu kočárem s koňským spřežením se letos o prázdninách můžete vydat v pátky vždy od 15:00 do 18:00 hodin. Poskytovatel služby letos slibuje pár nádherných bílých koní. Jízdné je stále stejné a činí 200 Kč/kočár/půl hodiny. Stanoviště je před zámkem Fryštát. Město zajišťuje za výše uvedené ceny pouze páteční pravidelné projížďky kočárem.

Projížďky je však nutné rezervovat, protože je o ně každoročně velký zájem. Rezervaci vám zajistí na pokladně zámku na tel. č. 596 387 340. Rezervace je bezplatná, je pouze nutné na místě vyplnit závaznou objednávku. Další informace vám sdělí na zámku nebo je najdete na webu zámku pod nabídkou služby www.zamek-frystat.cz – zde.

Pokud nemáte rezervaci, nezoufejte, občas se stane, že někdo rezervaci zruší. A to je šance pro vás. Doporučujeme se informovat přímo na pokladně zámku. Také se můžete rovnou nahlásit jako náhradník, a pokud bude jízda uvolněná, bude vás zámek kontaktovat.

PROJDĚTE S PRŮVODCEM HISTORICKÉ JÁDRO MĚSTA

Tuto službu poskytuje Městské informační centrum. Prohlídka trvá necelou hodinu, je vedena Masarykovým náměstím a jeho přilehlými památkami a okolními zajímavostmi. Zájemci zaplatí 20 Kč za dospělou osobu a 10 Kč za dítě. Více se dozvíte v infocentru na tel. č. 596 318 620.

Veškerou turistickou nabídku včetně aktuálních termínů konání akcí najdete na: www.karvinainfo.cz .

Městské informační centrum II.jpg

Doufáme, že jste si z naší letošní bohaté nabídky vybrali a pokud je něco, na co byste se ještě chtěli zeptat, neváhejte a obraťte se na kolegy z MĚSTSKÉHO INFORMAČNÍHO CENTRA, kteří vám rádi poradí. „Íčko“ najdete přímo na náměstí v centru města. Telefon: 596 318 620, 558 849 503, 725 546 359, e-mail: mic@rkka _cz .

Provozní doba:

pondělí 8:00–11:30 12:00–18:00
úterý 8:00–11:30 12:00–18:00
středa 8:00–11:30 12:00–18:00
čtvrtek 8:00–11:30 12:00–18:00
pátek 8:00–11:30 12:00–18:00
sobota 10:00–12:00 12:30 – 17:00
neděle 10:00–12:00 12:30 – 17:00

png.pngAHOJ LÉTO v Karviné 2024, soubor typu png, (1,51 MB)

AHOJ LÉTO v Karviné 2024.png


Zařazenopo 03.06.2024 10:06:00
ZdrojKarviná
Originálkarvina.cz/deje-se/leto-v-karvine-2024
Přílohy
7083.jpg (14.771484375kB)
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.