Bohumín pokračuje v dražbách odtažených aut a odebírání značek dlužníkům

Bohumín pokračuje v dražbách odtažených aut a odebírání značek dlužníkům
AUDIO
Your browser does not support the audio element.
Jana Končítková, tisková mluvčí

BOHUMÍN – Dvě účinné praktiky vůči provozovatelům aut využívá Bohumín, aby zajistil pořádek ve městě a spravedlnost vůči těm, kteří dodržují pravidla a platí své závazky včas. Odtahováním aut bez platné technické kontroly »čistí« strážníci parkovací plochy, odebrání registračních značek z vozidel je zase bičem na dlužníky za pokuty. Že tyto metody v praxi opravdu fungují, se za poslední dva roky přesvědčily už desítky lidí.

Díky možnosti dražit odtažená auta bez potřebného povolení k provozu, která blokovala veřejná prostranství, pořádá radnice už pátou aukci odtažených vraků. Uskuteční se ve středu 12. června od 15:00 hodin. Tentokrát je v nabídce Škoda Octavia Kombi v šedé barvě. „Vůz, který naši strážníci odtáhli ze sousedního Rychvaldu, si mohou zájemci prohlédnout v areálu technických služeb BM servis čtvrt hodiny před zahájením veřejné dražby. Vyvolávací cena není stanovena, začínáme tradičně od nuly,“ popsal vedoucí odboru dopravy bohumínské radnice Pavel Vavrečka s tím, že vůz má najeto téměř 300 tisíc kilometrů a v provozu je od roku 2001.

Za tři a půl roku, kdy legislativa městům umožňuje se tímto způsobem vraků zbavovat, už Bohumín utržil na jejich prodeji zhruba 25 tisíc korun. „Dražba je třešnička na dortu, důležitější je, že většina řidičů se o svá odstavená auta postará na základě upozornění městskou policií sama a uvolní tak místa pro ostatní motoristy,“ konstatoval starosta Petr Vícha. Dodal, že ve městě současně pokračuje seriál záchytu řidičů, kteří páchají dopravní přestupky a dluží radnici na pokutách. Nezřídka jde o desetitisícové částky.

Rekordmanem je muž, kterého letos 19. května zadrželi bohumínští strážníci v Lutyňské ulici v Rychvaldu. Kromě toho, že porušil soudní zákaz řízení a byl pod vlivem návykové látky, dluží městu 91 tisíc korun. O »papíry« už přijít nemohl, hlídka mu ale zadržela registrační značky a přivolala kolegy ze státní policie. Asi o měsíc dříve uvízl v síti strážníků sedmdesátiletý důchodce z Rychvaldu, jehož dluh městu Bohumín představoval 52 tisíc korun. Zabavení registračních značek u něj zafungovalo jako účinná motivace k uhrazení závazku. „Dotyčný zaplatil 10 tisíc korun a zbylou částku nyní hradí formou splátkového kalendáře,“ informoval ředitel bohumínské městské policie Roman Honysz. Na sklonku loňského roku dopadla hlídka dalšího dlužníka, který navíc měl tu drzost ujet od dopravní nehody. Městu dlužil 55 tisíc korun. Případů, kdy kontrolovaní řidiči neměli zaplaceny závazky vůči městu, jsou od roku 2022 desítky.

Jana Končítková
tisková mluvčí

Foto: Jana Končítková a Petr Wojnar



Zařazenoút 04.06.2024 09:06:36
Vydáno
ZdrojMěsto Bohumín
Originálmesto-bohumin.cz/cz/zpravodajstvi/clanky/29633-bohumin-pokracuje-v-drazbach-odtazenych-aut-a-odebira...

Související témata

Škoda auto | AAA Auto


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.