Město předalo stavařům klíče od budovy budoucí knihovny

00
V pondělí 3. června se v České Třebové konalo předání staveniště, na kterém v následujících měsících vznikne nová budova městské knihovny. Stavba zahrnuje rekonstrukci objektu č.p. 452 v ulici Slovanská a vybudování jeho nové přístavby v místech, kde do loňské demolice stával dílenský objekt bývalé svářečské školy.

Odkazy

  • Fotografie z předání staveniště naleznete pod odkazem ZDE

Na stavební práce dále navazuje projekt vybavení interiéru budovy. Aktuálně probíhá příprava dokumentace pro zadávací řízení na výběr dodavatele interiérového vybavení knihovny. „Přeji zhotoviteli, aby se během stavby vyskytlo minimum problémů a vše proběhlo dle stanoveného harmonogramu. Celkové náklady na již proběhlou demolici, dneškem začínající stavbu a následné vnitřní vybavení budovy se budou dle našeho předpokladu pohybovat v rozmezí 120 až 130 milionů korun, přičemž dotace z programu IROP pokryje až 85% uznatelných nákladů,“ uvedl při příležitosti předání staveniště starosta Zdeněk Řehák s tím, že hotovo bude nejpozději na konci roku 2025.

Nová moderní budova umožní posílit roli městské knihovny v kulturním a komunitním životě města Česká Třebová, bude bezbariérová a přístupná všem cílovým skupinám. „Městská knihovna v České Třebové funguje již sto let a po celou tuto dobu sídlí v prostorách, které původně vznikaly za jiným účelem. Vždy se tak jednalo o provizorium a nejinak je tomu i ve stávající budově ve Smetanově ulici. Ačkoliv se snažíme prostorové dispozice této budovy využít na maximum, stále narážíme na její nedostatky především absenci bezbariérového přístupu, skladovacích kapacit a vhodných prostor pro různé besedy a přednášky. Knihovna pro 21. století by neměla být pouhou výdejnou knih, ale místem nabízející širokou šálu služeb všem generacím,“ uvedla při tiskové konferenci ředitelka městské knihovny Gabriela Boháčková.

Stavaři zahájí svoji činnost na objektu ve Slovanské ulici v nejbližších dnech. „Jsme rádi, že můžeme tuto stavbu v České Třebové realizovat. V tomto regionu již naše společnost pracovala například na výstavbě urgentního příjmu nemocnice v Ústí nad Orlicí a nemocnice následné péče v Moravské Třebové. Dle plánu organizace stavby by v souvislosti s naší činností nemělo dojít k žádným dramatickým dopravním omezením,“ ubezpečil přítomné Martin Minařík, zástupce obchodního ředitele stavební společnosti VCES.

Po podpisu předávacího protokolu a tiskové konferenci následovala prohlídka staveniště spojená se symbolickým předání klíče od rekonstruované budovy.
Zodpovídá: Jiří Holý
Vytvořeno / změněno: 4.6.2024 / 4.6.2024

Zařazenoút 04.06.2024 17:06:00
ZdrojČeská Třebová
Originálceska-trebova.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=2175&id=41027
guiddokumenty41027

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.