Jarní Start Day: eMan meziročně prudce zvýšil zisk a prochází restrukturalizací managementu. Na vlně lukrativních zakázek míří na obrat 300 mil. Kč v roce 2026. HARDWARIO zvýšilo tržby, v dalším růstu mají pomoci investice do ekosystému i partnerství v USA

Aktualizováno

Společnost eMan začínal vývojem mobilních aplikací, nyní nabízí standardní portfolio služeb, včetně UX a UI designu s rostoucím podílem podpory a servisu. V neposlední řadě společnost nabízí outsourcing IT specialistů a consulting.

eMan v roce 2023 dosáhl obratu 254,4 mil. Kč při EBITDA 25,7 mil. Kč. Meziročně došlo oproti roku 2022 k mírnému snížení tržeb, ale provozní ziskovost se zvýšila. V dalších letech společnost plánuje další růst tržeb, aby posunula se obratově, což může trochu snížit dočasně ziskovost. Milníkem je překonání 300 mil. Kč tržeb do roku 2026, k čemuž společnost podle Horyny směřuje veškeré úsilí.

aa

Zdroj: Prezentace společnosti eMan pro účely Start Day

Klíčové události pro společnost eMan

V roce 2023 eMan pokračoval v úspěšné realizaci dlouhodobých velkých projektů třeba pro ČSOB, ABB, PPL či Volskswagen. Běžely intenzivní obchodní aktivity na bázi akvizice nových zákazníků – jako jsou třeba Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Energo Pro a další. Podařilo se rovněž rozšířit objem projektů v oblasti podpory a servisu.

Došlo k další akceleraci využití umělé inteligence v rámci realizace jednotlivých zakázek a napříč všemi firemními procesy. Podařilo se úspěšně nastartovat designovou značku BrightVibe, která do jisté míry funguje samostatně (UX a UI design). A probíhal intenzivní rozvoj prvních projektů v rámci fondu eMan Innovations jako jsou Zenplanto a Senfina Labs, která budou již v letošním roce generovat zajímavá čísla.

V roce 2024 chce společnost realizovat rozsáhlé projekty pro nové zákazníky - například v rámci projektu pro Ministerstvo pro místní rozvoj ČR „Národní geoportál územního plánování“ či několik projektů pro ÚZIS pro Ministerstvem zdravotnictví.

Pro společnost EnergoPro společnost dokončuje zákaznický portál a digitalizaci akvizičního projektu.

Dochází rovněž ke startu agentury pro outsourcing IT specialistů pod značkou eMan Alfa a dochází k restrukturalizace top managementu, spoluzakladatelé se podílejí na každodenním řízení společnosti, což by mělo vést k větší efektivitě fungování společnosti a dalšímu růstu.

HARDWARIO dokončilo spolupráci s JABLOTRONem, začátkem roku došlo rovněž k nastartování spolupráce se SENZOMATICem. Společnost dále přestavila a rozšířila výrobní prostory a pořídila nové výrobní technologie, aby se dokázala lépe sladit s potřebami klientů, aniž by musela část výroby zadávat třetím stranám. To se negativně promítalo do nákladové stránky. Druhým dnem sledujeme prezentace emitentů na trhu START pražské burzy.

Další významnou novinkou je podle Hardwaria zahájení spolupráce se zkušeným Arthurem Braunsteinem v USA, včetně mentoringu pro vedení společnosti. Šéf HARDWARIO Hübner si od toho slibuje i navázání kontaktů a získání nových partnerů v USA. Zatím společnost uvádí 43 partnerství, z nichž 5 vzniko v roce 2023.

Společnost vstoupila do Elektrotechnické asociace ČR. Od členství si rovněž slibuje další navázání kontaktů a sdílení know-how.

HARDWARIO je aktivní i v obchodu, o čemž svědší i aktuální přítomnost obchodního ředitele na konferenci v Kalifornii. Mimo jiné HARDWARIO uzavřelo zakázku CHESTER GrainLink v Kanadě s odhadovaným dopadem více než 5 mil. Kč do tržeb. Dále probíhá plnění zakázky pro O.K. SERVIS BioPro (monitoring různých senzorů v healthcare, např. Canadian Medical).

Mezi další novinky uvedl šéf společnosti Hübner nasazení pilotního provozu vah pro sirupy do řetězce KFC či dokončení dodávky pro EKOTERM, tedy monitoring kotelen.

Nové produkty

HARWARIO úspěšně zavedlo modul CHESTER-U1 do nových zakázek. Dále je na míru vyvíjena Embedded Linux brána FIBER do healthcare pro O.K. SERVIS BioPro (tedy ve finále pro Canadian Medical) a došlo ke spuštění služby HARDWARIO CLOUD v2, což si vyžádalo značné investice.

Hospodaření společnosti

Společnost v roce 2023 dosáhla tržeb přibližně 20 mil. Kč, EBITDA byla záporná a sice -2,68 mil. Kč. HARDWARIO významně snížilo dluh na 15,879 mil. Kč, zejména ve formě bankovního úvěru. Meziročně společnosti rostou tržby a očekává další růst obratu. CEO Hübner se chce zaměřit na ziskovost v návaznosti na uplynulé investice do technologií, vývoje software a ekosystému výrobků. Cíl se HARDWARIO dle něj zatím daří plnit optikou výsledků za 1-4/2024, kdy EBT činí -1 mil. Kč oproti -6 mil. Kč za stejné období loni.

Co se týče rozvoje partnerské sítě, společnost cílí na podporů partnerů s rozvojem obchodu a propojení oborově podobné potávky s existujícími řešeními. Společnost cílí na Západní Evropu a USA. V Houstonu společnost zahájila partnerství s LIBERTY TS ve formě podpor smart city projektů. Partnerství se společností KSB pak cílí na prediktivní údržbu průmyslových čerpadel.


Zařazenost 05.06.2024 10:06:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/5926732/jarni-start-day-eman-mezirocne-prudce-zvysil-zisk-a-prochazi-restruk...
KategorieAkcie, Akcie - ČR
AutorRedakce

Související témata

Aplikace | Zvýšení nájemného

Výsledky firem - tržby, zisk

Pá 18:25 DE40 získává 1,3 % (XTB) Investice
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.