Rekonstrukce ZUŠ Střezina pokračuje, začíná druhá etapa

Největší základní umělecká škola v Hradci Králové se mění před očima. V květnu byla zahájena druhá etapa rozsáhlé rekonstrukce ZUŠ Střezina na Slezském Předměstí, která potrvá až do konce roku 2027. Nového vzhledu a vybavení se dočká zázemí vedení školy a pavilony klasické a moderní hudby. Stavební práce, které provádí firma STAKO za téměř 137 milionů korun bez DPH, budou rozděleny do tří hlavních fází.
Tisková zpráva

„Úspěšně jsme dokončili první etapu, během níž jsme zrekonstruovali výtvarný a taneční pavilon a vybudovali spojovací chodbu, která nyní částečně slouží jako galerie. Na tuto etapu nyní navazujeme další fází, která zahrnuje rekonstrukci hlavního vstupu s novým zázemím vedení školy a pavilony klasické a moderní hudby,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast investic Lukáš Řádek.

Tato druhá etapa je rozdělena do tří hlavních fází. Tou první, která byla zahájena v květnu, je právě oprava zázemí vedení školy. „Řemeslníci zde zatím provádí demoliční práce, na které postupně naváže provedení veškerých vnitřních instalací, které budou napojeny na stávající areálové rozvody. Postupně pak budou vyměněna všechna okna, dveře, dojde k výměně střechy a celá budova bude zateplena. V závěru prací řemeslníci obloží dlažbou a keramickými obklady vybrané prostory, zajistí pokládku podlah, vymalují prostory a namontují podhledy a osvětlení. Nové vybavení získají také sociální zařízení,“ uvádí náměstek Řádek. Novinkou budovy s kancelářemi bude vysoké loubí s horizontální atikou a pravidelným sloupovím před průčelím budovy, samotný vchod tak bude ještě zvýrazněn. „Tento architektonický prvek není jen estetickým vylepšením – je to výrazný symbol našeho závazku k užitným i uměleckým hodnotám. Věříme, že promění školu v ikonické místo, které si každý zapamatuje,“ doplňuje náměstek Řádek.

V dalších fázích, které se týkají pavilonů moderní a poté klasické hudby, dojde opět k demoličním pracím, zateplení, výměně oken. Řemeslníci položí nové podlahy, instalují nové dveře a další vybavení. Stavební práce se dotknou také venkovních prostor, připravuje se nové oplocení i dopravní řešení areálu a moderní zahradní architektura. Nové budou také areálové kanalizace, rozvody silnoproudu a venkovní osvětlení.

Veškeré práce v rámci druhé etapy, které město vyjdou na téměř 137 milionů korun bez DPH, by měly být hotové ke konci roku 2027. Město také v budoucnu plánuje navázat ještě třetí etapou, která počítá s výstavbou nového koncertního pavilonu a přilehlého parkoviště.


Kateřina Rohlíčková
tisková mluvčí MmHK
Zodpovídá: Ing. Petr Vinklář
Vytvořeno / změněno: 5.6.2024 / 5.6.2024

Zařazenost 05.06.2024 15:06:00
ZdrojHradec Králové
Originálhradeckralove.org/vismo/dokumenty2.asp?id_org=4687&id=84586
guid84586

Související témata

Oprava D1
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.