Lidé vybrali místo pro nové hřiště, vznikne ve dvoraně SNP

Dvoranu SNP oživí radost dětí. Vznikne tady totiž nové dětské hřiště, a to díky partnerství města Třince a Třineckých železáren, kteří nad projektem nesou finanční záštitu. Nemalou měrou však přispěla i hlasující veřejnost, která svým nadšením a podporou dodala projektu nezbytný impuls.
Nové hřiště Dvorana SNP_předání šeku

„Jsme moc rádi, že nám sami občané pomohli s výběrem lokality pro nové hřiště. I proto věřím, že se bude těšit velké návštěvnosti a stane se tak oblíbeným místem her dětí a setkávání maminek. Moc si vážím spolupráce s Třineckými železárnami, je to náš společný dárek ke Dni dětí, další společný projekt a jsem přesvědčena, že nebude poslední,“ okomentovala třinecká primátorka Věra Palkovská.

Hlasující mohli prostřednictvím portálu Fajny Třinec vybírat ze čtyř předem vytipovaných lokalit. Ve hře byla plocha poblíž kruhového objezdu za Kauflandem, prostor u knihovny, dvorana SNP a dvorana Boženy Němcové. Rozdělili celkem 290 hlasů a jako vítěze zvolili dvoranu SNP, která v závěru hlasování nabírala na podpoře a nakonec získala 131 hlasů.

Třinecké železárny do projektu vkládají částku 400 tisíc korun, město pak přidá více než jednou tolik. Investice do nového hřiště přijde na více než 1 milion korun.

„Děti jsou naše budoucnost. Myslím, že firemní motto Třineckých železáren Společně pro příští generace skvěle vystihuje naše působení v regionu, takže rozhodnutí podpořit výstavbu dětského hřiště bylo velmi snadné,“ doplnil generální ředitel Třineckých železáren Roman Heide, který včera odpoledne (5. června) předal primátorce Věře Palkovské šek symbolizující finanční podporu pro výstavbu nového hřiště přímo ve dvoraně SNP. Milé bylo také spontánní setkání s dětmi, které se na místě sešly a pustily se s vedením města i železáren do rozhovoru o tom, jaké prvky by si na novém dětském hřišti přály.

Dvorana se nachází v Lyžbicích mezi ulicemi SNP a Chopinovou. Sídlištní prostor byl vždy centrem života, místem pro setkávání rodin a radostné hry dětí. Vybraná lokalita nabízí v současné době k zábavě a tvoření jen pískoviště, disponuje však dostatečným prostorem pro umístění nových herních prvků. Na jejich výběru a rozmístění se právě pracuje. Po přípravě projektové dokumentace začne samotná výstavba hřiště. Nové hřiště bude dělat radost dětem již v příštím roce.

Dětem v Třinci slouží 61 certifikovaných dětských hřišť s celkem 253 certifikovanými herními prvky. Výstavba nových hřišť, ale i údržba a obnova stávajících herních prvků, vyšla za poslední tři roky na bezmála 16 milionů korun.

„Pokud nám to finanční možnosti dovolí, rádi bychom v budoucnu realizovali další nová hřiště. Mile nás překvapila podpora lokality u knihovny, která v hlasování skončila druhá v pořadí, a proto bychom do budoucna rádi i tuto plochu přetvořili v nové centrum dětských radovánek,“ nastiňuje další podporu volnočasových aktivit dětí ve městě Věra Palkovská.

Nové hřiště Dvorana SNP

  • Nové hřiště Dvorana SNP_předání šeku Nové hřiště Dvorana SNP_předání šeku
    • Nové hřiště Dvorana SNP
    • Nové hřiště Dvorana SNP_předání šeku
  • Nové hřiště Dvorana SNP_předání šeku Nové hřiště Dvorana SNP_předání šeku
    • Nové hřiště Dvorana SNP
    • Nové hřiště Dvorana SNP_předání šeku
  • Nové hřiště Dvorana SNP_předání šeku Nové hřiště Dvorana SNP_předání šeku
    • Nové hřiště Dvorana SNP
    • Nové hřiště Dvorana SNP_předání šeku
Zodpovídá: Bc. Petra Martynková
Vytvořeno / změněno: 6.6.2024 / 6.6.2024 | Zveřejnit od-do: 6.6.2024-6.6.2028

Zařazenočt 06.06.2024 15:06:00
ZdrojTřinec
Origináltrinecko.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=17089&id=59188
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.