Česká Lípa má vlastní technické služby


Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby města Česká Lípa s.r.o., jejímž jediným společníkem a zakladatelem je město Česká Lípa. Sídlit bude společnost v areálu v Poříční ulici čp. 1918, základní kapitál, který město do společnosti vloží, je 50mil. Kč. První činnosti v ulicích města by měla společnost začít provádět od poloviny roku 2025.

„Od založení vlastních technických služeb si slibujeme především efektivnější způsob údržby města. Chceme, aby naše město bylo čistší, aby bylo řádně posekáno a aby byla práce v ulicích města vidět. Vlastní společnost nám navíc umožní pružněji, rychleji a flexibilněji reagovat na okamžité požadavky, což nyní není vždy úplně možné. Naše společnost pak bude zajišťovat činnosti nejen pro město, ale i pro naše příspěvkové organizace, případně pro jiné obce, města a další,“ uvedla starostka města Česká Lípa Jitka Volfová.

Jako první by měla společnost města provádět údržbu zeleně, veřejného osvětlení, úklid zastávek MHD, letní čistění a zimní údržbu komunikací, údržbu svislého dopravního značení, údržbu laviček a mobiliáře, silniční světelné signalizace, dětských hřišť a sportovišť, provádět instalaci vánoční výzdoby a technicky zajišťovat akce města. Než bude společnost schopná činnosti vykonávat, budou je pro město zajišťovat stávající smluvní partneři. Jakmile se společnost stabilizuje, měla by se starat také o údržbu dešťové a drenážní kanalizace, údržbu vodních toků, vodorovné dopravní značení, opravy přístřešků zastávek MHD, deratizaci, provoz parkovacího systému, údržbu pohřebišť, svoz a likvidaci odpadu a správu bytového fondu.

K prováděným činnostem bude společnost potřebovat samozřejmě nakoupit potřebné vybavení a přijmout zaměstnance. V této souvislosti počítá město s počáteční investicí cca 150mil. Kč, kterou bude město vkládat v průběhu let dle potřeby. Tato investice by měla pokrýt jak nákup techniky, tak nezbytné opravy v areálu v Poříční ulici. Předpoklad je, že společnost bude mít okolo padesáti zaměstnanců.

V souvislosti s technickými službami schválili zastupitelé také záměr vložení areálu v Poříční ulici do majetku společnosti. Jelikož je v areálu 17 nájemníků, zhruba polovinu z nich bude třeba vypovědět. Prostory, které budou potřebné pro provoz společnosti, by pak měly být volné na konci září 2024.

Záměr zřízení vlastních technických služeb odsouhlasili zastupitelé již na svém jednání v březnu letošního roku. Poté následovala diskuse o tom, jakou právní formu budou technické služby mít. Volba nakonec padla na společnost s ručením omezeným. Jednatelem byl jmenován Bc. Filip Drchota, valnou hromadou bude Rada města Česká Lípa, do dozorčí rady byli nominováni Roman Málek, Jakub Mencl, Ing. Martin Salač, Ing. Petr Šimoník a Ing. Martin Volf.


Zodpovídá: Mgr. Kristýna Kňákal Brožová
Vytvořeno / změněno: 11.6.2024 / 11.6.2024


Zařazenoút 11.06.2024 11:06:00
ZdrojČeská Lípa
Originálmucl.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=2138&id=51113
guid51113
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.