Na 5. ZŠ vznikne nástavba s učebnami i venkovní výtah

Na 5. základní škole začne v červenci největší letošní investice ve školství v Mladé Boleslavi, a to nástavba druhého podlaží na stávajících pavilonech B a C. V nástavbě budou umístěny jazykové učebny, učebny výpočetní techniky a mechatroniky, učebna přírodopisu, kabinet, kancelář, hygienické místnosti pro žáky i učitele a potřebné zázemí. Součástí zakázky bude i zřízení nového venkovního výtahu a rekonstrukce hygienického zařízení pro žáky ve 3.NP pavilonu A a v 1.NP pavilonu B. Vybraná firma ve výběrovém řízení zakázku provede za necelých 55 mil. Kč včetně DPH.
Na 5. ZŠ začnou v létě naplno stavební práce
Na 5. ZŠ začnou v létě naplno stavební práce

EU logo

„Jednou z oblastí, na kterou můžeme využít prostředky z Integrovaných teritoriálních investic na Mladoboleslavsku, je právě školství. Jsem rád, že takto významná částka přispěje k rozšíření a zkvalitnění zázemí na 5. ZŠ,“ řekl primátor města Jiří Bouška.
"Mám radost, že nastavený trend vylepšování zázemí na boleslavských základních školách pokračuje. Pětka je další v řadě škol, kde jsem cítil dluh, obdobným způsobem jsme vybudovali odborné učebny a zajistili bezbariérovost třeba na 2., 6. nebo 8. základní škole. Věřím, že také tentokrát půjde všechno podle plánů a prosím žáky, rodiče i personál školy o toleranci a trpělivost se stavebními pracemi, výsledek bude stát určitě za to," uvedl náměstek primátora Daniel Marek.
Stavba by měla trvat půl roku. Práce budou na podzim probíhat za provozu školy. V pracovní dny mimo prázdnin bude třeba hlučné a prašné práce provádět v odpoledních hodinách a o víkendech. Hlučné práce, které bude nezbytně nutné provádět v pracovní dny v době výuky, je možné provádět pouze po předchozí dohodě s vedením školy. V průběhu vyučování je nutné dbát na bezpečnost dětí a zaměstnanců školy.
Nejhlučnější a nejprašnější práce musí proběhnout během letních prázdnin, od září by se mělo pracovat převážně v nově budovaných prostorách. Rekonstrukce stávajících sociálních zařízení musí probíhat také během letních prázdnin.
Součástí projektu bude kromě stavební části, tj. vlastní nástavby na stávající budově, i vybavení IT/AV technikou a samozřejmě nábytkem a dalšími potřebami. Celková výše přislíbené 90% dotace se pohybuje na úrovni 59 mil. Kč a týká se všech dílčích aktivit projektu.
Předmět veřejné zakázky je spolufinancován ze zdrojů EU a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu 2021-2027 v rámci výzvy č. 37 Základní školy – SC 4.1 (ITI).


Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 11.6.2024 / 11.6.2024


Zařazenoút 11.06.2024 09:06:00
ZdrojMladá Boleslav
Originálmb-net.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9629&id=83117

Související témata




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.