Ministerstvo obrany vyhlásilo další výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku

Ministerstvo obrany vyhlásilo další výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku Další fotografie Další fotografie

13.6.2024

Ministerstvo obrany vyhlásilo další výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku

Autor: Odbor nakládání s nepotřebným majetkem

Ministerstva obrany vyhlásilo 11. června další výběrové řízení na zjištění zájemců o koupi nepotřebného nemovitého majetku (dále jen „VŘ“). V aktuální nabídce je celkem 35 položek/inzerátů nemovitostí s minimální požadovanou kupní cenou v souhrnné částce přesahující 27,6 mil. Kč.

Nabídka zahrnuje 16 nemovitostí z předchozích VŘ; z nich je 12 bývalých pohraničních pevnostních objektů - tzv. řopíků – z různých lokalit ČR. Dva jsou nedaleko dálnice Praha – Karlovy Vary u Lubence v k. ú. Přiběnice, další čtyři na Znojemsku v k. ú. Micmanice, Oleksovičky, Křidlůvky bez vlastního pozemku a v k. ú. Hevlín s vlastním pozemkem (ten je také předmětem koupě). Dva řopíky v k. ú. Novosedly na Moravě se nacházejí nedaleko cyklostezky „K soutoku“. Přestože jsou skoro všechny situovány na nevlastních pozemcích, nic nebrání jejich prodeji, protože předkupní právo vlastníci pozemků neuplatnili. Další čtyři objekty jsou na Opavsku a Bruntálsku v k. ú. Malé Heraltice, Horní Životice, Skrbovice a Nové Heřminovy.

Ostatní položky představují různé pozemky – např. v pražské městské čtvrti a k. ú. Točná, další pak v k. ú. Rožmitál pod Třemšínem (poblíž Přírodního parku Třemšín). Zbývající položky se týkají prodeje dvou spoluvlastnických podílů pozemků v k. ú. Slaný.

Celkem 19 nově nabízených položek zahrnuje především zajímavý pozemek v k. ú. Michle o výměře cca 625 m2 v blízkosti komunikace Na Křivině, a dále dva pozemky v okrese Kolín v k. ú. Hradešín; jeden z nich má výměru cca 11 ha, druhý cca dva ha. Další pozemek je nabízen v Brně v k. ú. Slatina při ulici Olomoucká. Zbývajících 15 položek obsahuje osm řopíků s vlastními pozemky v k. ú. Hevlín v zajímavých lokalitách Znojemska, sedm bez vlastních pozemků v k. ú. Sulislav (v okr. Tachov), dále pak objekty na Karvinsku v k. ú. Nový Bohumín a na Bruntálsku v k. ú. Horní Benešov.

Úplné znění inzerátu je uveřejněno v „Aktuální nabídce“ na internetových stránkách https://onnm.army.cz se všemi podrobnostmi, fotografiemi a případnými kontakty. Nabídka je také zveřejněna na www.centralniadresa.cz a na webových stránkách Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových https://www.nabidkamajetku.cz/. Informace o zveřejnění inzerátu a konkrétních nabízených nemovitostech jsou i na realitních webových portálech Sreality a Reality.iDnes.

Další nabídku v letošním roce předpokládá Ministerstvo obrany zveřejnit 30. 7. 2024. Obsahem by měly být jak nové, tak dosud neprodané nemovitosti. Vše bude možné najít před uvedeným termínem na stránkách https://onnm.army.cz v sekci „Nemovitý majetek“ pod odkazem „Připravované prodeje“, včetně konceptů kupních smluv spolu s podmínkami prodeje. U aktuálně nabízených nemovitostí jsou uvedeny termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce, termíny prohlídek apod. U každého dílčího inzerátu je k dispozici povinný formulář „Přihláška zájemce o koupi“ a „Čestné prohlášení manžela/ky“.

Pro zájemce o bývalé objekty pohraničního opevnění je na zmíněných stránkách dokument o základních podmínkách a možnostech nabytí takových objektů.

Pozemek-Michle

Pozemek-Michle

Autor: Odbor nakládání s nepotřebným majetkem

Obrázek x z y

Řopík-Hevlin

Řopík-Hevlin

Autor: Odbor nakládání s nepotřebným majetkem

Obrázek x z y

Řopík-Nový Bohumín1

Řopík-Nový Bohumín1

Autor: Odbor nakládání s nepotřebným majetkem

Obrázek x z y

Pozemek-Michle
Řopík-Hevlin
Řopík-Nový Bohumín1

Zařazenočt 13.06.2024 13:06:00
Zdrojarmy.cz
Originálarmy.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/ministerstvo-obrany-vyhlasilo-dalsi-vyberove-rizeni-na-prode...
KategorieZpravodajství
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.