V neděli začíná open air festival Moravské divadelní léto

V neděli začíná open air festival Moravské divadelní léto

Moravské divadelní léto, open air festival Moravského divadla Olomouc, se uskuteční v termínu 16.–27. června ve Smetanových sadech v Olomouci. Festival zahájí slavný broadwayský muzikál Sugar a bohatý doprovodný program. Návštěvníci se dál mohou těšit na oblíbené inscenace, kromě toho divadlo chystá také řadu organizačních novinek jako novou chill zónu a lépe uspořádané hlediště.

Open air scéna, umístěná naproti sbírkovým skleníkům ve Smetanových sadech, nabídne divákům řadu oblíbených komedií a muzikálů. „Letošní ročník otevřeme novinkou z repertoáru souboru opery a operety, muzikálem Sugar, který hudebně doprovodí orchestr. Bude se jednat o jeho první uvedení pod širým nebem. Po skončení představení se diváci mohou přímo na pódiu, kterému vévodí šestimetrová trumpeta, s hlavními představiteli vyfotit na náš polaroid a nechat si fotku podepsat. Bude skvělé, když návštěvníci přijdou v tematických kostýmech,“ uvedla vedoucí obchodního oddělení Tereza Matějková a doplňuje, že focení, autogramiáda i kostýmová výzva se týkají obou uvedení 16. a 17. 6.

„Další nový titul bude komediální Natěrač, jenž si svou premiéru pod širým nebem zažije právě ve Smetanových sadech,“ prozradila vedoucí obchodního oddělení Tereza Matějková. Následovat bude muzikál Noc na Karlštejně, interaktivní detektivka Splašené nůžky, komedie Dokonalá svatba a oblíbený Sluha dvou pánů.

„Druhá neděle pak bude patřit dětem. V 10 a 14 hodin uvedeme hudební pohádky Miniopery a Ateliér MDO připraví výtvarné dílničky, malování na obličej a fotokoutek s pohádkovými postavami. Odpolední představení připravujeme s organizací Paměť národa, kterou můžete podpořit nákupem vstupenky,“ sdělila dále Matějková. Letos se poprvé ve spolupráci s nadšeným tanečníkem Petrem Balážem otevře prostor pro tančírnu, která bude následovat v podvečer po pohádkách. Zájemci si mohou přijít zatančit na latinsko-americké rytmy, jako jsou salsa, bachata, zouk nebo samba de gafieira. Vstup je zdarma.

Na návštěvníky čeká pár organizačních změn. „Na základě zpětné vazby z uplynulých ročníků jsme změnili čas vstupu do hlediště. Představení bude tradičně začínat v 19:30, místa si však diváci budou moci obsadit už od 18:30 hodin,“ sdělila Matějková s tím, že hlediště bude také lépe uspořádané. Moravské divadlo chystá též novou chill zónu, která bude postavená ze scén a rekvizit zderniérovaných inscenací a návštěvníkům se otevře vždy v 18 hodin, v případě denního programu hodinu před jeho začátkem. Objeví se zde například fragmenty z Pana Scrooge, Únosu ze serailu nebo z Lovců perel. V podvečer 25. a 26. 6. návštěvníkům zpříjemní atmosféru buskeři. Občerstvení zajistí Divadelní klub, vinárna Na břehu Rhôny a Coffee Park.

Aktuální cena vstupenky je 400 Kč. Vstupenky je možné koupit v pokladně divadla a online na www.moravskedivadelnileto.cz. Po zahájení festivalu bude cena činit 400 Kč v online prodeji, na místě pak budou vstupenky k dispozici za 450 Kč.

Zdroj: Moravské divadlo Olomouc

| Poslední úprava: 13. června 2024 (čt)

A.I.

Zařazenočt 13.06.2024 16:06:00
ZdrojOlomouc.eu
Originálolomouc.eu/aktualni-informace/aktuality/29207

Související témata

Air France | AIR bank
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.