Budujeme nové učebny v základních školách a modernizujeme školní jídelnu

Budujeme nové učebny v základních školách a modernizujeme školní jídelnu

V základních školách Svatoplukova a nám. Svobody zřizujeme nové učebny, školní kuchyně Komenského bude zcela přestavěna a modernizována. Investice počítáme v milionech.

Žáci i pedagogové se mohou těšit na moderně vybavené polytechnické učebny pro výuku mnoha důležitých předmětů, školní jídelna bude nově vařit s využitím nejmodernějších technologií a vybavením.

Polytechnická učebna ZŠ Svatoplukova Šternberk

Registrační číslo projektu CZ.06.05.01/00/22_048/0003396; byla schválena dotace ve výši 665 tisíc korun od poskytovatele dotace Ministerstva pro místní rozvoj (IROP – výzva č. 48 infrastruktura pro zvyšování kvality a dostupnosti vzdělávání). Celkové náklady budou 1,2 milionů korun včetně vybavení nábytkem, učebními pomůckami a IT technologiemi, které budou doplňovány postupně.

Logo Misterstva pro místní rozvoj

Nová odborná polytechnická učebna bude vybudována z bývalého bytu školníka a bude v ní probíhat výuka dle školního vzdělávacího plánu v těchto vzdělávacích oblastech: Jazyk a jazykové komunikace (cizí jazyk, další cizí jazyk), Člověk a jeho svět, Matematika a její aplikace, Člověk a příroda (fyzika, chemie, přírodopis, zeměpis), Člověk a svět práce (výtvarná výchova, pracovní činnosti), Digitální výuka, Průřezová témata (svět informací, enviromentální výchova).

Rekonstrukce a modernizace školních dílen ZŠ nám. Svobody 3, Šternberk
Registrační číslo projektu CZ.06.05.01/00/22_048/0003395; (IROP – výzva č. 48 infrastruktura pro zvyšování kvality a dostupnosti vzdělávání).

Z bývalého bytu školníka vznikne nová odborná učebna, a to školní dílny. Projekt je z důvodu zajištění financování rozdělen do dvou etap. Ta první obsahuje stavební úpravy a pořízení části dílenského nábytku, získali jsme na ni dotaci ve výši 1.432.822,76 Kč, celkové náklady této etapy byly propočteny na cca 2,7 milionů korun. Druhá etapa (doplnění vybavení) se předpokládá v roce 2025, odhadované náklady okolo 1 milionu korun, máme na ni podánu žádost o dotaci, ale dosud není znám výsledek. Cílem projektu je zvyšování a zkvalitnění odborného vzdělávání na základní škole v návaznosti na podporované oblastí - polytechnické vzdělávání. V učebně bude mimo formálního vyučování probíhat i mimoškolní aktivity, např. zájmový kroužek robotiky a programování. Učebna bude bezbariérová včetně toalet.

Školní jídelna - vývařovna Komenského

Město Šternberk podalo žádost o dotaci do Operačního programu Životní prostředí 2021—2027, číslo výzvy: 05_24_063 na projekt s názvem Školní jídelna - vývařovna Komenského 44, Šternberk - gastro provoz a je zaregistrován pod číslem CZ.05.01.01/02/24_063/0004249.

Logo EU

Koncem června budou zahájeny stavební úpravy objektu kuchyně, dožilé velkokuchyňské spotřebiče včetně vnitřního vybavení objektu a inženýrských sítí bude demontováno a nahrazeno novými. Celkové náklady jsou propočteny na cca 30 milionů korun, dotace by mohla činit až 50 %.

Projekt řeší revitalizaci školní kuchyně pro 550 strávníků. Cílem projektu je modernizace, která povede ke snížení energetické náročnosti budovy a gastroprovozu a zároveň zohlední provozní, hygienické a bezpečnostní předpisy. V rámci projektu bude pořízeno nové technologické vybavení kuchyně a budou provedeny s tím související nezbytné stavební úpravy a instalace včetně zdravotechniky.

Současný provoz je klasickou velkokapacitní kuchyní se standardním dělením úseků a technologickým vybavením. Část vybavení je nefunkční, část velmi zastaralá, ostatní měněné technologie jsou neúsporné.

V souvislosti s realizací projektu dojde k pořízení nových spotřebičů pro přípravu, uchování a servírování jídla ve školním stravovacím zařízení. Skutečné dosažené úspory budou z velké části závislé na správnosti používání vybraných technologií zaměstnanci, a proto je usnadnění práce personálu jedním z důležitých faktorů nové kuchyně. Nové technologie vytvoří pracovní prostředí, ve kterém se správné technologické postupy nestanou pro personál přítěží.

Logo Misterstva pro místní rozvoj

Logo Misterstva pro místní rozvoj

Logo EU

Logo EU

Budujeme nové učebny v základních školách a modernizujeme školní jídelnu 3
Budujeme nové učebny v základních školách a modernizujeme školní jídelnu 5
Sdílet na Facebooku Sdílet na síti X
Datum vložení: 19. 6. 2024 8:31
Datum poslední aktualizace: 19. 6. 2024 8:36

Zařazenost 19.06.2024 08:06:00
ZdrojŠternberk
Originálsternberk.eu/aktuality/aktuality/budujeme-nove-ucebny-vzakladnich-skolach-a-modernizujeme-skolni-jid...
KategorieAktuality
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.