Nová cyklokoncepce Středočeského kraje poslouží městu Benešov jako odrazový můstek při rozvoji místní cyklistické infrastruktury

ikona - logo aktuální verze
Středočeský kraj podle nové cyklokoncepce podpoří rozvoj cyklotras jako plnohodnotné složky dopravní infrastruktury a také sjednotí terminologii pro značení. Nová středočeská cyklokoncepce bude pro Benešov klíčová při rozvoji místních a regionálních cyklotras.

Město Benešov se v průběhu jara zapojilo do připomínkování krajské cyklokoncepce a zastoupeno místostarostou Jakubem Hostkem a koordinátorkou pro udržitelnou městskou mobilitu Terezou Lípovou se z pozice pozorovatelů zúčastnilo nedávného setkání krajských cyklokoordinátorů, které se odehrálo právě v Benešově.

cyklo2
Středočeský kraj přistoupil k významnému kroku v oblasti cyklistické dopravy, když schválil novou cyklokoncepci, která se mimo jiného zaměřuje na sjednocení terminologie pro označování cyklotras. Tato iniciativa, která inspirovala i ostatní kraje, si klade za cíl na cyklostezkách zvýšit přehlednost a bezpečnost. Nově budou páteřní trasy označené jako národní, nadregionální a regionální. „Nové pojmenování, které nakonec budou používat všechny kraje, bude platné ve chvíli, kdy budou cyklokoncepce schválené v každém jednotlivém kraji,“ zaznívá na webu Středočeského kraje.


Město Benešov se k cyklokoncepci Středních Čech připojilo aktivním připomínkováním, čímž přispělo k jejímu finálnímu tvaru, a do budoucna se bude o tento strategický dokument opírat při rozvoji místní cyklistické infrastruktury. Benešov navíc pracuje na vlastním cyklogenerelu, který bude zohledňovat specifické potřeby a podmínky v oblasti Benešova i jeho přilehlém okolí.

Kombinace krajské koncepce a městského cyklogenerelu i spolupráce mezi obcemi napříč ORP Benešov slibuje k rozvoji cyklistické infrastruktury systematický přístup, který představuje mnoho výhod. Sjednocení standardů a koordinace s krajem povede k vyšší bezpečnosti cyklistů a lepší orientaci na trasách. Strategie dále podpoří provázanost cyklodopravy s dalšími formami udržitelné mobility (např. s MHD nebo veřejnou dopravou). Spolupráce s krajem rovněž umožní efektivnější čerpání finančních prostředků a realizaci větších projektů.

Zpracovala: Mgr. Tereza Lípová, koordinátorka pracovní skupiny pro udržitelnou městskou mobilitu

Zodpovídá: Mgr. Tereza Lípová
Vytvořeno / změněno: 20.6.2024 / 20.6.2024


Zařazenočt 20.06.2024 12:06:00
ZdrojBenešov
Originálbenesov-city.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=219&id=109600
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.