Olympiáda dětí a mládeže odstartovala. Vlajkonoš Welsch přivedl 300 člennou výpravu Pardubického kraje



Beznadějně zaplněná náplavka v Českých Budějovicích sledovala v neděli navečer velkolepé zahájení letní Olympiády dětí a mládeže. Na břehu Vltavy se seřadilo čtrnáct krajských výprav s 3395 sportovci a desítkami trenérů či vedoucích. Od pondělí do čtvrtka se ti nejlepší mladí závodníci ve věku od 12 do 16 let utkají o olympijské medaile ve 20 sportech a 78 disciplínách. Pardubický kraj vyslal na jih Čech 300 člennou výpravu.

Sportovci z Pardubického kraje byly v zářivě zelených kloboucích a modrožlutých soupravách u Vltavy nepřehlédnutelní. Krajský stejnokroj oblékli i radní pro sport Alexandr Krejčíř a vlajkonoš naší výpravy, basketbalista Jiří Welsch.

„Je skvělé vidět, jak se Jiří Welsch vrací ke kořenům a předává své zkušenosti a moudrost mladší generaci. Jeho příběh a zapálení do sportu jsou dokonalým příkladem toho, co znamená být skutečným sportovcem – nejen na hřišti, ale i v životě. Díky jeho inspiraci a podpoře se olympijské sny mladých sportovců z Pardubického kraje mohou naplnit. Věřím, že skvělé výkony z loňského ročníku zopakujeme i letos,“ popisuje atmosféru prvního zahajovacího dne olympiády Alexandr Krejčíř, radní zodpovědný za sport.

Na velkou olympiádu se už asi nedostanu, takže jsem byl poctěn, když mi z vedení Pardubického kraje zavolali, abych byl vlajkonošem. Skutečně to beru jako poctu a zároveň jde o příjemné zapojení se do této akce. Je to pro mě premiéra a takový rozsah jsem nečekal, všechno je velmi intenzivní,“ nechal se slyšet Jiří Welsch, rodák z Holic a jeden z nejlepších basketbalistů naší historie. V NBA odehrál 247 zápasů, zkušeností má tedy na rozdávání. „Mladým sportovcům doporučuji, aby dělali sport s láskou a vášní, bez toho to není ono. Časem se z toho může stát živobytí, ale neměl by to být důvod, proč se sportem začínat,“ dodal absolvent pardubického sportovního gymnázia.

Atletika, badminton, basketbal, beach volejbal, cyklistika, florbal, fotbal, házená, jachting, kanoistika, karate, moderní gymnastika, orientační běh, para plavání, plavání, softball, sportovní střelba, stolní tenis, triatlon a volejbal. To je kompletní dvacítka olympijských sportů. Kromě Českých Budějovic se bude závodit i v Táboře a v Hluboké nad Vltavou.

Pardubický kraj bude mít své zástupce ve všech sportovních soutěžích kromě moderní gymnastiky. Medailových nadějí je ve výpravě spousta a prakticky ve všech sportech. Na posledních letních Hrách v roce 2022 putovalo do Pardubického kraje 52 medailí (9 zlatých, 20 stříbrných a 23 bronzových).



obrázky


Zařazenopo 24.06.2024 00:06:00
Zdrojpardubickykraj.cz
Originálpardubickykraj.cz/aktuality/125288/olympiada-deti-a-mladeze-odstartovala-vlajkonos-welsch-privedl-30...

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.