Proběhl čtenářský maraton

[perex]

Ve dnech 17.–20. 6. a 24. 6. proběhl 4. ročník čtenářského maratonu Prahy 7. Poslední červnové týdny před letními prázdninami účastníkům maratonu zpříjemnilo společné čtení, návštěvy zajímavých míst (nejen) Prahy 7 a řada zajímavých hostů. Četlo se v Národním pedagogickém muzeu Jana Amose Komenského, v budově Senátu, u památníku Julia Zeyera v Chotkových sadech, v hlavním jednacím sále Poslanecké sněmovny a v Alze.

[/perex]

Čtenářský maraton Prahy 7 organizují členové divadelního spolku Ty-já-tr pod vedením Radky Tesárkové ve spolupráci s projektem Místní akční plány rozvoje vzdělávání IV – správní obvod Praha 7, reg. č.: CZ.02.02.XX/0023_017/0008373.

Dějištěm prvního dne maratonu bylo Národní pedagogické muzeum Jana Amose Komenského. Dvě třídy čtvrťáků, jedna třída páťáků a také druháci ze ZŠ Strossmayerovo náměstí a ZŠ Tusarova nejen četly ze svých oblíbených knížek a diskutovaly o nich, či hledaly souvislosti, ale také absolvovaly čtenářskou rozcvičku. S pracovnicemi muzea pak děti absolvovaly interaktivní prohlídku.

Druhý den hostila čtenáře senátorka Miroslava Němcová. Žáci základních škol Trojská a Strossmayerovo náměstí mohli zasednout do lavic Senátu a ze svých knížek číst právě tam.

Prvňáčci, druháci, čtvrťáci a páťáci ze ZŠ Bratrská, ZŠ U Uranie, ZŠ T.G. Masaryka a ZŠ Strossmayerovo náměstí se třetí den maratonu sešli u Julia Zeyera, resp. u jeho památníku z roku 1912 v Chotkových sadech.

Čtvrtý den maratonci doběhli do hlavního jednacího sálu Poslanecké sněmovny. Záštitu nad akcí převzala předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová, osobně se zúčastnila první místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Věra Kovářová.

Poslední den účastníci četli v Alze. Poprvé s knihami navštívili tyto prostory v loňském ročníku a tehdy i letos tu bylo velmi příjemně. K prvňáčkům, druhákům a třeťákům (ZŠ Trojská, TGM, Tusarova a Korunovační) se při čtení spontánně připojili někteří zaměstnanci Alzy a četla s nimi také paní místostarostka Prahy 7 Hana Šišková.


Zařazenost 26.06.2024 12:06:00
ZdrojPraha 7
Originálpraha7.cz/probehl-ctenarsky-maraton/
KategorieAktuality
AutorDiana Rykrová

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.