Nový Jičín přechází na novou mobilní aplikaci pro placení parkovného

27.6.2024

Město Nový Jičín přechází na novou mobilní aplikaci pro placení parkovného. Od 1. července bude stávající systém MPLA nahrazen aplikací EasyPark, která nabídne uživatelům modernější a pohodlnější způsob platby za parkování.

Pro zajištění hladkého přechodu budou obě aplikace, MPLA a EasyPark, fungovat souběžně od 1. července do 31. srpna. Během tohoto období budete mít možnost se s novou aplikací EasyPark seznámit a postupně si na ni zvyknout. Od 1. září bude platba parkovného možná již pouze prostřednictvím aplikace EasyPark.

Zaplatit parkovné přes mobilní aplikaci můžete v jednom z devíti parkovacích automatů na ulicích Gen. Hlaďo, Tyršova, Divadelní a Štefánikova, kde je možné platit také kreditní kartou nebo v hotovosti. Na parkovišti se závorovým systémem Na Valech není možné platit pomocí mobilní aplikace.

„Přechod na aplikaci EasyPark je součástí našeho dlouhodobého plánu modernizace a zefektivnění služeb pro veřejnost. Jsem přesvědčen, že uživatelé ocení nové funkce a pohodlí, které tato aplikace nabízí,“ uvedl starosta města Stanislav Kopecký.

Pokud jste dosud nevyužívali žádnou aplikaci k placení parkovného, můžete si snadno stáhnout aplikaci EasyPark z Google Play nebo App Store. Instalace a následná registrace zabere pár sekund. Vyplníte telefonní číslo, registrační značku a vybranou platební metodu. A až budete potřebovat zaplatit, stačí potvrdit místo a vybrat plánovanou délku parkování. Jednou z novinek je, že aplikace EasyPark je ve většině nových vozů dostupná i přes rozhraní Apple CarPlay a Android Auto, což Vám umožní platit parkovné přímo z palubního systému vašeho vozu.

Aplikaci EasyPark můžete využít i na Slovensku, v Německu, Rakousku a v dalších evropských zemích. Stačí vám jedna aplikace, v češtině a s českou zákaznickou podporou. V Evropě EasyPark umožňuje řidičům např. platit za nabíjení elektromobilů, najít ulice s dostupným parkováním nebo si parkovací místa předem rezervovat. Tyto možnosti budou brzy dostupné i pro české uživatele aplikace.

Děkujeme za vaši trpělivost během tohoto přechodného období. Věříme, že tento krok povede ke zvýšení komfortu a spokojenosti vás i návštěvníků města.


Zařazenočt 27.06.2024 14:06:00
ZdrojNový Jičín
Originálnovyjicin.cz/aktualne/novy-jicin-prechazi-na-novou-mobilni-aplikaci-pro-placeni-parkovneho/
KategorieAktuálně, Tiskové zprávy
AutorRadka Nováková
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.