Pardubický kraj získal na ODM 38 medailí. Vynikali plavci a atleti

.jpg" title="Pardubický kraj získal na ODM 38 medailí. Vynikali plavci a atleti ">Pardubický kraj získal na ODM 38 medailí. Vynikali plavci a atleti
(28.6.2024)

Oheň zhasl. Po čtyřech dnech plných sportu skončila letní Olympiáda dětí a mládeže v Jihočeském kraji. Výprava z Pardubického kraje skončila v celkovém bodování na 10. místě. Domů si sportovci vezou celkem 38 medailí. Úspěšní byli především atleti a plavci, v týmových sportech zazářili stříbrní florbalisté.

Z 38 medailí bylo 13 zlatých, 15 stříbrných a 10 bronzových. Nejúspěšnějším členem výpravy byl plavec Bohumír Šraut, který získal dvě zlata a dvě stříbra. Dvě první a jedno druhé místo mají další plavci Sami Abdallah Al-Robai, Charlotte Nela Crhová a Melánie Zvěřinová, která nesla vlajku Pardubického kraje na závěrečném ceremoniálu.

„Na všechny sportovce z Pardubického kraje jsem velmi hrdý už jen proto, že vím, jak celý rok intenzivně trénovali a na tuto olympiádu se poctivě připravovali, ať už medaili získali, či nikoliv. Byl jsem osobně fandit na několika sportovištích a musím říct, že jejich nasazení ve všech disciplínách bylo obdivuhodné. Děkuji všem sportovcům, trenérům a rodičům za jejich tvrdou práci a podporu, která je klíčová pro dosažení nejen sportovních úspěchů,“ shrnuje radní zodpovědný za sport, Alexandr Krejčíř.

Velmi úspěšní byli na 11. letní olympiádě atleti. Zlatá diskařka Adéla Fejfarová hodila pokusem dlouhým 45,52 metrů žákovský rekord. Silný byl Pardubický kraj i v karate nebo orientačním běhu. V týmových sportech si vedli nejlépe florbalisté, kteří získali skvělé stříbro, když ve finále v napínavé koncovce nestačili na Prahu. Blízko medaili byly i softbalistky, ale v boji o bronz podlehly Jihomoravskému kraji.

Jednu zlatou a jednu stříbrnou medaili přidala do své sbírky orientační běžkyně Monika Munzarová. „Sprint, ze kterého mám zlato, mi nepřišel mapově nijak složitý, i když nějaké záludnosti tam byly. Naštěstí jsem neudělala žádnou chybu, a navíc jsem měla nové boty, takže se v nich běželo rychle. Moc se mi to líbilo!“ radovala se Munzarová, která už má doma dvě zlaté z minulých Her.

Suverénně nejlepší byla v závodu jednotlivkyň triatlonistka Edita Pozlerová. „Bylo to fajn a bylo to těžké, ale to je asi každý závod. Každopádně jsem si ho užila. Nejtěžší byl na konci běh. Snažila jsem se běžet, co to šlo, ani nevím, jak daleko za mnou byly soupeřky. Ve zlato jsem začala věřit asi pět metrů před cílem,“ popsala Pozlerová vítězný závod. „Olympiáda děti a mládeže je opravdu hezká akce a jsem moc ráda, že jsem mohla Pardubický kraj reprezentovat,“ dodala.

Olympiády dětí a mládeže v Českých Budějovicích, Táboře nebo Hluboké se zúčastnily takřka čtyři tisícovky sportovců ve věku od 12 do 16 let. Pardubický kraj jich vyslal 250, k tomu 50 trenérů a vedoucích týmů. Součástí akce byl i bohatý doprovodný program včetně koncertů Terezy Maškové, Adama Mišíka nebo Bena Cristovaa. Příští Olympiáda dětí a mládeže, tentokrát její zimní verze, se uskuteční už na začátku roku 2025 v Moravskoslezském kraji.

Seznam všech medailistů: https://www.olympijskytym.cz/olympic/olympiada-deti-a-mladeze-2024?page=regionMedalists&id=8

obrázky


Zařazenopá 28.06.2024 00:06:00
Zdrojpardubickykraj.cz
Originálpardubickykraj.cz/aktuality/125343/ohen-olympiady-deti-a-mladeze-uhasl-poprve-vyhralo-hlavni-mesto-p...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.