Pardubická křesťanská škola Noe vrací život svému multifunkčnímu sálu



Vraťme život multifunkčnímu sálu! To je název projektu, který má za cíl dát nový kabát unikátnímu prostoru pro setkávání v budově pardubické základní školy Noe. O podporu se projekt ucházel v pardubické Burze filantropie.

„Naším snem je opravit zastaralý multifunkční sál. Ten má pódium, zvukovou a osvětlovací techniku, malý bar a lze ho v případě potřeby rozdělit na dva menší sály. Současné vybavení si odstěhuje původní majitel. Proto je nutné sál i bar vybavit nově a moderně,“ vysvětlila ředitelka jediné křesťanské základní školy v Pardubickém kraji Lenka Macháčková a dodala, že poslední rekonstrukce sálu se odehrála před dvaceti lety.

Sloužit má (nejen) k setkávání žáků a rodičů školy Noe

Po rekonstrukci by měl sál sloužit především k setkávání žáků a rodičů školy Noe. „Máme v plánu zde pořádat různé akce, jako je například karneval, rozloučení se školním rokem, ale také besedy a přednášky pro dospělé nebo vystoupení školní kapely či divadelního kroužku,“ konstatovala Lenka Macháčková. „Chceme ho dát k dispozici i širší veřejnosti. Určitě bychom ho rádi pronajímali na koncerty hudebních těles, semináře, konference, workshopy nebo třeba narozeninové oslavy,“ poznamenala ředitelka pardubické základní školy Noe, podle níž by kapacita sálu v divadelním uspořádání měla být zhruba 150 osob.

Rozpočet rekonstrukce je 1,3 milionu korun

V současné době se škola a její příznivci snaží získat prostředky na modernizaci. „Mělo by dojít k zvětšení a opravě pódia. Je potřeba nová zvuková a osvětlovací technika. Počítáme i s drobnými úpravami stávajícího baru, výmalbou sálu, položením nového zátěžového koberce a rekonstrukcí toalet,“ vypočítala zástupkyně ředitelky pardubické základní školy Noe Markéta Chmelová.

Rozpočet projektu je 1,3 milionu korun. „Od zahraničních dárců už máme k dispozici milion korun. Od českých potřebujeme sehnat dohromady 300 tisíc,“ podotkla Markéta Chmelová.

Pardubický kraj věnoval 20 tisíc korun na Burze filantropie

Podporu ve výši 75 tisíc korun přinesla letošní Burza filantropie v Pardubicích, která propojuje neziskové organizace s podnikatelským, firemním a veřejným sektorem. Jejím pořadatelem je Koalice nevládek Pardubicka (KONEP) ve spolupráci s Pardubickým krajem. Ten věnoval na rekonstrukci multifunkčního sálu v pardubické základní škole Noe v rámci Burzy filantropie 20 tisíc korun. „Škola Noe je svým charakterem a zaměřením v Pardubickém kraji zcela unikátní. Oceňuji, že se na projekty snaží získat podporu nejen vedení školy a její zaměstnanci, ale i rodiče. Je vidět, že komunitě, která se kolem Noe pohybuje, na škole záleží,“ řekl radní Pardubického kraje pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola.

Bližší informace o škole a také možnostech podpory získáte na webu Základní škola - Škola NOE (skola-noe.cz).

obrázky


Zařazenopá 28.06.2024 00:06:00
Zdrojpardubickykraj.cz
Originálpardubickykraj.cz/aktuality/125357/pardubicka-krestanska-skola-noe-vraci-zivot-svemu-multifunkcnimu-...

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.