Kulturní přehled pro červenec 2024

Začíná čas prázdnin, slunečných dnů a dlouhých letních večerů. Pojďte si je užít s muzikou, s filmem nebo speciálním středečním programem pro děti. To vše nabízí letní Kultura Turnov.

Kulturní přehled pro červenec 2024

(změna programu vyhrazena)


pátek 28. června 2024

Funkin’ Turnov 2024

Již 19. ročník tradiční párty na konci školního roku vám opět přináší fajnový line-up pro letní večer.

Line-up:

SOUNDFALL: Přední regionální představitel žánrů gastro music, elevator music a lounge music. Ideální volba pro vaše pošmourné, deštivé odpoledne!

MANU DESTRA: Případnou oblačnost však snad rychle rozptýlí a publikum roztančí pětice mladých hudebníků pohybující se v oblasti elektronického popu.

PRAGO UNION & live band: Hip-hopové legendy a dvojnásobní držitelé hudební ceny Anděl Kato a DJ Ramel budou headlinerem letošního festivalu. A když na festivalu, pak samozřejmě se špičkovou čtyřčlennou kapelou.

HITFAKERS: Funk, funk, funk a zase funk! Miláčci především ženského a dětského publika ho přivezou větší než malé množství.

FUNK CORPORATION: Samozřejmě nesmí chybět ani pořádající kapela, která až na výjimku nechyběla na žádném ročníku. Průkopníci funku v kraji jsou na ve své misi takřka čtvrtstoletí.

Pozor! Vzhledem k omezení novou vyhláškou musíme končit již o půlnoci, proto začínáme už v 17:30.

Hudební festival, před Střelnicí od 17:30, vstupné v předprodeji 300 Kč


pondělí 1. – pátek 5. července 2024

Letní promítání v Maškovce

Letní kino ve Skálově ulici je letos z důvodu rekonstrukce zavřené. Mnozí filmoví nadšenci se tak musí obejít bez oblíbené prázdninové zábavy. O zážitek pod širým nebem ale tak úplně nepřijdou. Kultura Turnov nabídne ve spolupráci s Městskou sportovní Turnov pět večerů s filmovými hity, které budou promítány po setmění v areálu koupaliště v Maškově zahradě. Každá projekce bude začínat přibližně ve 21:45, až se dostatečně setmí. Areál se pro návštěvníky otevře vždy nejpozději ve 21:00, aby měli čas se v klidu usadit a dát si třeba i něco dobrého na zub.

Program letního promítání v Maškově zahradě:

1. července Sladký život

2. července Jak zachránit draka

3. července Top Gun: Maverick

4. července Gump – jsme dvojka

5. července Prázdniny s Broučkem


středa 3. července

Dětská dílna: Kamínkování

Středy u baru Letňák patří dětem! První červencovou středu věnujeme kamínkování. Přijďte si s dětmi nakreslit originální kamínek a odnést si tak hezkou vzpomínku, kterou po vzoru tisíců lidí můžete poslat dál do světa. Barvy i kamínky pro vás budou připravené.

Dětská dílna, Letňák bar od 16:00 do 18:00, poplatek za jedno dítě 50 Kč


117-Deˇtske´ strˇedy-2024-07-web.jpg


čtvrtek 4. července 2024

DJ SAli: UK garage

Přijď si do letňáku užít poklidný večer s elektronickou hudbou. UK garage je zastřešující pojem pro řadu stylů elektronické taneční hudby a urban music, které se objevily na klubové scéně Spojeného království v 90. letech 20. století. V Británii se vžilo i označení UK garridge. Původně zahrnoval výhradně styly speed garage a 2Step.

Letňák bar od 18:00, vstupné dobrovolné


pátek 5. července 2024

Tony Beat

Zahájení turnovského léta s kapelou Tony Beat. Nová kapela starých muzikantů zahraje známé i neznámé hity. Těšte se na další vystoupení nově vzniklého hudebního tělesa, které při své premiéře v Klubu KUS v minulém roce sklidilo velký úspěch.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


sobota 6. července 2024

The Beatles Veteran Club

Nejstarší Brouci v České republice opět v Turnově. Jičínsko-turnovská kapela The Beatles Veteran Club reprodukuje věrně skladby legendární liverpoolské čtveřice a jako jediná v České republice vnáší prostřednictvím svých členů do svých vystoupení neopakovatelnou atmosféru šedesátých let.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


The Beatles Veteran club.jpg


středa 10. července 2024

Dětská středa: Balónkování

Středy u baru Letňák patří dětem! Tvoření z balónků nadchne všechny děti! Nejenže mohou sledovat, jak balónek ožívá a stává se zvířátkem, ale navíc si ho mohou odnést domů a dál se z něj těšit. Balónkování je kouzlení v přímém v přenosu - z dlouhého balónku vzniká přímo před očima autíčko, kočička, dinosaur, jednorožec, šavle a spousta dalších motivů.

Dětská dílna, Letňák bar od 16:00 do 18:00, poplatek za jedno dítě 50 Kč


čtvrtek 11. července 2024

Lautrec

Autorské písně na pomezí mnoha žánrů. Od folku, či rocku, až k blues s názvuky jazzu. Tím vším se můžete nechat unést akustickým triem do nových krajin, pokud se rozhodnete navštívit koncert projektu Lautrec. Svébytná poetika, svrchovaná muzikálnost a radost z možnosti společně hrát, vás nenechají chladnými.

Koncert, Letňák bar od 19:00, vstupné dobrovolné


Lautrec.jpg


pátek 12. července 2024

Waldovy Matušky

Skupina Waldovy Matušky vznikla původně jako dar několika přátel svým přátelům na oslavu jejich svatebního dne. Na začátku tedy nešlo o spojení profesionálních muzikantů a založení klasické revival skupiny.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


sobota 13. července 2024

Jakub Noha

Pražský folkový písničkář a básník působí na české scéně už od 70. let. Jakubovi v roce 2021 vyšlo nádherné dvojalbum Lovec chvil. Těšit se můžete na jedinečné vystoupení, skvělou hudbu a nevšední zážitek.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


pondělí 15. července 2024

Zahradníkův rok – Předpremiéra filmu za účasti tvůrců

V pondělí 15. července přijede do turnovského kina Jiří Havelka. V minulosti zde osobně představil své filmy Vlastníci a Mimořádná událost. Tentokrát přijede na předpremiéru svého nejnovějšího filmu Zahradníkův rok. Po projekci filmu proběhne beseda s režisérem Havelkou a herečkou Terezou Dočkalovou.

Anotace filmu:

Na úpatí malebného kopečku žije zahradník (Oldřich Kaiser) se svojí ženou, kteří se starají o své malé zahradnictví. Jejich idylický život je narušen, když se na nedalekém zámku chystá usadit nový majitel, který chce přetvořit krajinu podle svých představ. Když zahradnictví brání jeho plánům, spustí se sled bizarních událostí. Nový majitel nejprve vytvoří plot s žiletkovým drátem a zavře příjezdovou cestu. Postupně přidává ve svých činech na intenzitě, aby dosáhl svých cílů. Zahradník se však nevzdává a snaží se bránit svůj domov. Když se policie i starostka postupně utopí ve své vlastní byrokracií, zahradník se rozhodně vzít osud do vlastních rukou. Nový film Jiřího Havelky, balancující na hraně bizáru, absurdna a tragikomedie je inspirován skutečným příběhem a stejnojmenným literárním dílem od Karla Čapka.

Filmová projekce, Kino Sféra od 19:00, vstupné dle ceníku kina


středa 17. července 2024

Dětská středa: Korálkování

Středy u baru Letňák patří dětem! Přijďte si s dětmi vytvořit originální šperk nebo dárek pro své blízké. Rozmanité korálky a vše potřebné pro vás bude připraveno.

Dětská dílna, Letňák bar od 16:00 do 18:00, poplatek za jedno dítě 50 Kč


středa 17. července 2024

Královská opera: Andrea Chénier

Na večírku v Paříži 18. století kritizuje básník Andrea Chénier činy krále Ludvíka XVI. Když o pět let později přešla Velká francouzská revoluce do období Jakobínského teroru, změnilo se rozložení sil mezi Chénierem, jeho milovanou Maddalenou a Gérardem, mužem, který ho může zničit…

Jonas Kaufmann vévodí McVicarově velkolepé inscenaci historického dramatu Umberta Giordana pod taktovkou jeho dlouholetého spolupracovníka Antonia Pappana. Jedná se o poslední inscenaci, kterou bude Pappano dirigovat z pozice hudebního ředitele Královské opery.

Opera v kině, Kino Sféra od 18:30, vstupné dle ceníku kina


čtvrtek 18. července 2024

221 dní na svobodě

Pouť šesti nohou a dvou srdcí. Cesta mladého cestovatele začala v Saint-Jean-Pied-de-Port, vedla přes Pyreneje do Irunu, Camino del Norte a Primitivo až do Santiaga de Compostela a od tud na konec Světa. Zde začalo další dobrodružství kolem Pyrenejského poloostrova a nakonec přišel samotný návrat do Čech. Povídání bude doprovázeno fotografiemi a bude prostor i na vaše dotazy.

Letňák bar od 18:00, vstupné dobrovolné


pátek 19. července 2024

Retro band

Retro band je kapela sestavená ze zkušených muzikantů z Turnova a okolí, kteří hrají písně a skladby, které tvoří základy světové pop music, rock´n´rollu, rocku, blues a bigbítu. V pátek 19. července je můžete slyšet naživo před turnovskou Střelnicí. Hity od Shadows, Beatles, Rolling Stones, E. Preslyho, CCR, E. Claptona, Dire Straits, Bee Gees, B. Dylana, ale i od Olympicu nebo Katapultu jsou stále živé. Na každém koncertu představuje kapela zajímavé hosty.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


Retroband.jpg


sobota 20. července 2024

Roubovaný vokurky

Turnovská parta hrající folk, country, rock i underground hraje ve složení Martin Mikule (baskytara, basa), Jirka Víšek (kytara, ukulele, zpěv), Štěpánka Víšková (zpěv, tamburína), Mojmír Babáček (zobcová flétna), Vašek Samek (dvanáctistrunná kytara, zpěv, cajon), Jirka Slavík (bicí).

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


čtvrtek 25. července 2024

DJ SAli: Drum'n'bass

Přijď si do letňáku užít poklidný večer s elektronickou hudbou. Drum and bass je hudební žánr elektronické taneční hudby, který vznikl v 90. letech 20. století. Pro tento styl jsou charakteristické převážně instrumentální skladby, založené na výrazné basové lince spolu s bicími – od toho se odvíjí i původ jména stylu – anglicky drum’n’bass = buben a basy.

Letňák bar od 18:00, vstupné dobrovolné


pátek 26. července 2024

Fröhlicher Akkordeon Express

Nenechte si ujít vystoupení skupiny převážně mladých harmonikářů – Musikschule Fröhlich z oblasti Lipska, hrající všechny možné hudební směry. Škola existuje již 30 let a za tu dobu soubor odehrál mnoho koncertů nejen v domovském Německu, ale i v dalších evropských zemích.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 18:00, vstupné dobrovolné


sobota 27. července 2024

Drahoslava Satorová

Drahoslava Satorová je turnovská rodačka žijící v podhůří Šumavy, která se vám představí v roli klavíristky, zpěvačky a autorky písní. Zazní písně lyrické, šansony, blues i pijácké. Inspirací je nejenom život sám, ale také krásná příroda Šumavy a texty šumavského básníka Ondřeje Fibicha.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


neděle 28. července 2024

DJ Zygy & IKS: Summer latino mix

Přijď si do letňáku užít poklidný večer s elektronickou hudbou. Tentokrát hned s dvěma DJs.

Letňák bar od 18:00, vstupné dobrovolné


středa 31. července 2024

Dětská středa: Sportovní den

Poslední červencovou středu si můžete přijít k baru Letňák užít sportovní den. Pro děti budou připraveny sportovní aktivity, překážková dráha, soutěže a samozřejmě i odměny pro všechny účastníky.

Den pro děti, Letňák bar od 16:00 do 18:00, poplatek za jedno dítě 50 Kč


čtvrtek 1. srpna 2024

Vojta „Kiďák“ Tomáško - Recitál

Vojta „Kiďák“ Tomáško, vlastním jménem Vojtěch Tomáško je trampský a folkový písničkář, kromě jiného zakladatel a bývalý člen loketské trampské skupiny Roháči, s níž vystupoval od jejího založení v roce 1975 až do roku 1984. Je držitelem několika Port. V současnosti vystupuje sólově.

Koncert, Letňák bar od 19:00, vstupné v předprodeji 150 Kč


pátek 2. srpna 2024

Roman Piroch & Vltavín

"Naše muzika poletuje éterem neuvěřitelných dvacet šest let. Vždycky jsme hráli vlastní tvorbu. Za ten dlouhý čas vzniklo více jak šest desítek písní, které jsou zaznamenány na pěti CD a které přivážíme posluchačům do klubů a hospůdek, ale zazněly i na festivalech jakými byly Stodola Michala Tučného, Porta, Mohelnický dostavník, Zahrada. Největší potěšení nám však přinášejí vlastní koncerty, kde si naše písničky nachází stále nové a nové posluchače, a kde opravdu cítíme, že předáváme radost. Jsme parta muzikantů, kteří jdou společně po jedné cestě.? Můžete se těšit na dvě hodiny pohodové muziky. Uslyšíte průřez naším repertoárem i novinky." - Váš Vltavín

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


sobota 3. srpna 2024

Funny Grass

Kapela Funny Grass byla vždy zaměřena převážně na tradiční bluegrass, dále pak na country a irskou muziku, v repertoáru má stále více i vlastních písní. Nástrojové obsazení je zcela typické pro bluegrassovou muziku, tj. kytara, mandolína, kontrabas, banjo, dobro, v některých písních foukací harmonika, eventuálně housle, nebo irská píšťala.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


www.kulturaturnov.cz

Náhled pro tisk
Vytvořeno 28.6.2024 14:23:21 | přečteno 0x | marcela.jandova

Zařazenopá 28.06.2024 14:06:00
ZdrojTurnov
Originálturnov.cz/cs/aktuality/kultura/kulturni-prehled-pro-cervenec-2024.html
guidwww.turnov.cz clanek 356182

Související témata

Letní výprodej
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.