Představení závěrů a výstupů TSI projektu na konferenci v Sokolově

28. 6. 2024

Konference se uskutečnila 12. června 2024 na Městském úřadě v Sokolově.

Hlavním cílem konference bylo představit klíčové závěry a výstupy TSI projektu na podporu realizace spravedlivé transformace ve strukturálně znevýhodněných krajích. Městu Sokolov tímto děkujeme za poskytnutí prostor a spolupráci.

Díky obětavé práci realizačního týmu byl zajištěn překlad do angličtiny i možnost online připojení na konferenci, což zpřístupnilo akci dalším účastníkům nejen z ČR, ale i ze zahraničí.

Akce se účastnilo na 80 účastníků, které zastupovali různé zainteresované strany. Přítomni byli zástupci Evropské komise, národních a regionálních orgánů a dalších institucí veřejného sektoru, neziskových organizací i zástupci soukromého sektoru v České republice.

Realizační tým konference i TSI projektu z Frankfurt School of Finance and Management a jeho partneři v České republice: Vysoká škola ekonomická v Praze, České vysoké učení technické v Praze a BeePartner se zhostili představení projektu, který na základě žádosti MMR, oddělení RESTART realizovali s pomocí podpory Evropské unie a nástroje Technical Support Instrument (TSI). V prezentaci, kterou si připravili, zazněla doporučení pro zlepšení absorpční kapacity malých subjektů.

Dalšími tématy byla podpora realizátorů malých projektů v rámci Operačního programu Spravedlivá transformace (OPST), reflexe z proběhlých školení, příručka pro šíření dobré praxe a přenos dobré praxe z Moravskoslezského do Karlovarského a Ústeckého kraje.

Akce byla doplněna prezentacemi Karlovarského kraje a města Sokolov, které poskytly vhled do procesu rozvoje a transformace na regionální úrovni představením nového příběhu Sokolovska, jeho Transformačního plánu, potažmo Plánu spravedlivé transformace pro Sokolovsko, strategických cílů a projektů připravených pro finanční podporou z OPST (tedy zdrojů z evropského Fondu pro spravedlivou transformaci).

Zástupce společnosti Pricewaterhouse Coopers (PwC) přednesl prezentaci týkající se realizace TSI projektu zaměřeného na II. pilíř Mechanismu spravedlivé transformace (MST) a projektu DG REGIO, který se věnoval zvýšení informovanosti o III. pilíři MST. Aktivity PwC zahrnovaly návrhy finančních nástrojů pro Národní rozvojovou banku a identifikaci projektů způsobilých pro financování v rámci II. pilíře MST. V rámci III. pilíře MST kolegové z PwC pomáhali zlepšit využívání úvěrového nástroje pro veřejný sektor a poskytovali přímé poradenství nositelům vybraných projektů, kteří zvažovali využít prostředky alokované v tomto nástroji.

Další diskuse se týkala možných kroků k zajištění pokračující podpory a rozvoje regionů v dalším období. V diskusi byl zdůrazněn dlouhodobý charakter procesu a význam partnerství s menšími žadateli, jako jsou obce a nevládní organizace, a také přilákání veřejných a vzdělávacích institucí, které by sloužily jako základ pro zahájení a podporu nového hospodářského rozvoje. Zúčastněné strany vyjádřily trvalou podporu procesu spravedlivé transformace a uznaly významný pokrok, kterého již bylo dosaženo v oblastech, jako jsou zapojení mládeže, budování kapacit či specifická podpora pro malé realizátory projektů.



Projekt byl financován Evropskou unií prostřednictvím nástroje technické podpory (TSI) řízeného Generálním ředitelstvím Evropské komise pro strukturální reformy (DG REFORM) a hlavním příjemcem projektu je Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky.

Projekt TSI realizovala Frankfurt School of Finance & Management (jako součást konsorcia AARC) se svými projektovými partnery v České republice: Vysokou školou ekonomickou v Praze, Českým vysokým učením technickým a společností BeePartner, a v úzké spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, Ministerstvem životního prostředí ČR a regionálními a místními orgány v Moravskoslezském, Ústeckém a Karlovarském kraji.

Autor článku: Frankfurt School of Finance and Management a Oddělení RESTART, MMR

Zařazenopá 28.06.2024 13:06:00
ZdrojDotace EU
Origináldotaceeu.cz/cs/evropske-fondy-v-cr/kohezni-politika-po-roce-2020/uhelne-regiony/novinky/predstaveni-...

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.