Chemspec 2024 – Düsseldorf žije v červnu také chemií, nikoli pouze fotbalem

Publikováno:
25.6.2024
Autor:
Oddělení exportních služeb

Již 37. ročník mezinárodní výstavy jemných a speciálních chemikálií proběhl v termínu 19. - 20. června 2024 v německém Düsseldorfu, ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Za iniciace Svazu chemického průmyslu pod taktovkou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR představilo devět českých firem nejen svou produkci, služby, ale také svou výzkumnou činnost. Na českém národním stánku se představily tyto firmy: ALCHIMICA, s.r.o., BorsodChem MCHZ, s.r.o., Lučební závody Draslovka a.s. Kolín, s.r.o., Santiago Chemikálie s.r.o., PENTA s.r.o., REGARTIS s.r.o., VŠCHT Praha, Výzkumný ústav organických syntéz, a.s. a Centrum organické chemie, s.r.o.


PENTA s.r.o. je firmou, která se účastní veletrhu Chemspec Europe pravidelně. Jednatelka firmy, Barbora Švecová uvedla:

„Veletrhu Chemspec jsme se zúčastnili již potřetí za sebou. Účast na společné expozici České republiky nám poskytla perfektní zázemí pro setkání se stávajícími obchodními partnery i pro navázání nových kontaktů. Těšíme se na realizaci nových zakázek, které nám účastí na tomto veletrhu vznikly.“

„Ve dnech 19. - 20. 6. jsme zastupovali Vysokou školu chemicko-technologickou - její spinoff CorrSen na veletrhu Chemspec Europe 2024. Na sekci z ČR upozorňoval velký banner nad hlavními vstupními dveřmi a dále velký závěsný poutač s českými vlajkami. Skupinová expozice devíti firem z ČR byla řešena velmi citlivě a přitom přehledně, umožňující přístup návštěvníků ze všech stran a ke všem účastníkům. Přestože se nejednalo o událost zabývající se primárně materiálovým inženýrstvím, překvapil nás poměrně velký zájem kolemjdoucích z řad producentů chemikálií ale i ze sousedních stánků českých firem o náš produkt. Vyzdvihnout bych chtěl mimo jiné i vysokou profesionalitu reprezentantek firmy ARTEO, poskytovaný servis byl bezchybný. Účast na veletrhu byla umožněna díky pozvání ze stran MPO, za což bychom rádi vyjádřili vděčnost,“ zhodnotil účast Václav Šefl z Technoparku Kralupy pod VŠCHT Praha.

Chemspec je významný také díky kvalitnímu doprovodnému programu odborného rázu, přednášek se zúčastnila firma REGARTIS, jejíž jednatel, Jan Holomek řekl:

„Veletrh Chemspec 2024 je pro REGARTIS významnou příležitostí prezentovat své služby po boku českých firem a pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a České republiky. Letos jsme získali prostor pro dvě přednášky v Regulatory Service Theatre, které pojednávaly o praktických zkušenostech s oznamováním do databáze SCIP (Dušan Bašič) a klasifikaci endokrinních disruptorů (Adam Jonáš). Obě témata jsou „žhavé zboží“ pro řadu navštěvujících, přilákaly desítky zaujatých posluchačů a přivedly k našemu stánku nové potenciální klienty. Díky bezchybnému organizačnímu zajištění, novým obchodním příležitostem a zvyšování povědomí o značce REGARTIS jsme rozhodnuti se společné expozice zúčastnit i v roce 2025.

Vystavovatele podpořili zástupci zastupitelských úřadů, Generální konzulka v Düsseldorfu Kristina Larischová a ředitel regionálního centra CzechTrade Düsseldorf Adam Jareš.

Chemspec 2025 proběhne v Kolíně nad Rýnem a věříme, že Česká republika bude opět přítomna!


Galerie



Zařazenoút 25.06.2024 15:06:00
ZdrojMPO.cz - ZO
Originálmpo.cz/cz/zahranicni-obchod/podpora-exportu/vystavy-veletrhy/2024/chemspec-2024-_-dusseldorf-zije-v-...
AutorOddělení exportních služeb
guid273995

Související témata

COVID 19 - koronavirus
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.