Elitní cyklisté projedou Šternberkem v neděli 28. července! Budou uzavírky

Ilustrační foto -  cyklozávody

Průjezd pelotonu Šternberkem bude v neděli 28. července okolo 14 hodiny. Etapový cyklistický Czech Tour se v letošní sezoně pojede od 25. do 28. července. Přímý přenos z každé etapy odvysílá kanál ČT 2. Upozorňujeme na uzavírky po dobu závodu.

Pozor na uzavírky v neděli 28. července 2024:

  • uzavírka místních komunikací Čechovy, Hlavního náměstí, Radniční, Horního náměstí, U Horní brány, Jaroslavovy, Vodní, Partyzánské, Barvířské a části ulice Opavské navazující na Horní náměstí - uzavírka potvrvá od 6 do 22 hodin
  • uzavírka okruhu pro závod, na komunikacích: Čechova, Hlavní náměstí, Radniční, Horní náměstí, Dvorská, silnice III/44429 - Hvězdné údolí. Dále ulice Světlov, Na Valech, silnice III/44423, ulice Opavská, Sadová, Svatoplukova, Puškinova, Olomoucká a ČSA v době od 12 do 15:30
  • od 27. července (18 hodin) do 28. července (22 hodin) - dojde k vyklizení komunikací Čechovy, Hlavního náměstí, Radniční, Horního náměstí, Barvířské a části ulice Opavské navazující na Horní náměstí. K tomu navíc i parkoviště Potoční a parkovací plochy kolem sportovní haly Ecce Homo.

Organizátoři v tuto chvíli registrují týmy Bahrain Victorious, který vede jako sportovní ředitel bývalý profesionální jezdec Roman Kreuziger, Bora- Hansgrohe, Hegemon Visma-Lease a Bike, chybět nebude ani stáj UAE Emirates, v jejímž středu září Tadej Pogačar.

Dále budou elitu zastupovat cyklisté z týmů Intermarché-Wanty, DSM-Firmenich PostNL, Ineos Grenadiers a Soudal Quick Step. „Czech Tour každým rokem roste a stává se výkladní skříní nejen české a světové cyklistiky, ale i celé České republiky. O zápolení na náročných tratích v atraktivních kulisách, které naše krajina nabízí,
jeví zájem stále více týmů z nejprestižnější kategorie WorldTour – loni přijely tři, letos už máme potvrzenou celou osmičku. I proto se snažíme neustále posouvat dál a přemýšlíme, jak celý závod ještě vylepšit. A věřím, že průběh letošního ročníku s řadou novinek to jen potvrdí,“ říká ředitel závodu Leopold König.

Vedle elity se na start chystají i týmy z nižších kategorií, které ovšem tradičně nechybějí ani v pelotonu podniků Grand Tour. Za všechny Uno-X Mobility či development tým celku Lidl-Trek. V jeho barvách se na domácí půdě představí i český šampion Mathias Vacek. Svá želízka se pak chystají vyslat i české profistáje Elkov-Kasper a ATT Investments. Do Česka se pak chystá i TDT - Unibet Cycling Team, která má soupisce Čechy Adama Ťoupalíka a Tomáše Kopeckého.

Slavnostní start obstará prezentace všech účastníků v předvečer první etapy 24. července v Olomouci. První závodní den odstartuje 25. července v Prostějově a po více než 150 kilometrech a bezmála 1 500 nastoupaných metrech přivítá
peloton cílová brána v Ostravě.

Hned druhá etapa pak bude zkouškou formy i týmové sehranosti všech zúčastněných: peloton vůbec poprvé vyrazí ze Zlína a až po 170 km protne pásku na beskydských Pustevnách, budou mít závodníci v nohách téměř 3,5 tisíce výškových metrů.

Ve třetím dějství pak jezdci vyrazí na 135 km dlouhou pouť z Moravské Třebové vstříc proslulému brutálnímu stoupání k nádrži přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně.

A velké finále pak slibuje čtvrtá etapa ze Šumperku do Šternberku, kde závodníky prověří klasické kostky.

Celkem závodníky čeká ve čtyřech dnech téměř 600 kilometrů a kumulované převýšení 9 tisíc metrů. „Jsme nesmírně hrdí na to, že se trasa Czech Tour poprvé představí na zcela nových místech. Obrovský dík pak patří všem městům i krajům, kterými projíždíme. Jen tak můžeme zajistit divácky atraktivní podívanou a bezpečné prostředí pro závodníky i fanoušky,“ dodává Leopold König.

Pro fanoušky organizátoři chystají bohatý doprovodný program ve startovních i cílových městech. Před začátkem každé etapy proběhne slavnostní představení týmů a diváci tak mají možnost spatřit hrdiny závodu zblízka. V cíli se pak fanoušci vedle aktivit pro celou rodinu mohou těšit každý den na hudební produkci. „Doprovodný program bude podobný jako při závodech Grand Tour,“ podotýká Leopold König. „Živé vysílání z posledních 90 minut každé etapy je dalším významným milníkem v historii závodu,“ uvědomuje si Leopold König. Přenosy
bude vysílat kanál ČT2.


PROGRAM CZECH TOUR 2024
¦ 1. etapa – 25. července: Prostějov –
Ostrava (151,2 km / 1 422 m)
¦ 2. etapa – 26. července:
Zlín – Pustevny (170,1 km / 3 462 m)
¦ 3. etapa – 27. července: Moravská
Třebová – Dlouhé stráně
(134,7 km / 2 206 m)
¦ 4. etapa – 28. července: Šumperk –
Šternberk (131,9 km / 1 953 m)

Fotogalerie | Czech Tour

Ke stažení | Czech Tour

Program závodu -  etapy

Program závodu - etapy

plakát etapy

plakát etapy

profil etapy

profil etapy

Sdílet na Facebooku Sdílet na síti X
Datum vložení: 28. 6. 2024 1:00
Datum poslední aktualizace: 1. 7. 2024 15:07

Zařazenočt 09.05.2024 11:05:00
ZdrojŠternberk
Originálsternberk.eu/aktuality/aktuality/elitni-cykliste-projedou-sternberkem-v-nedeli-28-cervence-budou-uza...
KategorieAktuality

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.