Poslední školní den byl ve znamení krádeží

02.07.2024 - Střípky z městské policie

Státní i městskou policii v pátek 28. června zaměstnalo velké množství krádeží. Celý řetěz završilo oznámení krádeže v Bille v půl sedmé večer. Když se strážníci dostavili na místo, byla už přítomná policejní hlídka, která vyšetřovala obviněnou paní Č. Dotyčná se bránila obvinění s tím, že nakupovala a nevšimla si, že její malá dcera „nakupuje“ dle svého přání do tašky. Oficiální nákup paní Č. zaplatila, dceřin sortiment v celkové hodnotě 169 korun pronesly přes pokladnu, kde je zachytila ostraha. Žena zboží vrátila a byla potrestaná pokutou ve výši 200 korun.

Modrá Honda jela víc jak 70

V sobotu 29. června chvíli před půl desátou dopoledne uháněla ulicí Janovskou od centra modrá Honda. Strážníci vůz zastavili a upozornili řidiče, že překročil povolenou 50kilometrovou rychlost v obci. Protože radar ukázal průměrnou rychlost 76 km/hod., ohodnotili strážníci jízdu platebním příkazem v hodnotě 3000 Kč.

Koupala se s kočkou

Obecně závaznou vyhlášku města přestoupila žena, která se šla v sobotu 29. června koupat k jablonecké přehradě i se svou kočkou. Když se ponořila do vln vodní nádrže s Mickou v náručí, ohlásil ji na operační středisko městské policie muž, jenž také vyhledal k odpočinku mšenskou pláž. Strážníci koupel, kterou paní Š. potvrdila, řešili domluvou.

Jen počkej, já ti ukážu bitku!

Ani v sobotu večer nebylo v Jablonci nad Nisou klidno. Krátce po sedmé hodině večer byla městské policii ohlášená rvačka v Astra Baru v Liberecké ulici. Operační městské policie namířil na udané místo kameru a současně vyslal hlídky strážníků, které po příjezdu asistovaly Policii ČR. A rozhodně se nenudily. Na chodníku před barem seděl muž s poraněnou dlaní. Ošetření odmítal, nešetřil vulgárními urážkami na adresu strážníků a jednoho z nich vyzval na pěstní souboj. Když nereagoval, vstal výtržník z chodníku, ke strážníkovi přistoupil co nejblíže a pozdvihl pěst ve výmluvném gestu. Pak už jen následovaly zákonné chvaty a hmaty, které završila pouta na zápěstích bojovníka.

Ač zpacifikovaný, bojovná nálada muže nepřešla. Vyhrožoval strážníkovi, že až ho potká, tak mu teprve ukáže bitku!

Městská policie muže transportovala nejprve na vlastní služebnu v Hasičské ulici, kde si Policie ČR prohlédla kamerové záznamy rvačky, a poté jej předala do rukou policie v ulici 5. května.

Prosím, pomozte mi!

Chvíli před sobotní půlnocí přijala MP Jablonec nad Nisou telefonickou žádost z dispečinku Rychlé záchranné služby Libereckého kraje k výjezdu do jablonecké ulice U Pošty. Měl tam být nemohoucí muž, který upadl a nemohl sám vstát. Strážníci ho našli ležícího na zemi a pomohli mu zpět do postele.

Žena nadýchala tři promile

Půl hodiny po nedělním poledni oznámil na dispečink městské policie muž, že před večerkou v ulici Nová Pasířská je opilá žena a on se obává o její zdraví. Soudě dle tónu komunikace byl sám oznamovatel také opilý. Na místě se strážníci setkali se záchranáři, kteří o ženu pečovali. Strážníci jí změřili množství alkoholu v dechu, přístroj udal hodnotu 3,09 ‰.

Zraněná kachna

Po páté hodině odpolední hlásila operačnímu důstojníkovi MP Jablonec nad Nisou dívka, že poblíž mola na jablonecké přehradě v ulici Průběžná našla zraněnou kachnu. Strážníci dorazili na místo, kachnu od dívky převzali a předali ji k dalšímu ošetření do liberecké Archy.



Zařazenoút 02.07.2024 08:07:00
ZdrojJablonec nad Nisou
Originálmestojablonec.cz/redakce/index.php?lanG=cs&slozka=238&clanek=42984

Související témata

Windows 7
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.