Činohra, klauni, akrobaté i balet. Kulturní centrum Turnov představuje novou sezonu

Začátkem prázdnin spatřil světlo světa Katalog kulturní sezony 2024/2025, který představuje významnou část programové nabídky na novou sezonu. Vybere si opravdu každý.



Divadlo je součástí turnovského života už víc než dvě stě let. Z toho sto padesát let tu má svůj dům, údajně třetí nejstarší kamenné divadlo v Čechách. Nejen proto se každou novou sezonu pracovníci Kulturního centra Turnov snaží, aby byla nabídka představení opravdu pestrá.

Katalog nadcházející sezony představuje divákům dvacet jedna představení. „Nově jsme do katalogu zařadili i volná divadelní představení zejména divácky oblíbených komedií. Do Turnova nicméně nepřijede jen klasická činohra, ale také klauni, mimové, akrobati či balet,“ přibližuje program jednatel Kulturního centra Turnov David Pešek.


Divadlo Na Zábradlí - Uvnitřbanánu.jpeg


Jedno ze strhujících představení předvedla v minulé sezoně Losers Cirque Company, která dorazí i v sezoně nové. Diváci se mohou těšit také na Bratry v tricku, Divadlo Na Zábradlí, Činoherní studio města Ústí nad Labem nebo Pražský komorní balet.

„Myslím, že se nám podařilo poskládat příští sezonu tak, aby si každý divák přišel na své. Některá představení slibují odlehčenou atmosféru a velké humory více či méně známé z našich životů, jiná jsou naopak sondami do duší jednotlivců i celé společnosti. Já osobně se těším na to, až z Horáckého divadla v Jihlavě přijede trpět Goethův mladý Werther, stejně tak ale i na dušičkovou performance Memento Mori Matese Petráka,“ zve dramaturgyně Městského divadla Turnov Eliška Slováková.


Labutí jezero.jpg


Novinkou v nabídce je cyklus Batole v divadle, který těm úplně nejmenším divákům s citem a respektem ke všem batolecím potřebám nabídne první kontakt s divadlem. „Děti a rodiče budou sedět v bezprostřední blízkosti loutek a herců. Mohou se tak snadno stát součástí hry,“ říká o zajímavém projektu David Pešek. „Doufám, že dvě představení pro batolata se budou líbit tak, abychom na tuto novou řadu mohli navazovat i v dalších letech,“ doplňuje Eliška Slováková.

Další významnou novinkou je skutečnost, že se Turnov stává součástí festivalu Lípa Musica, jednoho z nejkvalitnějších hudebních festivalů, které tato země má. Nejen abonenti Turnovských hudebních večerů se proto mohou těšit na výjimečný kulturní zážitek v podobě Vivaldiho cyklu houslových koncertů známých jako Čtvero ročních dob. V Turnově zazní od světově uznávaného houslového virtuosa Josefa Špačka za doprovodu souboru Barocco sempre giovane.


Vietnam.JPG


I letos jsou na programu oblíbené cestovatelské přednášky, které diváky zavedou do všech koutů světa od Nového Zélandu až po Aljašku. Také se chystají opět přenosy těch nejslavnějších oper a baletů z londýnského Royal Opera House.

Aktuální program Kulturního centra Turnov najdete vždy na webu www.kulturaturnov.cz a na sociálních sítích. Každých čtrnáct dní vychází také tištěný program, kde jsou všechny nejnovější informace.


Bc. Zuzana Uchytilová,

zuzana.uchytilova@kulturaturnov.cz
Náhled pro tisk
Vytvořeno 3.7.2024 11:13:08 | přečteno 0x | marcela.jandova

Zařazenost 03.07.2024 11:07:00
ZdrojTurnov
Originálturnov.cz/cs/aktuality/kultura/cinohra-klauni-akrobate-i-balet-kulturni-centrum-turnov-predstavuje-n...
guidwww.turnov.cz clanek 356394
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.