U přehrady se otevírá další etapa zázemí

03.07.2024 - Ve středu 3. července si Technické služby Jablonec převzaly další dokončenou část zázemí u jablonecké přehrady, které zahájí částečně provoz od 4. července. Dílo, které mělo být hotové původně v polovině, poté na konci května, bude v konečném výsledku stát necelých 16 mil. korun bez DPH a zhotoviteli je vyměřená pokuta za zpoždění. Po sezóně navíc musí opravit chyby v zámečnických pracích.

Nová část zázemí nabízí návštěvníkům přehrady sezónní objekt u hráze, jehož součástí je občerstvení, toalety, převlékárna, zamykatelné skříňky k odložení věcí a venkovní sprcha. Vybraný provozovatel občerstvení ještě dokončuje zařízení a plánuje otevření 15. července. Na protějším břehu u Základny jsou toalety s celoročním provozem, které budou s obsluhou stejně jako U Prutu. Zároveň zde vznikla i pergola u upraveného dětského hřiště.

„Nové toalety se otevřou od čtvrtka 4. července, v provozu budou každý den od 9 do 22 hodin,“ informuje Dana Försterová z odboru technického jabloneckého magistrátu.

„S letošním dodavatelem stavby, společností RD Rýmařov, jsme byli velmi spokojení až do okamžiku, kdy nastoupil jejich subdodavatel zámečnických prací,“ konstatuje jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík s tím, že zámečnické práce jednak dokončení oddálily, jednak nejsou všude v požadované kvalitě. „Týká se to hlavně mezistěn na obou toaletách. Protože jsme chtěli, aby zázemí sloužilo celé léto, převzali jsme dílo s podmínkou, že po sezóně nekvalitní části vymění nebo opraví,“ doplňuje náměstek.

Zámečnické práce, které se týkají uchycení posuvných panelů, schodů, skříněk, mezistěn na toaletách apod. výrazně prodloužily dobu dokončení. Z toho důvodu vyměřil magistrát zhotoviteli smluvní pokutu ve výši 836 tis. korun.

Společnost RD Rýmařov vysoutěžila loni veřejnou zakázku na výstavbu 2. etapy zázemí jablonecké přehrady s cenovou nabídkou 18,7 mil. Kč včetně DPH. Staveniště si převzala před koncem roku 2023, termín dokončení byl jednou prodloužený z objektivních příčin z 15. na 30. května 2024. Nakonec si město dílo převzalo 3. července, výsledná cena činí 15,7 mil. Kč, tj. 19 mil. Kč včetně DPH, přičemž zhotoviteli byla vyměřená smluvní pokuta za pozdní dokončení ve výši 836 tis. Kč.


Zařazenost 03.07.2024 16:07:00
ZdrojJablonec nad Nisou
Originálmestojablonec.cz/redakce/index.php?lanG=cs&slozka=238&clanek=42987

Související témata

Galaxy S3
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.