Blíží se veřejné projednání upraveného návrhu územního plánu

Příprava nového Územního plánu Hradce Králové se v poslední době výrazně posunula. V polovině června město zahájilo proces opakovaného veřejného projednání, které potrvá do poloviny srpna. V této lhůtě se také uskuteční veřejné projednání upraveného návrhu, a to 8. srpna ve velkém sále budovy Adalbertina. Jde o ústní jednání, které bude spojené s odborným výkladem projektanta a je povinnou součástí celého procesu. Veřejnost se může k upravenému návrhu územního plánu vyjádřit písemně, formou námitky nebo připomínky, a to pouze k měněným částem. Pokud se vše bude vyvíjet příznivě, mohl by Hradec mít nový územní plán do dvou let.
Tisková zpráva

Město připravuje nový územní plán od roku 2010. „V celém procesu jsme v posledních měsících poměrně zásadně pokročili. Během loňského roku bylo dokončeno vyhodnocení veřejného projednání návrhu z roku 2016. Na základě výsledků vyhodnocení projektant, kterým je autorské sdružení architektů Tomáš Vymetálek a Patrik Kotas, návrh územního plánu upravil. V druhé polovině června jsme tak mohli vypsat opakované veřejné projednání upraveného návrhu,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast územního plánování Adam Záruba. Celý proces běží ve lhůtě od 17. června do 15. srpna.

Veřejné projednání se uskuteční 8. srpna od 15 hodin ve velkém sále budovy Adalbertina. „Jedná se o důležitou součást celého procesu pořizování územního plánu. Je třeba zdůraznit, že v této fázi procesu je možné se vyjadřovat pouze k měněným částem upraveného návrhu územního plánu. Při opakovaném veřejném projednání nelze připomínkovat dříve diskutované a již odsouhlasené části, nad kterými byla v předchozí fázi učiněna společenská dohoda,“ říká náměstek Záruba.

Následně bude pořizovatel ve spolupráci s určeným zastupitelem, kterým byl v roce 2021 zastupiteli zvolen právě Adam Záruba, vyhodnocovat výsledky opakovaného veřejného projednání. „V případě, že z něj nevyplynou žádné další podstatné úpravy, bude možné návrh územního plánu připravit zastupitelům města ke schválení a k vydání. Pokud by ale z vyhodnocení vzešla potřeba udělat ještě nějaké podstatné úpravy, bude je samozřejmě nutné zajistit další úpravou návrhu územního plánu. Celý proces bychom, v souladu se stavebním zákonem, pak museli ještě opakovat, tedy znovu připravit další opakované veřejné projednání. Tím by se navíc prodloužila i doba jeho vydání,“ upřesňuje náměstek Záruba.

Město pro veřejnost připravilo nad rámec stavebního zákona i pomocné podklady pro snadnější orientaci v upraveném návrhu nového územního plánu. Vedle základních informací jsou zde také podrobnosti k aktuální fázi procesu i navazujícímu postupu. K dispozici jsou na webových stránkách města pod tímto odkazem: zde.


Kateřina Rohlíčková
tisková mluvčí MmHK
Zodpovídá: Ing. Petr Vinklář
Vytvořeno / změněno: 4.7.2024 / 4.7.2024

Zařazenočt 04.07.2024 13:07:00
ZdrojHradec Králové
Originálhradeckralove.org/vismo/dokumenty2.asp?id_org=4687&id=84835
guid84835

Související témata

Marshallův plán | Věci Veřejné
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.