Děláme drama v Krafferově zahradě

Krafferova zahrada_DĚLÁME DRAMA 2024_Plakát.jpg

V sobotu 13. července se v Krafferově zahradě v Jindřichově Hradci uskuteční první ročník divadelního festivalu pro celou rodinu. Kromě představení pro děti i dospělé nabídne i tanečně divadelní workshop, komentovanou prohlídku zahrady a další program pro všechny věkové kategorie.

V kulisách Krafferovy zahrady si budeme moci užít Eliščiny pohádky, představení divadla Já to jsem, které je součástí rodinného divadla Víti Marčíka. Ručně řezané loutky budou vyprávět příběh o princezně, princi, skřítcích, draku a neopodstatně-ném strachu. Pro děti je určeno i představení Madremonte souboru Mikro-teatro o pečující, milující, starostlivé, přísné, ale spravedlivé matce nás všech – matce přírodě. Vše co pro nás dělá, není samozřejmostí. Ví to i Alfonso? To se dozví diváci, kteří si mohou vzhledem ke komornímu charakteru představení vybrat ze dvou časů.

Pro dospělé návštěvníky je připraveno představení Darwinova želva. Divadlo Mikro-teatro se rozhodlo jako první české divadlo zpracovat tuto hru současného španělského autora Juana Mayorgy. Ten patří k nejuváděnějším španělským dramatikům doma i v zahraničí a za svou práci již získal několik ocenění. Loutková inscenace zaměřující se na vztah člověka a přírody nás přivádí k profesorovi současných dějin, kterého navštívila záhadná stará žena, která o sobě tvrdí, že si ji jako želvu odvezl z Galapág Charles Darwin. Nabídne profesorovi svou verzi dějin. Podle ní se Darwin ve své evoluční teorii druhů mýlil…

Do programu dne budou patřit i workshopy. Tanečně divadelní workshop povede Barbora Ptáčková, absolventka taneční konzervatoře Duncan centre v Praze, věnující se mimo jiné taneční pedagogice. Spolu s ní můžete tvořit nový prostor v prostoru zahrady, hlavním nástrojem se stane vaše tělo, které rozpohybujete skrze jednoduché pohybové principy a hry. Zahradnický workshop vám ukáže, co je třeba udělat, abyste měli zahradu plnou květin k řezu i u sebe doma. Na krasopisném kurzu Psaní je hraní vás Tereza Floriánová provede začátky moderní kaligrafie a naučí vás krásně psát.

Během dne si budou moci děti zahrát Bojovku se zahradními skřítky nebo využít dětského programu s tématem pohádek HračkyToč. Program pro děti je naplánován časově záměrně tak, aby jej mohli využít i děti rodičů, kteří si budou chtít v klidu užít workshop, komentovanou prohlídku zahrady nebo představení pro dospělé.

Důležitou informací pro návštěvníky je i zajištění zastřešení pro případ špatného počasí, není nutné se tak obávat náhlého deště. Stejně jako každý letní den od 10 do 18 hodin si i 13. července budete moci dát výbornou kávu od Kafe Okolo a skvělé sladkosti Oat.milk.klara.

Více informací zde

Krafferova zahrada, Pražská 1286, Jindřichův Hradec, www.krafferovazahrada.cz

DĚLÁME DRAMA, Barbora Hauserová, ahoj@krafferovazahrada.cz

Krafferova zahrada_DĚLÁME DRAMA 2024_Program.jpg, obrázek se otevře v novém okně


Zařazenone 07.07.2024 14:07:00
ZdrojJindřichův Hradec
Origináljh.cz/cs/aktuality/delame-drama-v-krafferove-zahrade.html
guidwww.jh.cz clanek 356506

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.