Tisková zpráva z rady města 3. července 2024

III. ZŠ

Služby města potřebují nový vyvážeč, na konci srpna se uskuteční operní představení Hubička, 3. základní škola bude mít novou venkovní učebnu... to a další záležitosti projednávali městští radní na své poslední schůzi.

Služby města potřebují nový "Vyvážeč"

Rada města schválila společnosti Služby města Jindřichův Hradec s.r.o., návrh zadání veřejné zakázky "Vyvážeč". „Jedná se o dodávku jednoho kusu vyvážeče, který bude jako náhrada za stávají vyvážecí stroj VIMEK z roku 2018. Tento stroj je každodenním používáním na hraně životnosti,“ vysvětlil starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár. Termín dodání do 31. 12. 2025. Způsob financování je částečně z prostředků společnosti a dále je požádáno o dotaci ve výši 50 % z projektu SZIF - Investice do technologií pro hospodaření v lesích - držitelé lesů.

3. základní škola bude mít venkovní učebnu

Předmětem zakázky je vybudování nové venkovní učebny v areálu základní školy na pozemku č. 2497/3. „Bude se jednat o novou stavbu občanského vybavení sloužící pro vzdělání a výchovu. Nová učebna je navržena ve vnitrobloku areálu, kde je v současné době zahrada se vzrostlými stromy, mezi něž bude stavba umístěna. Dle projektové dokumentace z roku 2019, s drobnými úpravami a aktualizovaným výkazem výměr v roce 2023, se jedná o novou jednopodlažní dřevostavbu o rozměrech 6,2 x 9,12 m, která bude umístěna na betonovém základu. Výška objektu je 3,56 m, zastavěná plocha 59,65 m2 a obestavěný prostor 249,5 m3,“ řekl místostarosta Bohumil Komínek. Konstrukce učebny bude tvořena dřevěnými trámy a sloupy. Střecha je ze stropních dřevěných trámů, které budou vzájemně spojeny ocelovými prvky s dřevěnými sloupy. Střecha je vyspádována a zakryta hydroizolací. Mezi jednotlivými dřevěnými sloupy jsou osazeny prosklené stěny s bezpečnostním sklem. Vstupy do objektu jsou řešeny skrz posuvné dveře a otevíravé dveře. Podlaha bude tvořena venkovní mrazuvzdornou vymývanou dlažbou. Na straně přiléhající ke stávajícímu objektu šaten bude realizována malá opěrná zeď z gabionů. Terén v okolí objektu bude vysvahován dle situace. Nové chodníky, které budou ústit do jednotlivých vchodů učebny a budou napojeny na stávající chodníky v areálu. „Objekt bude vybaven klimatizační jednotkou vzduch – vzduch, pro chlazení či případné přitápění učebny, čímž bude prodloužena využitelnost venkovní učebny v období měsíců duben až říjen,“ dodal místostarosta Komínek. K vybudování venkovní učebny byla v roce 2024 vydána souhlasná stanoviska věcně a místně příslušných orgánů (odbor výstavby a územního plánování, odbor životního prostředí, odbor rozvoje – oddělení památkové péče) a proveden byl i potřebný hydrogeologický průzkum. Akce je zahrnuta v rozpočtu města na rok 2024.

Základní škola obdržela v minulosti účelové finanční dary na vybudování této učebny, jejichž přijetí Rada města Jindřichův Hradec schválila dne 5. 9. 2022 (přijetí účelového finančního daru ve výši 800 tis. Kč od Fio banky, a. s. Praha), dne 3. 10. 2022 (přijetí finančního daru ve výši 70 tis. Kč od společnosti Alensa s. r. o. Praha) právě za účelem vybudování venkovní učebny v areálu ZŠ Jindřichův Hradec II, Jarošovská 746. Finanční prostředky z účelových darů byly převedeny do fondu investic Základní školy Jindřichův Hradec II, Jarošovská 746.

Rada města schválila zadání zakázky na vybudování venkovní učebny v areálu Základní školy Jindřichův Hradec II, Jarošovská 746 firmě KOSTKA JH s.r.o., Jindřichův Hradec za cenu 3 229 516,43 Kč s DPH a ukládá Základní škole Jindřichův Hradec II, Jarošovská 746 převést finanční prostředky ve výši 870 000 Kč z fondu investic základní školy do rozpočtu zřizovatele města Jindřichův Hradec za účelem vybudování venkovní učebny v areálu Základní školy Jindřichův Hradec II, Jarošovská 746.

Jihočeský kraj městu poskytnul dotaci na Dny města

Ve dnech 31. května až 2. června se v Jindřichově Hradci konaly Dny města. Jihočeský kraj na tuto akci poskytnul dotaci ve výši 200 tisíc korun. „Rada města nyní schválila uzavření smlouvy o poskytnutí dotace mezi Jihočeským krajem a městem Jindřichův Hradec, jejímž předmětem je poskytnutí dotace ve výši 200 tisíc korun na realizaci projektu Dny města Jindřichův Hradec a dále schválila s tím související rozpočtové opatření,“ řekl místostarosta města Radim Staněk.

Na konci srpna se bude konat na zámku operní představení Hubička

Město Jindřichův Hradec a Agentura Croce Vratislava Kříže uvádí v sobotu 31. srpna 2024 od 20:00 hodin operní představení Bedřicha Smetany „Hubička“. „Představení se tradičně uskuteční na III. nádvoří Státního hradu a zámku Jindřichův Hradec. V hlavních rolích letošní jindřichohradecké opery pod širým nebem vystoupí sólisté Ivana Veberová a Richard Samek. Účinkuje orchestr, sbor a balet Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni pod režijním vedením Martina Otavy a pod taktovkou dirigenta Jiřího Petrdlíka,“ řekl místostarosta města Radim Staněk. V této souvislosti r ada města schválila uzavření smlouvy o nájmu nemovité věci mezi Národním památkovým ústavem, Praha 1 - Malá Strana a městem Jindřichův Hradec, jejímž předmětem je pronájem prostor III. nádvoří a šaten ve Španělském křídle Státního hradu a zámku v Jindřichově Hradci pro konání operního představení "Hubička" dne 31. 8. 2024.

Zadání veřejné zakázky Rekonstrukce chodníku Dolní Skrýchov podél silnice III/12833

Rada města chválila zadání veřejné zakázky Rekonstrukce chodníku Dolní Skrýchov podél silnice III/12833 účastníkovi zadávacího řízení PL BEKO s.r.o., Opařany za cenu 6 638 336,92 Kč včetně DPH. „Předmětem veřejné zakázky jsou stavební úpravy stávajícího chodníku a novostavba nového chodníku podél silnice III/12833. Celková délka stavby chodníku je 317,49 m. Součástí stavby jsou stavební úpravy stávající dešťové kanalizace, krátký vodovod a úprava stávajícího veřejného osvětlení,“ řekl starosta města Michal Kozár.


Zadání zakázky rekonstrukce víceúčelového hřiště v Základní škole Jindřichův Hradec I, Štítného 121

Předmětem zakázky je rekonstrukce stávající asfaltové plochy v uzavřeném dvoře školy, které slouží pro potřeby ZŠ jako hřiště. „Stávající povrch je pro potřeby školy nevyhovující, asfaltový kryt je hrubý, v některých místech je degradovaný a pro sportovní činnosti není vhodný. Dále absence odvodňovacích prvků má za následek při deštivém počasí vytváření kaluží. Provoz hřiště je uvažován pro potřeby sportovní výuky základní školy i pro mimoškolní rozvoj sportovní činnosti v rámci ZŠ,“ vysvětlil místostarosta Bohumil Komínek. Hřiště bude provozováno v denní době a neuvažuje se o umělém osvětlení. Veškeré stavební práce budou probíhat za ztížených podmínek z důvodů nepřístupnosti plochy pro těžkou techniku. „Dle projektové dokumentace z roku 2016, s aktualizovaným výkazem výměr v roce 2023 a úpravou v roce 2024, je sportovní plocha navržená jako víceúčelová, s umělým sportovním povrchem. Jedná se o modulový polypropylénový perforovaný vodopropustný povrch, který sestává z jednotlivých modulů formátu cca 300x300 mm, které se spojují pevným zámkovým spojem. Navržená plocha má rozměry 25,2 x 13,1 metru, bude lemována vyvýšenými obrubníky, přičemž na celé ploše hřiště bude zhotovena nová betonová podkladní vrstva, na kterou bude položen nový umělý sportovní povrch. Po celém hřišti je navrženo oplocení do výšky 4 metru z ocelových sloupků a sítí odolných vůči UV záření,“ dodal místostarosta Komínek. Součástí dodávky bude i sportovní vybavení venkovního víceúčelového hřiště (pevné konstrukce pro koše basketbalu, branky pro alternativní využití, lavičky, vyjímatelné sloupky pro volejbal a nohejbal). Akce je zahrnuta v rozpočtu města na rok 2024. Rada města po projednání schválila zadání zakázky na rekonstrukci víceúčelového hřiště v Základní škole Jindřichův Hradec I, Štítného 121 firmě SWIETELSKY stavební s.r.o., České Budějovice za cenu 4 085 131,86 Kč s DPH,

Lhůta realizace je ode dne podpisu smlouvy do 30. 9.2024.

Převzetí záštity a užití znaku města - Babička roku 2024 Jihočeského kraje


Rada města po projednání schválila převzetí záštity starostou města Michalem Kozárem nad akcí Babička roku 2024, která se bude konat dne 4. října 2024 v sále Společenského centra Univerzita v Táboře a dále schválila užití znaku města Jindřichův Hradec na propagačních materiálech spojených s touto akcí.



Zařazenopo 08.07.2024 07:07:00
ZdrojJindřichův Hradec
Origináljh.cz/cs/mesto/rada-mesta/tiskove-zpravy-z-rady-mesta/tiskova-zprava-z-rady-mesta-3-cervence-2024.ht...
guidwww.jh.cz clanek 356510
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.