Mladým lidem v obtížné situaci pomůže Burza filantropie k řidičským průkazům



Řídím, tedy jsem (lépe zaměstnatelný). To je název nejúspěšnějšího projektu první letošní Burzy filantropie, který má pomoct vybraným mladým klientům pardubického Salesiánského klubu mládeže CENTRUM DON BOSCO získat řidičský průkaz.

Řidičský průkaz může dát šanci na lépe placené zaměstnání

„Mladí lidé, kteří vyrůstají v dětských domovech, si z raného dětství nesou řadu traumat. Jejich startovní pozice při budování pevných bodů v životě není úplně jednoduchá. Náš projekt by chtěl pomoci mladým klientům, kteří vyrostli mimo zázemí vlastní rodiny a nacházejí se v tíživé finanční situaci. Rádi bychom je motivovali k získání řidičského průkazu, který jim zvýší kvalifikaci a dá šanci na lépe placené zaměstnání,“ nastínil hlavní záměr projektu předseda Salesiánského klubu mládeže CENTRUM DON BOSCO Aleš Kalina.

Projekt by měl klientům uhradit 90 procent poplatku za autoškolu

„Řidičský průkaz stojí v Pardubickém kraji okolo 20 tisíc korun. To je z pohledu našich mladých klientů nedostupná položka. Dostávají se tak do bludného kruhu. Když nemají řidičák, nedosáhnou na lépe placenou práci, a tím pádem neseženou ani peníze na řidičák,“ sdělila fundraiserka Salesiánského klubu mládeže CENTRUM DON BOSCO Marie Benáková. „Proto bychom jim rádi uhradili 90 procent poplatku za autoškolu. Zároveň však od nich požadujeme spoluúčast 10 procent, tedy 2 tisíce korun,“ zdůraznila Marie Benáková.

Od donátorů získali výrazně víc peněz, než sami žádali

Projekt Řídím, tedy jsem (lépe zaměstnatelný) žádal na letošní premiérové Burze filantropie o finanční podporu ve výši 61 500 korun. Ve finále však obdržel od donátorů dokonce 93 tisíc korun! „Bylo to pro nás příjemné překvapení. Jsme za to moc rádi. Původně jsme plánovali, že bychom do tohoto projektu zapojili tři klienty. Teď to vypadá, že bychom ho mohli rozšířit. Nejen my, ale i klienti z toho určitě budou mít velkou radost,“ nechal se slyšet Aleš Kalina.

Projekt podpořil na Burze filantropie také Pardubický kraj

Na Burze filantropie projekt podpořil také Pardubický kraj. „Jde o krásný příklad smysluplného projektu, který si klade za cíl pomáhat těm, co měli ztížený start do života. Oceňuji také to, že mladého člověka v nelehké životní situaci může tato podpora motivovat a nasměrovat ho v jeho cestě za lepší budoucností,“ sdělil radní Pardubického kraje za sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola.

„Jsem rád, že tento bohulibý záměr podpořili i ostatní donátoři a dali najevo, že takové projekty stojí za to uvádět do života. Líbilo se mi, jak několik donátorů spontánně nabízelo pomoc a hledalo cesty, jak tento projekt rozšířit na větší počet klientů, než bylo původně v plánu. To mě naplňuje optimismem, že když je dobrá vůle, tak lze dělat velké věci,“ prohlásil Pavel Šotola na adresu nejúspěšnějšího záměru letošní premiérové Burzy filantropie.

Její úvodní část, která se konala v Obecním domě ve Starém Hradišti, překonala všechny dosavadní rekordy. Na unikátní akci, jež propojuje neziskové organizace s podnikatelským, firemním a veřejným sektorem, bylo mezi prospěšné projekty z Pardubicka rozděleno celkem 912 tisíc korun!

Burza filantropie už podpořila přes 500 projektů za více než 20 milionů korun.

„V takový výsledek jsme ani nedoufali. Donátoři byli neskuteční a věříme, že i neziskovky byly stejně jako my nadšené z toho, kolik získaly prostředků,“ poznamenala Jana Machová, garantka a fundraiserka Burzy filantropie a současně ředitelka Koalice nevládek Pardubicka, která tuto výjimečnou akci pořádá od roku 2011 společně s Pardubickým krajem.

Z Burzy filantropie se postupně stal fenomén. „V Pardubickém kraji bylo za celou historii tohoto unikátního počinu podpořeno více než 500 projektů v částce přesahující 20 milionů korun. To je v dnešní době skoro až zázrak. Všem, kteří se o něj přičinili, patří můj velký a upřímný dík,“ dodal Pavel Šotola.


Zařazenopo 08.07.2024 00:07:00
Zdrojpardubickykraj.cz
Originálpardubickykraj.cz/aktuality/125481/mladym-lidem-v-obtizne-situaci-pomuze-burza-filantropie-k-ridicsk...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.