Prázdninové akce Muzea Českého krasu

Muzeum Českého krasu v Berouně a na svých pobočkách v Hořovicích a Žebráku nabízí atraktivní prázdninový program pro děti i dospělé návštěvníky. Kromě prohlídky stálých expozic jsou k vidění i ty sezonní, které se zaměřují především na návštěvníky z řad dětí.

Beroun

Berounské muzeum pro letní sezónu otevřelo výstavu Lego: Umění z kostiček. K vidění je zde několik desítek lego exponátů – mimo jiné i modely historických budov muzea (jak jinak, než z lega). Samozřejmostí je i dětská herna. Zatímco si děti budou stavět, mohou si rodiče v klidu prohlédnout výstavu Český kras a jeho lidé a dozvědět se tak spoustu zajímavostí – mj. si prohlédnout i unikátní Tetínský poklad. Při návštěvě Berouna byste neměli minout ani Plzeňskou bránu s expozicí o berounském opevnění a krásným výhledem na centrum města.

Geopark Barrandien

Zajímavá je i exteriérová expozice, která seznamuje s geologickou stavbou Barrandienu. Zároveň nabízí lákavé geoaktivity pro celou rodinu:

Minecraft a kameny 12. července a 21. srpna 2024, Muzeum Českého krasu Beroun

Zvládneš jako skutečný geolog objevit naleziště nerostných surovin ve světě simulovaném podle skutečných předloh? Zábavně edukační program v prostředí populární hry Minecraft. Na akci je povinná rezervace míst.

Den s geologem – zlatá horečka 13. července a 22. srpna 2024, Muzeum Českého krasu Beroun

Staňte se s námi na jeden den zlatokopem a vyzkoušejte si techniku rýžování pravého zlata a českých granátů. Těšit se můžete i na ukázky zlata a jiných minerálů pod mikroskopem. Ukážeme si i zlatokopecké vybavení.

Den s geologem – do světa sopek 18. července a 14. srpna 2024, Muzeum Českého krasu Beroun

Poznejte pradávné sopky v Čechách a jejich souvislosti s drahými kameny. Uvidíte videa a animace sopečných erupcí, poznáte rizika a přínosy sopečné činnosti. Sáhnete si na skutečné sopečné kameny a děti si mohou namalovat vlastní sopku ozdobenou skutečnými kameny. Nechybí ani rýžování českých granátů.

Exkurze na naleziště zkamenělin

19. července 2024 a 16. srpna, sraz v 10:00 na parkovišti u Koněpruských jeskyní

Poznejte zdejší pradávná moře a najděte si vlastní zkamenělinu. Vydejte se s námi na terénní exkurzi do okolí Koněpruských jeskyní.

Den s geologem – o krasu a jeskyních 1. a 31. srpna 2024, Muzeum Českého krasu Beroun

Vyzkoušíte si modelování sošky z krasové hlíny, uvidíte videa a animace o jeskyních. Poznejte tajemství jeskyní a drsnou práci jeskyňářů.

Den s geologem 27. července 2024, Muzeum Českého krasu Beroun

Staňte se na den geologem! Poznejte pradávná moře a sopky našeho regionu, uvidíte videa a animace sopek a pradávných moří. Připraveny budou i ukázky hornin, minerálů a zkamenělin, vyklepávání krystalů a rýžování českých granátů.


Muzeum Hořovicka

V Hořovicích si můžete prohlédnout stálou expozici i novou výstavu s názvem Zachráněné poklady. Vystaveny jsou vybrané předměty z muzejních sbírek, které nalezl a uschoval správce hořovického muzea Dr. Maličký mezi věcmi ze zámku vyhozenými posádkou Rudé armády během června roku 1945. Pro děti je připravená dětská hernička se stavebnicí GECCO, kde si mohou vyzkoušet postavit hrad, věž nebo pevnost. Ve středu 17. července se koná workshop techniky plstění a 2. srpna koncert legendární skupiny Odyssea.


Městské muzeum v Žebráku

Letošní sezónní výstava v prostorách žebráckého muzea pojednává o obuvnickém řemesle a věnuje se také místnímu ševcovskému cechu. Přibližuje jeho historii, seznamuje s používaným nářadím a typickým vybavením řemeslnické dílny, pojednává o tradicích, prezentuje dokumenty o mistrech a tovaryších. Prezentovány jsou rovněž předměty z bohatých muzejních sbírek, které pocházejí z dílen žebráckých i berounských ševců první poloviny 20. století. Pro děti je připraven zajímavý doprovodný program s ševcovskou tématikou (12. července např. workshop – výroba barefoot sandálů). Výstava je doplněna i exponáty ze stavebnice SEVY, kde si malí návštěvníci prohlédnout obuv významných historických osobností – jak jinak, než z kostiček. Botičky nebo jiné modely ze SEVY si můžete postavit i sami v dětské herničce.

Budeme se těšit na Vaši návštěvu. Více informací naleznete ZDE.




Zařazenopo 08.07.2024 10:07:00
ZdrojStředočeský kraj
Originálstredoceskykraj.cz/web/urad/stredocesky-kraj/-/asset_publisher/ykru/blog/prazdninove-akce-muzea-cesk...
AutorMichal Kroutil
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.