Školský ombudsman Ladislav Hrzal odešel do penze

Praha 8. července 2024 - Po osmi letech strávených v pozici školského ombudsmana ukončil na konci června svůj pracovní poměr na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy pan Ladislav Hrzal. Ve své roli se snažil pomáhat školám, jejich ředitelům, učitelům, žákům i rodičům řešit nejrůznější problémy a témata, s nimiž se v průběhu vzdělávacího procesu setkávají, a to zejména formou telefonických či e-mailových konzultací, osobních setkání, mediací a návštěv přímo ve školách.

"Uplynulých osm let v pozici školského ombudsmana pro mě bylo velmi příjemných a přínosných a dělal jsem tu práci velmi rád, i když to bylo někdy hodně náročné. Chtěl bych moc poděkovat kolegům na ministerstvu, na které jsem se vždy mohl s důvěrou obracet a kteří mi vždy poskytovali výbornou podporu," říká Ladislav Hrzal s tím, že do budoucna má ještě plno plánů. "Ani teď si nebudu pouze užívat slastí a strastí starobního důchodce, chci se dál věnovat objevování a zviditelňování výborných pedagogů a škol v anketě Zlatý Ámos a také se znovu více zaměřit na neformálním vzdělávání dětí a mládeže ve spolku Dětská tisková agentura," doplňuje Ladislav Hrzal a odkazuje na dva známé projekty, kterým se věnuje již mnoho let.

"Vážím si práce Ladislava Hrzala, který byl tolik let důležitým prostředníkem při řešení nejrůznějších problémů, které každodenní život ve školách přinášel. Velmi mu za tuto práci děkuji a přeji mu pevné zdraví a vše dobré do dalších let," konstatuje ministr školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláš Bek.

Jménem resortu se s Ladislavem Hrzalem během jeho posledního pracovního dne rozloučil také státní tajemník v Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy Ondřej Andrys. "Pan Ladislav Hrzal odvedl mnoho pozitivní práce ve prospěch konkrétních škol či konkrétních lidí kolem nich a současně velmi napomohl důležité popularizaci mnoha témat souvisejících se vzděláváním. Jsme moc rádi, že byl tolik let součástí našeho resortu, a do dalších let mu přejeme stále hodně energie a radosti," popřál státní tajemník Andrys a doplnil, že ministerstvo bude v následujícím období vyhodnocovat všechny dosavadní zkušenosti s fungováním institutu školského ombudsmana a hledat vhodnou osobu pro pokračování v této specifické roli.


Zařazenopo 08.07.2024 14:07:00
ZdrojMŠMT
Originálmsmt.cz/skolsky-ombudsman-ladislav-hrzal-odesel-do-penze
Přílohy
11579.jpg (19.7216796875kB)
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.