Léto v Benešově: Kam se dojít vykoupat?

ikona - logo aktuální verze
Benešov nabízí několik míst, kde si můžete horké letní dny zpříjemnit koupáním. Ať už preferujete přírodní koupaliště, venkovní bazén nebo krytý bazén s relaxační zónou, Benešov má co nabídnout.

Venkovní bazén Bioska
bioska
Ideální možností je venkovní bazén Bioska, který se nachází v ulici Dukelská vedle mateřské školky a sportovní haly Bios. Tento pětadvacetimetrový bazén s upravovanou vodou a solárním ohřevem nabízí komfortní koupání pro všechny věkové kategorie. Hloubka bazénu je 1,4 metru a teplota vody se pohybuje mezi 18 a 25 °C.
Areál je vybaven venkovní sluneční plochou s relaxačními plastovými lehátky a dřevěnými odpočívadly. Další možnost relaxace nabízí přilehlá travnatá plocha. Stánek s občerstvením je v provozu během července a srpna.
Bazén je otevřen od 7. června do 15. září 2024, každý den od 9.30 do 19.00 hod.. Vstupné je celodenní i hodinové, se slevou pro děti, důchodce a držitele ZTP. Děti do 3 let mají vstup zdarma a děti do 10 let mohou vstoupit pouze v doprovodu osoby starší 18 let.
Více informací naleznete na stránkách provozovatele, kterým jsou Městská sportovní zařízení Benešov.

Koupadla Sladovka
sladovka
Dalším oblíbeným místem je areál Koupadla Sladovka, spravovaný Technickými službami Benešov. Tato vodní nádrž, o velikosti 36 x 125 metrů, byla částečně revitalizována a nabízí přírodní koupání. Nádrž se postupně svažuje od mělké části, ideální pro děti, až po hloubku 2,3 metru.
Areál je vybaven travnatými plochami s dřevěnými lehátky, sprchami pro osvěžení, pískovištěm a dětským hřištěm. V místním bistru Na Sladovce můžete zakoupit občerstvení (doporučujeme navštívit web a ověřit si otevírací dobu). Kromě koupání zde najdete i volejbalové hřiště a hřiště na pétanque. Parkování je možné u zimního stadionu, odkud se k areálu dostanete asi po 200 metrech klidnou procházkou ve stínu.
Letní provoz koupadel začíná 30. června a trvá do 31. srpna 2024, každý den je areál otevřen od 10.00 do 21.00 hod. Celodenní vstupné činí 20 Kč, zatímco děti do 15 let, držitelé ZTP a důchodci mají vstup zdarma.
Více informací naleznete zde.

Krytý plavecký bazén
bazén
Městská sportovní zařízení Benešov rovněž provozují krytý plavecký bazén, který je otevřen celoročně. Tento bazén je vybaven malým dětským bazénem, velkým bazénem s teplotou vody 28 °C, relaxační zónou s masážními tryskami, vířivým bazénkem a parní kabinou.
V letních měsících můžete využít venkovní sluneční terasu s relaxačními lehátky a slunečníky, nebo přilehlou travnatou plochu s dřevěnými odpočívadly. Velký bazén je rozdělen na plaveckou a relaxační část, které jsou od sebe odděleny nerezovou stěnou s možností proplouvání mezi zónami. Hloubka velkého bazénu je 1,15 až 1,60 metru.
Dětský bazének, s teplotou vody 31 °C, je oblíbený pro plavecké kurzy mateřských škol a kurzy kojeneckého plavání. V odpoledních hodinách je otevřen pro rodiče s dětmi v rámci veřejného plavání.
Wellness zóna zahrnuje parní kabinu (12. července 2024 bude po modernizaci znovu otevřena), vířivku s teplotou 33 °C a různé masážní prvky v rámci velkého bazénu.
Pro všechny návštěvníky jsou k dispozici permanentky i jednorázové vstupné.
Více informací naleznete zde.

Zodpovídá: Mgr. Tereza Lípová
Vytvořeno / změněno: 9.7.2024 / 9.7.2024


Zařazenoút 09.07.2024 10:07:00
ZdrojBenešov
Originálbenesov-city.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=219&id=109838

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.