Romeo a Julie milují Kutnou Horu

>

Nejslavnější milenci světa odstartují své divadelní turné OLDstars on the ROAD z parku pod Vlašským dvorem v Kutné Hoře v pátek 12. 7. od 20 hodin. S cestovní verzí inscenace hry alžbětinského velikána Williama Shakespeara se zastaví například v Benešově, Nymburku, Vrdech, na zámcích ve Zruči nad Sázavou, v Libochovicích, v Brandýse nad Labem, v klášteře v Roudnici nad Labem nebo na hradě Točník.

Známý příběh studenti herectví odvypráví za devadesát minut. Letní dávku lásky sbalenou na cesty. Generační inscenace kultovního textu potěší zejména dospívající. Romeo se bude prohánět na skejtu, Julie zas na kolečkových bruslích. Hrát se bude pod širým nebem za každého počasí a to nejnovější překlad Martina Hilského.

“Romeo je obyčejnej puberťák, i když mluví ve verších,” shrnuje svou roli Petr Šimoníček. “Život ho fascinuje nekonečnou paletou možností,” doplňuje jeho alternant Matouš Košař. “A kněz Vavřinec má skvělý plán, teda aspoň to tak na začátku vypadá,” směje se Vendula Smižanská alias Julie.

V pondělí 29. července se pak v Kutné Hoře během své trasy zastaví druhá kočující divadelní inscenace – komorní příběh o dospívání PÍSKOVIŠTĚ v podání studentů DAMU Prokopa Košaře a Marie Anny Myšičkové. Anatomie vztahu nedozrálé dvojice hrdinů, napůl dětí, napůl dospělých, setkávajících se na pískovišti. Ti dále poputují například do Březí, Prahy, hrad Pecka nebo na festival POVALEČ ve Valči u Karlových Varů.

Celý projekt OLDstars on the ROAD letos vyvrcholí ve čtvrtek 19. září od 21 hodin, kdy původní inscenací MARIE STUARTOVNA přispějí OLDstars k zahájení Divadelního festivalu Kutná Hora, který pořádá jejich spřátelené Divadlo X10. V hlavních rolích se představí Alžběta Malá, Jindřiška Hanušová, Tomáš Weber, Antonín Brukner a další.

OLDstars v minulých letech svým letním projektem na Kutnohorsku rozžívali třeba bývalý pivovar v Sedlci u Kutné Hory a to festivalovým maratonem 30 divadelních představení, v létě 2023 pak uvedli ve vypuštěném zimním stadionu v Kutné Hoře postapokalyptickou hru Maria Von Mayenburga MARS, v okolí chrámu sv. Barbory inscenovali torzo středověkého textu MASTIČKÁŘ a z Kutné Hory odstartovali turné s cestovní verzí inscenace HAMLET. Během divadelní sezony OLDstars provozují v pražských Vršovicích dva komorní divadelní prostory – sklepní HarOLD a bytové divadlo H2O. Na mapě studentských uměleckých aktivit působí již více než 20 let.

Projekt OLDstars on the Road je podpořen grantem města Kutná Hora a grantem Středočeského kraje – děkujeme!

Více na www.oldstarsontheroad.cz

tz


Zařazenost 10.07.2024 14:07:00
ZdrojKutná Hora
Originálkutnahora.cz/d/romeo-a-julie-miluji-kutnou-horu
Přílohy
6583.jpg (39.5166015625kB)

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.