US Open: Wall Street otevírá výše díky sektoru AI a Tech 📌

  • Indexy zaznamenávají mírný nárůst při otevření
  • Dolar mírně oslabuje
  • Klesají i výnosy

Při zahájení dnešní peněžní seance otevírají indexy Wall Street o něco výše, čímž prohloubily včerejší rekordní zisky po projevu Jeroma Powella v Kongresu. US500 získává o 0,20 % na 5640 bodů a US100 o 0,25 % na 20730 bodů. Zisky jsou taženy oslabujícím dolarem a klesajícími výnosy amerických dluhopisů. Mezi společnosti zaznamenávající největší zisky v indexu US500 jsou opět lídři z polovodičového sektoru a tzv. Mag7.

Zvýraznění

  • Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) získává po zprávě o výrazném nárůstu tržeb, přičemž červnové tržby vzrostly meziročně o 33 % na zhruba 6,38 miliardy USD. Tento růst potvrzuje vysokou poptávku po čipech, což naznačuje pozitivní dopad na další výrobce čipů, jako jsou Advanced Micro Devices, Intel a Arm.
  • PwC začala po výrazném poklesu klientů propouštět nejméně 100 zaměstnanců z různých týmů v Číně.
  • Intuit propouští asi 1800 zaměstnanců, aby se zaměřil na umělou inteligenci. Společnost plánuje zaměstnat zhruba stejný počet na pozicích ve strojírenství, produktech a zákaznických službách, jak uvádí Fortune.
  • Finanční ředitel 3M Co. Monish Patolawala rezignuje na pozici finančního ředitele, aby převzal stejnou roli v jiné společnosti.
  • Tento pátek zahájí čtvrtletní výsledkovou sezónu v USA výsledky bank. Investoři očekávají potenciální oživení čistého úrokového příjmu (NII) ve druhé polovině roku. Očekává se, že současné výsledky ukáží druhý pokles čistého úroku v řadě.

US500
Kotace indexu stanovily nová historická maxima na konci včerejší peněžní seance. Dnes kontrakty také mírně nabírají na 5650 bodů. Pozornost investorů se však soustředí na zítřejší CPI report z USA a páteční výsledky bank. Konec týdne může být potenciálně nervózní, což povede k větší volatilitě na akciovém trhu.

Zdroj: xStation 5

Novinky společnosti

Baidu (BIDU.US) získává přes 5,70 % poté, co Peking oznámil podporu pro integraci robotaxis do autopůjčoven a vozových parků. Společnost provozuje robotaxi Apollo Go, která je v současné době nasazena ve Wu-chanu, s plány na rozšíření. Navzdory tomu, že autonomní vozidla musí mít řidiče na palubě nebo vzdálené odposlechy, Baidu předpokládá zavedení 1 000 robotických os ve Wu-chanu a očekává ziskovost do roku 2025.

Aehr Test Systems (AEHR.US) získává 26 % po oznámení lepších než očekávaných předběžných fiskálních výsledků za čtvrté čtvrtletí. Společnost vykázala značné zisky a tržby, které překonaly konsensus i jejich prognózy. Generální ředitel vyjádřil optimismus ohledně zvýšených rezervací a příspěvků karbidu křemíku k budoucím výnosům.


Zařazenost 10.07.2024 16:07:00
Zdrojxtb
Originálxtb.com/cz/trzni-analyzy/zpravy-z-trhu/us-open-wall-street-otevira-vyse-diky-sektoru-ai-a-tech
Přílohy
Kategorieindices, economic reports, stocks
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.