Stručná informace z jednání Rady města Turnov konaného dne 10. 7. 2024

Koncepce rozvoje sportu pro město Turnov, vizuální identita města Turnov, Novoroční ohňostroj 2025.

Jednání rady města se zúčastnilo devět radních. Níže uvádíme stručnou informaci. Kompletní zápis ze zasedání naleznete na webových stránkách www.turnov.cz/cs/mesto/rada-mesta/zapisy-rady-mesta.


2. Městská sportovní Turnov, s. r. o. Schválení výsledku výběrového řízení na zpracování projektové dokumentace – „Rekonstrukce lehkoatletického oválu a hřiště Turnov II včetně řešení inženýrských sítí"

Rada města v působnosti valné hromady společnosti Městská sportovní Turnov, s. r. o., schválila výsledek výběrového řízení veřejné zakázky na dodavatele zpracování projektové dokumentace – „Rekonstrukce lehkoatletického oválu a hřiště Turnov II včetně řešení inženýrských sítí“, a to výběr dodavatele společnost PITTER DESIGN s. r. o., Schulhoffova 1632, 5360 03 Pardubice za částku 946.220 Kč vč. DPH a uložila jednateli společnosti podepsat s vítězným uchazečem smlouvu o dílo.


3. Valná hromada Městské teplárenské Turnov, s. r. o. - MVE, městský energetik, kogenerační jednotka v kotelně Turnov 2

Bod byl přesunut na další jednání RM.


4. Bytová zóna Dioptra – aktuální informace 07/2024

Rada města vzala na vědomí materiál Bytová zóna Dioptra – aktuální informace 07/2024. Rada města doporučila zastupitelstvu města souhlasit s navrženou principiální změnou architektonické studie bytové zóny Dioptra (verze 07.06.2024). Rada města uložila odboru správy majetku předložit materiál s informací o dalším postupu v bytové zóně Dioptra na podzim roku 2024.


5. Greenway Jizera – smlouva o nájmu pozemku – SŽ, s. o.

Rada města schválila uzavření smlouvy o nájmu pozemku (pro stavbu ve veřejném zájmu) VS 6408202124 se Správou železnic, státní organizace, na části pozemků p. č. 3893/1 a p. č. 3894, oba v k. ú. Turnov za účelem realizace a provozování veřejně prospěšné stavby „Cyklostezka Greenway Jizera v úseku Turnov - Svijany". Smlouva je uzavřena na dobu neurčitou s účinností ode dne protokolárního předání předmětu nájmu a nájemné je stanoveno na částku 7.152 Kč bez DPH ročně.


6. Dražba pozemku p. č. 1839/15, k. ú. Turnov

Rada města stanovila v elektronické dražbě pozemku p. č. 1839/15, k. ú. Turnov, nařízené soudním exekutorem Exekutorského úřadu Břeclav Mgr. Petrošovou se zahájením 31.07.2024, konané prostřednictvím elektronického systému dražeb, www.portaldrazeb.cz, nejvyšší podání. Údaj o nejvyšším podání nebude zveřejněn až do skončení dražby.

Rada města pověřila starostu města Ing. Tomáše Hockeho zastupováním města Turnova v elektronické dražbě pozemku p. č. 1839/15, k. ú. Turnov, nařízené soudním exekutorem Exekutorského úřadu Břeclav Mgr. Petrošovou se zahájením 31. 7. 2024, konané prostřednictvím elektronického systému dražeb, www.portaldrazeb.cz.


7. Dodatek č. 2 smlouvy o dílo „Příjezdová komunikace k základně IZS Vesecko - Turnov – I. etapa a Příjezdová komunikace DEK Vesecko – Turnov"

Rada města schválila uzavření Dodatku č. 2 ke smlouvě o dílo č.j. OSM/24/313/KAZ se zhotovitelem STAVOTRANS, s. r. o., IČ 26160781, na akci „Příjezdová komunikace k základně IZS Vesecko – Turnov – I. etapa a Příjezdová komunikace DEK Vesecko – Turnov“, kterým se navyšuje cena za realizaci zakázky na částku 7.516.823,74 Kč bez DPH, 9.095.356,73 Kč vč. DPH a uložila Mgr. Dagmar Šrytrové předložit Dodatek č. 2 k podpisu starostovi města.


8. Dodatek č. 3 ke smlouvě o dílo „Výměna okenních výplní v ZUŠ Turnov, nám. Českého ráje 5"

Bod byl stažen z jednání.


9. Dohoda o uznání dluhu a o splátkovém kalendáři

Rada města schválila možnost splátkového kalendáře, dle podepsané dohody o uznání dluhu a o splátkovém kalendáři žadatelkou. Dlužná částka 67.147 Kč bude zaplacena ve splátkách po 11.192 Kč měsíčně, vždy ke každému 25. dni v měsíci, počínaje měsícem srpnem 2024, až do úplného zaplacení dlužné částky.

Rada města schválila možnost splátkového kalendáře, dle podepsané dohody o uznání dluhu a o splátkovém kalendáři žadatelkou. Dlužná částka 62.411 Kč bude zaplacena ve splátkách dle splátkového kalendáře tak, že bude 02.07.2024 zaplaceno jednorázově 10.000 Kč na pokladně Městského úřadu v Turnově a dále bude placena ve splátkách po 3.000 Kč měsíčně, vždy ke každému 25. dni v měsíci, počínaje měsícem červencem 2024, až do úplného zaplacení dlužné částky.


10. Přidělení bytů

Rada města schválila přidělení bytu zvláštního určení v Žižkově ulici, Turnov a bytu ve vlastnictví města Granátová.


11. Koupě pozemku p. č. 3890/3, k. ú. Turnov – Nad Perchtou

Rada města schválila záměr koupě pozemku p. č. 3890/3, k. ú. Turnov, od společnosti Česká dráhy, a. s., IČ 70994226, za cenu 240.000 Kč.


12. Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene a dohoda o umístění stavby „SM, Turnov, Bedřicha Smetany p. č. 3850/5 - kNN"

Rada města schválila uzavření Smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene – služebnosti a dohody o umístění stavby a následně smlouvy o zřízení věcného břemene na pozemek parc. č. 3846/3, k. ú. Turnov, ve vlastnictví města Turnov v celkové délce 3 bm dotčeného stavbou „SM, Turnov, p. č. 3850/5 - kNN“ ve prospěch ČEZ Distribuce, a. s. za jednorázovou úhradu 2.000 Kč + DPH.


13. Smlouva o zřízení věcného břemene-služebnosti inženýrské sítě „Optotrasa, Hruštice a Károvsko, Turnov"

Rada města schválila uzavření Smlouvy o zřízení věcného břemene-služebnosti na pozemek parcel. č. 863/1, 864/1 v katastrálním území Turnov, ve vlastnictví Města Turnov v celkové délce 192,08 bm dotčených stavbou „Optotrasa – Hruštice a Károvsko, Turnov“ ve prospěch PAMICO CZECH, s. r. o., za jednorázovou úhradu ve výši 1 Kč + DPH na základě uzavřené Smlouvy o spolupráci mezi městem Turnov a společností PAMICO CZECH, s. r. o. ze dne 22.11.2007.


14. Platové záležitosti škol

Rada města schválila ředitelce organizace Waldorfské mateřské školy Turnov, příspěvková organizace Bc. Petře Šorfové plat dle předloženého návrhu s účinností od 01.08.2024.

Rada města schválila Haně Lamačové odměnu dle návrhu hodnotící komise v předložené výši.


15. Čerpání fondů příspěvkových organizací

Rada města schválila organizaci Mateřská škola a Základní škola Sluníčko Turnov, příspěvková organizace čerpání rezervního fondu do výše 150 tis. Kč na pořízení dovybavení třídy (úložný systém, lůžkoviny, matrace, závěsné koupelnové police na ručníky a kelímky s kartáčky na ústní hygienu).

Rada města schválila organizaci Základní škola Turnov, Skálova 600, příspěvková organizace čerpání rezervního fondu do výše 64 tis. Kč a následný převod této částky do fondu investic.

Rada města schválila organizaci Základní škola Turnov, Skálova 600, příspěvková organizace čerpání investičního fondu do výše 64 tis. Kč na pořízení kuchyňské linky do sborovny (v budově školy Alešova 1059).


16. Odvolání člena Kulturní komise Rady města Turnov

Rada města vzala na vědomí rezignaci pana Václava Fanty na členství v Kulturní komisi Rady města Turnov.


17. Koncepce rozvoje sportu pro město Turnov

Rada města souhlasila s externím zpracováním koncepce rozvoje sportu v Turnově. Koncepce bude vypracována do 2/2025 na základě smlouvy o dílo se zpracovatelem Mgr. Jakubem Popelkou, Ph.D.


18. Školství – žádosti o dofinancování státního rozpočtu

Rada města doporučila Zastupitelstvu města Turnov schválit v rámci nejbližšího rozpočtového opatření navýšení celkového provozního příspěvku organizace Mateřská škola Turnov-Mašov, příspěvková organizace o 108.334 Kč na celkových 463.334 Kč.

Rada města schválila v případě navýšení provozního rozpočtu organizace Mateřská škola Turnov-Mašov, příspěvková organizace navýšení sledovaného ukazatele účtu 521 - Mzdové náklady o 80.366 Kč na celkových 80.366 Kč.

Rada města doporučila Zastupitelstvu města Turnov schválit v rámci nejbližšího rozpočtového opatření navýšení celkového provozního příspěvku organizace Středisko volného času Žlutá ponorka Turnov, příspěvková organizace o 200 tis. Kč na celkových 1.300 tis. Kč.

Rada města schválila v případě navýšení provozního rozpočtu organizace Středisko volného času Žlutá ponorka Turnov, příspěvková organizace navýšení sledovaného ukazatele účtu 521 – Mzdové náklady o 200 tis. Kč na celkových 1.355 tis. Kč.

Rada města doporučila Zastupitelstvu města Turnov schválit v rámci nejbližšího rozpočtového opatření snížení celkového provozního příspěvku organizace Středisko volného času Žlutá ponorka, příspěvková organizace o 120 tis. Kč na celkových 980 tis. Kč, zvýšení celkového provozního příspěvku organizace Základní škola Turnov, Žižkova 518, příspěvková organizace o 90 tis. Kč na celkových 6.587 tis. Kč a zvýšení celkového provozního příspěvku organizace Základní škola Turnov, 28. října 18, příspěvková organizace o 90 tis. Kč na celkových 5.090 tis. Kč.


19. Turnovské památky a cestovní ruch, příspěvková organizace – čerpání rezervního a investičního fondu

Rada města schválila organizaci Turnovské památky a cestovní ruch, příspěvková organizace čerpání rezervního fondu do výše 407 tis. Kč a následný převod této částky do fondu investic.

Rada města schválila organizaci Turnovské památky a cestovní ruch, příspěvková organizace čerpání investičního fondu do výše 604 tis. Kč na pořízení osobního automobilu.


20. Turnovské památky a cestovní ruch, p. o. – záměr rozšíření parkoviště pod Valdštejnem

Rada města schválila záměr na rozšíření parkoviště pod Valdštejnem a pověřuje příspěvkovou organizaci Turnovské památky a cestovní ruch administrovat další přípravu a rozpracování záměru.

Rada města uložila příspěvkové organizaci Turnovské památky a cestovní ruch v koordinaci s odborem správy majetku zahájit předprojektovou přípravu (zadat architektonickou studii, vypracovat stavební program, zadat studii proveditelnosti) a přípravu žádosti o dotaci.

Rada města doporučila zastupitelstvu města v rámci rozpočtového opatření v roce 2024 a v rozpočtu 2025 schválit příspěvkové organizaci Turnovské památky a cestovní ruch navýšení rozpočtu o náklady související s administrací záměru rozšíření parkoviště pod Valdštejnem.


21. Doporučení komise pro cestovní ruch a zahraniční vztahy

Rada města vzala na vědomí informace o přijatých usneseních komise pro cestovní ruch a zahraniční vztahy.


22. Vizuální identita města Turnov

Rada města souhlasila se zadáním soutěže na zpracování návrhu vizuální identity města Turnov externímu zpracovateli a pověřuje tajemnici městského úřadu Evu Honzákovou jednáním s organizací Czechdesing Centre s. r. o. o podmínkách realizace takovéto designerské soutěže. Rada města dále ukládá tajemnici předložit informaci o výsledku tohoto jednání spolu s návrhem dalšího postupu na schůzi rady města v září 2024.


23. Městský úřad Turnov – organizační a personální změny v souvislosti s novým stavebním zákonem

Rada města schválila zřízení a změny pracovních míst:

zřízení nového pracovního místa referenta stavebního úřadu,

přesun pracovní pozice referenta pro agendu koordinovaných stanovisek z odboru rozvoje města na odbor životního prostředí,

přesun pracovní pozice koordinátora komunitního plánování z odboru kanceláře tajemníka na odbor sociálních věcí.

Rada města stanovila s účinností od 01.09.2024 celkový počet zaměstnanců zařazených do Městského úřadu Turnov na 116 pracovních míst. Celkový počet zaměstnanců města zařazených v Městském úřadu Turnov stanoví RM v rozvržení pracovních míst po jednotlivých odborech takto:

kancelář tajemníka 4

odbor vnitřních věcí 8

stavební úřad 8

odbor správy majetku 16

odbor finanční 8

odbor rozvoje města 7

odbor životního prostředí 9

odbor správní 14

odbor dopravní 18

odbor sociálních věcí 13

odbor školství kultury a sportu 6

živnostenský úřad 5

Rada města schválila organizační změny na Městském úřadu Turnov v souvislosti s účinnosti nového stavebního zákona, zákona o jednotném environmentálním stanovisku a dalších souvisejících právních předpisů dle předloženého návrhu. Rada města pověřila tajemnici městského úřadu k rozhodování o případných kompetenčních sporech mezi odbory s touto změnou souvisejících a zároveň uložila tajemnici městského úřadu zapracovat veškeré změny do Organizačního řádu Městského úřadu Turnov a tento předložit radě města ke schválení na další jednání.


24. Jednací řády – rady města, výborů zastupitelstva města a komisí rady města – aktualizace

Rada města prodiskutovala předložené matriály a po návrhu změn a úprav je přesunula k projednání na další jednání rady města.


25. Novoroční ohňostroj

Rada města vzala na vědomí výsledky jednání o alternativách novoročních oslav a ohňostroje i anketního šetření a schválila zachování současné podoby této akce.


26. Změna složení členů komisí rady města

Rada města vzala na vědomí rezignaci pana Petra Záruby z Komise pro cestovní ruch a zahraniční vztahy.

Rada města zvolila paní Petru Pavlištovou, DiS. do Komise pro cestovní ruch a zahraniční vztahy.

Rada města zvolila paní Danielu Weissovou do Komise pro rozvoj města a správu majetku.

Rada města vzala na vědomí rezignaci pana Daniela Havlíka z Komise pro životní prostředí.


27. KERI – dodatek smlouvy + návrh smíru

Rada města schválila návrh smíru vypracovaný Mgr. Ing. Martinem Pintou, zastupujícím žalobce město Turnov se žalovanou společností KERI, a. s., IČ 28981901 o uhrazení částky 2.253.419,98 Kč.

Rada města schválila Dodatek č. 2 nájemní smlouvy se společností KERI, a. s., IČ 28981901, který upravuje předmět nájmu a výši nájemného s účinností od 01.08.2024, výše nájemného je stanovena na částku 1.948.000 Kč.


28. Podání žádosti o dotaci „Požární zbrojnice pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů Turnov – Turnov, Vesecko"

Rada města schválila projektový záměr „Požární zbrojnice pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů Turnov – Turnov, Vesecko" a po vypracování žádosti o dotaci uložila Ing. Tomášovi Hockemu podat žádost o dotaci do výzvy JSDH_V3_2025 – Stavba nebo rekonstrukce požární zbrojnice z Investiční účelové dotace pro jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí.

Rada města souhlasila s předpokládaným závazkem dofinancování neuznatelných nákladů a dále uznatelných nákladů ve výši minimálně 50 % na akci „Požární zbrojnice pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů Turnov – Turnov, Vesecko" v případě získání dotace z Investiční účelové dotace pro jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí.


29. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo na akci „Přístavba lůžkového výtahu k objektu „A“ Domova důchodců Pohoda v Turnově"

Rada města schválila uzavření Dodatku č. 2 ke smlouvě o dílo s firmou STAVO - UNION, stavební společnost s r. o., IČ 25407317 na akci „Přístavba lůžkového výtahu k objektu „A“ Domova důchodců Pohoda v Turnově“, kterým se mění výše DPH u Smlouvy o dílo na 12 %, a uložila Mgr. Dagmar Šrytrové předložit Dodatek č. 2 k podpisu starostovi města.

Náhled pro tisk
Vytvořeno 10.7.2024 15:33:59 | přečteno 26x | marcela.jandova

Zařazenost 10.07.2024 15:07:00
ZdrojTurnov
Originálturnov.cz/cs/aktuality/mestsky-urad-informuje/strucna-informace-z-jednani-rady-mesta-turnov-konaneho...
guidwww.turnov.cz clanek 356648
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.