Podnájem v autě

10.07.2024 - Střípky z Městské policie Jablonec nad Nisou

„Dobrý den, potřebuji pomoct, moje dcera je velmi rozčílená a rozbila mi čelní sklo auta. Nevím, co mám dělat,“ volal zoufale v úterý 9. července dopoledne na dispečink Městské policie Jablonec nad Nisou pan F.

Otec s dcerou i auto s rozbitým sklem byli v Lidické ulici. Dcera popírala, že by sklo poškodila, otec strážníkům sdělil, že jí sice dovolil v autě přespávat, ale zároveň si postěžoval, že rozbila i vnitřní zpětné zrcátko a nechce klíče od auta vrátit. Obviněná dcera však údajně klíče nemá a nic o nich neví.

Hlídka MP pana F. poučila, že v tomto případě se jedná o přestupek návrhový, jelikož se věc týká osoby blízké, podezřelé ze spáchání přestupku. Řízení o přestupku povede nyní správní odbor jabloneckého magistrátu.

Vemte si toho psa!

V úterý 9. července v jednu hodinu odpoledne se na služebnu MP v Hasičské ulici dostavil pan D. se psem. Zvíře prý dostal od nějaké paní, má ho doma měsíc a nemůže vrátit, což by rád, protože pes opakovaně pokousal jeho děti. A tak ho vede na městskou policii, kde ho hodlá odevzdat. Strážníci pánovi vysvětlili, že na služebně pes zůstat nemůže, a kontaktovali útulek Dášenka. Ani tam nemohli zvíře převzít, ale byli ochotní ho nabídnout prostřednictvím své inzerce. Takové řešení však pan D. radikálně odmítl s tím, že už psa, nebezpečného pro jeho děti, domů nepřivede. Odjel s tím, že to zkusí v liberecké Arše.

Divný chlap se vzduchovkou

Bylo horké úterní odpoledne a mnoho lidí se vypravilo k jablonecké přehradě. A krátce po půl druhé přijal operační MP Jablonec n. N. telefonický hovor. Volající sděloval, že na pláži na Tajvaně je divný muž v černých teplácích, šedé mikině s kapucí na hlavě a v ruce drží něco, co je asi vzduchovka. Operační na udané místo namířil kameru městského kamerového a dohlížecího systému a vyslal hlídku. Kamera skutečně zachytila muže odpovídajícího popisu, který stál u plotu nad pláží a vypadal, že je připravený střílet. Strážníci posléze zjistili, že dotyčný žije jako bezdomovec a zbraň v ruce z dálky připomínal svazek klacků a plastových láhví, které svíral v náruči. Pan K. s hlídkou MP klidným hlasem komunikoval a připustil, že se mohl některým lidem jevit podezřele. Proto se rozhodl z pláže odejít.


Zařazenost 10.07.2024 17:07:00
ZdrojJablonec nad Nisou
Originálmestojablonec.cz/redakce/index.php?lanG=cs&slozka=238&clanek=42998

Související témata

Windows 7 | Škoda auto | AAA Auto
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.