Středočeský kraj nabízí k prodeji nemovitosti v obci Staré Hraběcí v okrese Děčín za 2,2 milionu korun

Rada Středočeského kraje odsouhlasila prodej nemovitostí v obci Staré Hraběcí na okraji Národního parku České Švýcarsko formou výběrového řízení. Jedná se o bývalý rekreační objekt Dětského domova Nymburk. Odhadní cena nemovitostí činí 2,2 milionu korun.

Nemovitost, nacházející se v krásném prostředí Šluknovského výběžku na okraji Národního parku České Švýcarsko, byla původně využívána jako rekreační objekt pro děti z dětského domova během letních prázdnin. Jedná se o starou kamennou budovu, která byla od 80. let 20. století v užívání příspěvkové organizace Středočeského kraje. Radní pro oblast majetku a investic Libor Lesák vysvětluje důvod prodeje: „ I přes nedávné opravy fasády a kompletní rekonstrukci střechy, která byla provedena před třemi lety, je stav budovy stále nevyhovující pro dlouhodobé užívání. Objekt vyžaduje významné investice, které příspěvková organizace není schopna pokrýt ze svých vlastních zdrojů. Údržba a provoz budovy jsou rovněž finančně náročné, což přesahuje možnosti příspěvkových organizací. Z těchto důvodů jsme se rozhodli budovu nabídnout k prodeji formou výběrového řízení. Doufáme, že se podaří pro objekt najít nového majitele, který bude schopen investovat do rekonstrukce a zajistí její další využití.

Budova je situována v okrajové zástavbové části obce Staré Hraběcí, 2 km od Velkého Šenova a 5 km od Šluknova. V Rumburku, vzdáleném 10 km, je obec s rozšířenou působností a bývalé okresní město Děčín se nachází ve vzdálenosti 40 km.

V přízemí budovy je zrekonstruovaná společná umývárna se sprchovými kouty, WC, kuchyň, prostorná jídelna a místnost pro vychovatele. První patro obsahuje tři pokoje, jednu velkou společnou místnost s palandami pro 16 dětí a toaletu pro personál a děti. V podkroví jsou dva prostorné pokoje, každý s šesti lůžky. V budově není centrální topení, je obyvatelná pouze v letních měsících. V jídelně jsou nově zřízena krbová kamna, ale elektrické rozvody vyžadují rekonstrukci. Voda se čerpá ze studně v blízkém lese, což může být v letních měsících problém kvůli nedostatku vody.

Znalecký posudek odhadl cenu nemovitosti na 2,2 milionu korun. Prodej nemovitosti bude realizován formou výběrového řízení. Detaily a podmínky výběrového řízení budou zveřejněny na webových stránkách Středočeského kraje.


© foto Google map


Zařazenočt 11.07.2024 11:07:00
ZdrojStředočeský kraj
Originálstredoceskykraj.cz/web/urad/stredocesky-kraj/-/asset_publisher/ykru/blog/stredocesky-kraj-nabizi-k-p...
AutorMichal Kroutil
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.