Ředitel městské policie: Parkovacích míst u jezera Most je dostatek, řidiči však nerespektují změny v dopravním značení a způsobují dopravní kolaps

Návštěvníci jezera Most mohli v těchto dnech zaznamenat první změny kvůli připravovanému Olympijskému festivalu. Ten bude na jezeře probíhat od 26. července do 11. srpna 2024. V rámci technických příprav festivalu došlo k částečnému omezení parkování na hlavním parkovišti u jezera a na dalších zpevněných plochách, které potrvá až do konce olympijského festivalu. Nová parkovací plocha s vyšší kapacitou byla vybudována u kostelního hřbitova.
Mapa

„Byla uzavřena část hlavního parkoviště u stánků s občerstvením, kde vznikl skatepark. Na místě podélného parkování u hlavního parkoviště naproti zastávce autobusu, je nově zákaz zastavení. Řidiči však tento zákaz nerespektují a parkují, jak byli zvyklí. Opakovaně jsme kvůli tomu museli řešit dopravní zácpy,“ upozornil ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol.

V oblasti jezera městská policie po celé léto posílila kontrolní činnost. Na bezpečnost návštěvníků a plynulost dopravy se zaměřují motohlídky a cyklohlídky strážníků a pěší hlídky asistentů prevence kriminality. Pomáhají také kamery, které monitorují okolí Jezera. Ty leckdy zachytí i kuriózní situace. „Máme teď například kamerový záznam, kde si přestupce, který parkoval v zákazu zastavení a dostal výzvu za stěrač, naloží dopravní kužel zvýrazňující vodorovné dopravní značení do kufru a odjede. Kamerový záznam postoupíme správnímu orgánu s údaji o provozovateli vozidla,“ uvedl Jaroslav Hrvol.

V souvislosti s festivalem připravilo město Most pro návštěvníky jezera nové parkovací plochy. Velká parkovací plocha u kostelního hřbitova je navíc doplněna provizorními zastávkami autobusů MHD, ze kterých návštěvníky jezera autobus pohodlně přepraví až k hlavní pláži. Další parkovací plocha je situována po levé straně u poslední okružní křižovatky u jezera.

„Dodržování dopravního značení je při zvýšeném provozu, který ještě očekáváme, zásadní pro plynulost dopravy a pohodlí a bezpečnost všech návštěvníků. Prosíme proto řidiče, aby respektovali značení a pokyny městské policie a organizátorů festivalu, abychom předešli dopravním kolapsům a zajistili bezpečný a hladký průběh Olympijského festivalu,“ uzavřel Jaroslav Hrvol.

Snahou organizátorů festivalu i zástupců města a městské policie je předejít dopravním komplikacím a zajistit bezpečnost návštěvníků, aby si mohli nerušeně užívat veškeré aktivity, které Olympijský festival nabízí - objevovat nové sportovní aktivity, sdílet emoce při fandění nebo se potkat se sportovními vzory. Na programu jsou sportovní soutěže, kulturní vystoupení a různé zábavní aktivity pro děti i dospělé.

Za aktualizaci zodpovídá: Ing. Veronika Loucká
Vytvořeno / změněno: 11.7.2024 / 11.7.2024

Zařazenopo 15.07.2024 15:07:00
ZdrojMěsto Most
Originálmesto-most.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9959&id=46742
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.