Turistická destinace Český ráj má nové logo i grafický styl

Od července 2024 destinace Český ráj začíná oficiálně používat nové logo. Vytvoření nové vizuální identity si mimo jiné vyžádala příprava nové webové prezentace na doméně www.cesky-raj.info, jejíž spuštění se brzy chystá.

Zhruba třicítka zástupců obcí, podnikatelských subjektů v cestovním ruchu a dalších organizací se na konci června sešla na řádné valné hromadě členů Sdružení Český ráj. „Akce se tentokrát konala v hostinci Zlatá hvězda ve Žďárku, který je rovněž naším členem, a my moc děkujeme za poskytnutí skvělého zázemí a pohoštění v parném odpoledni,“ říká Jitka Kořínková, ředitelka Sdružení Český ráj.

Na programu jednání byly především aktuální informace o činnosti, mezi které vedle těch propagačních a marketingových v posledních letech patří i projekt Optimalizace turistického informačního systému, díky němuž dochází k postupné obnově informačních tabulí v celém Českém ráji v jednotném grafickém stylu. „V letošním roce jsme k těmto rozvojovým aktivitám přidali také mapování problematických míst na turistických stezkách, které provádíme ve spolupráci se Střediskem ekologické výchovy v Sedmihorkách. Výstupem by měl být seznam lokalit, kde bude třeba stezky nějakým způsobem revitalizovat,“ vysvětluje Kořínková.


ceskyraj_novy vizual01.jpg

Součástí nové vizuální identity zdaleka není pouze logo, ale celý grafický styl prezentace

ceskyraj_novy vizual02.jpg


Na valné hromadě byl také představen manuál pro novou vizuální identitu regionu včetně nového loga, které destinace začíná oficiálně používat od července 2024. Dosavadní logo na svůj redesign čekalo více než 30 let a jeho obměna nebyl jednoduchý úkol, který se neobešel bez emotivních diskuzí. Vytvoření nové vizuální identity si mimo jiné vyžádala příprava nové webové prezentace na doméně www.cesky-raj.info, jejíž spuštění organizace připravuje během prázdnin.

„Na tvorbě nového vizuálu jsme spolupracovali s firmou Koncepto z Brna a jeho představení je završením více než půlročního procesu, na kterém se podíleli pracovníci Koncepta, Sdružení Český ráj ale i další partneři z regionu jako například zástupci některých informačních center. Nová identita vychází z hlavních atributů regionu, které byly v rámci její tvorby definovány. Jedná se především o rozmanitost a unikátnost, udržitelnost, respekt a spolupráci. V potaz byly brány dlouhodobé cíle Sdružení i hlavní cílová skupina, kterou jsou rodiny s dětmi,“ dodala Jitka Kořínková.

Součástí nové identity tedy není pouze logo, ale také sada piktogramů symbolizující právě zmíněnou pestrost, jsou to barvy, nový styl písma a práce s fotografiemi. Vše bude do prezentace regionu a všech jeho forem postupně přecházet.


Sdružení Český ráj, z. s.

telefon: 481 540 253,

e-mail: info@cesky-raj.info

ceskyraj_nove_logo.png

Náhled pro tisk
Vytvořeno 12.7.2024 8:00:05 | přečteno 14x | marcela.jandova

Zařazenopá 12.07.2024 08:07:00
ZdrojTurnov
Originálturnov.cz/cs/aktuality/ostatni/turisticka-destinace-cesky-raj-ma-nove-logo-i-graficky-styl.html
guidwww.turnov.cz clanek 356700
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.