Česko jako země kvalitního vzdělání. Povedeme vysokoškolskou reprezentaci na EXPO 2025 v Japonsku

Česko jako země kvalitního vzdělání. Povedeme vysokoškolskou reprezentaci na EXPO 2025 v Japonsku DZS_Admin Pá, 07/12/2024 - 07:54

Na prestižní světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace představíme společně český vzdělávací systém jako moderní a konkurenceschopný. Zároveň zastřešíme síťovací misi rektorům vysokých škol, kteří tak budou mít jedinečnou příležitost podpořit meziuniverzitní spolupráci a zapojit se do mezinárodního dialogu o aktuálních tématech v internacionalizaci vzdělávání.

Ředitel DZS Michal Uhl a generální komisař české účasti na EXPO 2025 Ondřej Soška tento týden v úterý v Praze slavnostně podepsali memorandum o spolupráci mezi DZS a Kanceláří generálního komisaře pro EXPO 2025. Memorandum si klade za cíl rozšířit například spolupráci mezi českými a japonskými univerzitami a vědecko-výzkumnými centry, seznámit širokou veřejnost v zahraničí s českými regiony, představit významné vzdělávací instituce, a tím zvýšit zájem o Česko jakožto atraktivní destinaci pro studium a meziuniverzitní spolupráci.

Podpis Memoranda Expo 2023 Uhl Soška

„Česko se jako samostatný stát zúčastní světové výstavy již pošesté. Je to skvělá příležitost prezentovat nás jako zemi s bohatou historií a inovativním přístupem k výuce. Jako zemi talentu a kreativity, což je ostatně tématem české účasti na světové výstavě EXPO 2025, která začne už příští rok v dubnu v japonské Ósace. Zastoupení vysokých škol, vědy a výzkumu považuji za klíčovou součást české národní prezentace a pevně věřím, že díky spolupráci s Domem zahraniční spolupráce a CUIP bude účast českých vysokých škol hojná a úspěšná,“ říká generální komisař české účasti na EXPO 2025 Ondřej Soška.

Ředitel DZS Michal Uhl dodává: „Akce takového formátu, jako je světová výstava, umožňuje delegaci vysokých škol prezentovat Česko jako sebevědomou, konkurenceschopnou zemi a vzdělanostní centrum střední Evropy. Věřím, že tato cesta pomůže naplnit cíle našich univerzit a podpoří vysokou míru internacionalizace a její přínosy pro management, akademické pracovníky i studenty a v neposlední řadě pro celou společnost. Díky spolupráci vzdělávacích institucí můžeme vytvářet mosty mezi národy, které vedou k objevům a inovacím.

Podpis Memoranda Expo 2023 Uhl Soška

„Při příležitosti EXPO 2025 v Japonsku mohou české vysoké školy představit jak naši historii a tradici, tak nové a dynamické přístupy. Vítám možnost předvést naše vysoké školství jako otevřené světu, které má velký potenciál do budoucna,” popisuje Milena Králíčková, rektorka Univerzity Karlovy a předsedkyně České konference rektorů.

Světová výstava se uskuteční od 13. dubna do 13. října 2025. Jejím ústředním tématem je „vytváření budoucí společnosti pro naše životy“. Jeden z 26 EXPO týdnů se bude věnovat právě vzdělávání, a to od 21. července do 23. července, kdy proběhne akce „Vzdělání 21. století: Umělá inteligence, technologie a inovace ve vzdělávání“. DZS v rámci své iniciativy Study in Czechia využije tento prostor pro zorganizování delegace rektorů českých vysokých škol, kteří zde budou moci navázat partnerství s japonskými univerzitami. Současně se pokusí poskytnout vysokým školám příležitost potkat se se svými zahraničními absolventy v daném regionu. „Jde o jedinečnou možnost pro networking s absolventy českých vysokých škol a navázání ekonomické, kulturní či diplomatické spolupráce,“ uvádí Soňa Lippmann, vedoucí komunikační a analytické sekce DZS.

Česko by se dále v Ósace mělo prezentovat nejen tím, co Japonci velmi dobře znají a dlouhodobě obdivují, například českým sklem a vážnou hudbou, ale taky českými inovacemi, nanotechnologiemi, perspektivními startupy a talenty z regionů. Český národní pavilon ve tvaru skleněné spirály bude mít moderní dřevěnou CLT konstrukci a fasádu z uměleckého skla. Nabídne stálou expozici, multifunkční auditorium, zázemí pro obchodní jednání, restauraci, VIP lounge a odpočinkovou zónu s výhledem na moře.

MS Study in Czechia Dům zahraniční spolupráce Podpis Memoranda Expo 2025_sleva_Uhl_Soška.jpg On V rámci iniciativy Study in Czechia podpoříme hlavního koordinátora - Charles University Innovations Prague (CUIP).
Zařazenopá 12.07.2024 07:07:00
Zdrojdzs-cz
Origináldzs.cz/clanek/cesko-jako-zeme-kvalitniho-vzdelani-povedeme-vysokoskolskou-reprezentaci-na-expo-2025-...
AutorDZS_Admin
guid3414 at https://www.dzs.cz

Související témata

Windows 7 | Japonsko | Česká republika
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.