Resort MŠMT vysílá na Olympijské hry v Paříži 46 sportovců

1
Praha 12. července 2024 – Český olympijský výbor uveřejnil seznam sportovců, kteří vyrazí na olympijské hry do Paříže. V seznamu čítajícím celkem 113 sportovců jsou i sportovci VICTORIA Vysokoškolského sportovního centra MŠMT. Ve Francii by mělo resort školství, mládeže a tělovýchovy přímo reprezentovat 43 sportovců z kmenových sportovních sekcí a další tři želízka v ohni vzešla z úspěšného ministerského stipendijního programu na podporu duální kariéry - projektu UNIS.

„Největší zastoupení budeme mít tradičně v atletice (14), následuje šerm (5), beachvolejbal (4), kanoistika slalom (4) a tenis (4). Další v pořadí jsou plavání (3), jachting - sekce UNIS (3), cyklistika (2), judo (2) a lukostřelba (2). Po jednom zástupci budeme mít v rychlostní kanoistice, golfu a triatlonu,“ uvádí ředitelka VICTORIA Vysokoškolského sportovního centra MŠMT Lenka Kovářová.

Na olympijských hrách se představí:

ATLETIKA: Tereza Hrochová (maraton), Lurdes Gloria Manuel (400 m), Tomáš Staněk (vrh koulí), Amálie Švábíková (skok o tyči), Lada Vondrová (400 m), Vít Hlaváč (chůze – smíšená štafeta), Eliška Martínková (chůze 20 km a smíšená štafeta), Tereza Petržilková (400 m), Jan Štefela (skok do výšky), David Holý (skok o tyči), Michaela Hrubá (skok do výšky), Eduard Kubelík (200 m), Karolína Maňasová (100 m), Matěj Ščerba (skok o tyči).

CYKLISTIKA: Adéla Holubová (horská kola – cross country), Mathias Vacek (silniční cyklistika – závod s hromadným startem, časovka jednotlivců).

GOLF: Sára Kousková.

JACHTING: Zofia Burska a Sára Tkadlecová (49er FX), Kateřina Švíková (iQFOIL) - všechny UNIS.

JUDO: Lukáš Krpálek (nad 100 kg), Renata Zachová (do 63 kg).

KANOISTIKA RYCHLOST: Anežka Paloudová (K1 500 m).

KANOISTIKA SLALOM: Antonie Galušková (K1, kayak cross), Jiří Prskavec (K1, kayak cross), Lukáš Rohan (C1, kayak cross), Gabriela Satková (C1).

LUKOSTŘELBA: Marie Horáčková, Adam Li (reflexní luk – individuální soutěž a smíšený tým).

PLAVÁNÍ: Kristýna Horská (200 m prsa), Miroslav Knedla (100 m znak), Barbora Seemanová (100, 200, 400 m volný způsob, 100 m motýlek, 200 m polohový závod).

PLÁŽOVÝ VOLEJBAL: Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová, Ondřej Perušič a David Schweiner.

ŠERM: Jiří Beran, Jakub Jurka, Martin Rubeš (kord – individuální soutěž a tým), Michal Čupr (náhradník, kord), Alexander Choupenitch (fleret).

TENIS: Jakub Menšík (dvouhra), Karolína Muchová (dvouhra, čtyřhra), Kateřina Siniaková (čtyřhra, smíšená čtyřhra), Markéta Vondroušová (dvouhra, čtyřhra).

TRIATLON: Petra Kuříková.

„Olympijské hry jsou mimořádnou událostí a jsme velmi hrdí na to, kolik sportovců z našeho resortního sportovního centra se do Paříže kvalifikovalo. Nejen jim, ale samozřejmě všem našim sportovkyním a sportovcům, kteří se budou olympijských her za Českou republiku účastnit, přejeme hodně sil a úspěchů a také mnoho radosti ze samotné přítomnosti mezi světovou sportovní špičkou,“ říká ministr školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláš Bek.

VICTORIA vysokoškolské sportovní centrum MŠMT bude hrát důležitou roli nejen v rámci profesionální sportovní přípravy, ale také v oblasti podpory aktivního pohybu dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních, tak, jak to předpokládá nedávno schválená celostátní koncepce Mládež v pohybu a ve zdraví. „Ukazovat význam a smysl pravidelného a aktivního pohybu nejen jako cesty ke sportovním úspěchům, ale zejména jako cesty k udržení celkového fyzického i duševního zdraví, je velmi důležité, a samozřejmě úspěšné sportovní osobnosti včetně olympioniků mohou mladé lidi na jejich cestě k aktivnějšímu způsobu života výrazně inspirovat,“ doplňuje státní tajemník v Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy Ondřej Andrys, do jehož řídicí působnosti VICTORIA Vysokoškolské sportovní centrum MŠMT spadá, s tím, že vedle důležitosti pohybu jako takového jde i o pochopení a osvojení si symbolických sportovních hodnot, smyslu pro fair-play či vědomí, že za úspěchem zpravidla stojí i značné úsilí, vystoupení z komfortní zóny, dostatečná pokora a spolupráce. „Olympijské hry jsou největším sportovně-hodnotovým okamžikem na světě. Jedna věc je úspěch, druhá věc je prožití olympijských myšlenek v reálném čase a v reálných souvislostech. Obojí všem sportovcům, kteří budou Českou republiku v Paříži reprezentovat, samozřejmě za celý resort školství, mládeže a tělovýchovy upřímně přejeme,“ uzavírá státní tajemník Andrys

K podpoře pohybu dětí a mládeže vydalo MŠMT plán podpory pohybových aktivit i strategii: https://msmt.gov.cz/ministerstvo/novinar/msmt-pripravilo-plan-podpory-pohybovych-aktivit-ve-skolach a zde: https://www.edu.cz/strategie-msmt/mladez-v-pohybu-a-ve-zdravi-2024-2028/

Zařazenopá 12.07.2024 15:07:00
ZdrojMŠMT
Originálmsmt.cz/resort-msmt-vysila-na-olympijske-hry-v-parizi-46-sportovcu
Přílohy
11580.jpg (2.791015625kB)

Související témata

Francie
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.