Tvůrci mediálního obsahu z Latinské Ameriky a Španělska navštívili Česko

12.07.2024 / 16:13 | Aktualizováno: 12.07.2024 / 17:12

Ve dnech 16. – 22. června 2024 se odehrál druhý ročník Destino Tchéquia – Meeting Point 2024. V rámci projektu ekonomické diplomacie tři desítky španělsky a portugalsky mluvících tvůrců digitálního obsahu, bloggerů a influencerů navštívily Prahu a poté v menších skupinách Pardubický, Liberecký a Jihomoravský kraj. Cílem projektu je mediálně a interaktivně prezentovat turistické destinace Česka pro španělsky a portugalsky hovořící publikum.

V Praze měli účastníci projektu možnost poznat nejen Staré Město a Malou Stranu, ale i méně turisticky známé kouty Vinohrad, Žižkova a Karlína. Účastníci se rovněž vydali po stopách děl Davida Černého či na plavbu lodí po Vltavě. V rámci zážitkových aktivit si zájemci vyzkoušeli jízdu na kajaku a projeli si na kole Letnou, Holešovice a Troju. Tradiční výrobce kosmetiky Manufaktura pro tvůrce digitálního obsahu připravil workshop, při němž si vyzkoušeli výrobu šampónů.

Program v regionech byl připraven ve spolupráci s jednotlivými kraji a umožnil účastníkům Meeting Pointu poznat nejen historické zajímavosti, ale i turistické atrakce včetně zážitkových aktivit (rafting, bobová dráha, pěší turistika). V Libereckém kraji zahájili účastníci návštěvu v Malé Skále, odkud na raftu spluli do Dolánek, kde se seznámili s tradiční regionální venkovskou architekturou. Odpoledne strávili v Českém ráji, po návštěvě hradu Valdštejn se vydali po skalních vyhlídkách na Hrubou Skálu. Druhý den se program zaměřil na Křišťálové údolí, sklářskou tradici v regionu a moderní výrobu. V Jablonci nad Nisou navštívili Muzeum skla a bižuterie a vyzkoušeli si malování vánočních ozdob. Poslední den strávili dopoledne ve vědecko-zábavním centru iQLANDIA a během odpoledne se zúčastnili komentované prohlídky města Liberec. Program v Libereckém kraji skupina zakončila návštěvou Ještědu.

Zástupci Pardubického kraje pro účastníky Meeting Point 2024 připravili návštěvu Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem a prohlídku Pardubic. Druhý den byl věnován Litomyšli, odkazu Bedřicha Smetany a museu Josefa Váchala. Program v Pardubickém kraji vyvrcholil na Dolní Moravě návštěvou stezky v oblacích, visutého mostu a jízdou na bobové dráze.

Skupina z Jihomoravského kraje začala svou návštěvu v Punkevních jeskyních a v Macoše. V programu nechyběla ani prohlídka Brna včetně Vily Tugendhat a Vodojemů Žlutý kopec. Kromě Brna měli účastníci možnost poznat také Mikulov a Lednicko-valtický areál. Pro zájemce kraj připravil i projížďku mezi vinicemi na kole a degustaci místní vinařské produkce.

Účastníci Destino Tchéquia – Meeting Point 2024 ocenili především perfektní organizaci, zajímavý a různorodý program a možnost seznámit se s turistickými atrakcemi mimo hlavní město.

Projekt ekonomické diplomacie připravilo Velvyslanectví ČR v Brasílii ve spolupráci s agenturou CzechTourism, jejími zahraničními zastoupení ve Španělsku a Latinské Americe a Jihomoravským, Libereckým a Pardubickým krajem. Prostřednictvím atraktivních prezentací se reportáže a mediální vstupy dostaly k velkému množství cílových konzumentů ve Španělsku a v zemích Latinské Ameriky, čímž bylo dosaženo cílů i návratnosti projektu. Dle současné strategie CzechTourism a s ohledem na cílovou skupinu se projekt zaměřoval na mimopražské a méně známé destinace.

Autor: Pavel Šára, zástupce velvyslankyně, Velvyslanectví ČR v Brasílii.



Zařazenopá 12.07.2024 17:07:00
ZdrojMZv ČR Brasilia
Originálmzv.gov.cz/brasilia/cz/obchodni_a_ekonomicke_informace/tvurci_medialniho_obsahu_z_latinske.html

Související témata

Amerika | Volby USA
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.