Přihlášky do studentských i absolventských programů CERN

MŠMT_logo_bez textu
Praha, 15. července 2024 - Studenti českých vysokých škol mají díky dohodě MŠMT s CERN větší šanci uspět ve výběrových řízeních do studentských programů CERN. O podporu v rámci programů se mohou do 29. července ucházet studenti českých vysokých škol z technických oborů doktorského, magisterského i bakalářského studia, a to například v oborech, jakými jsou aplikovaná fyzika, IT, strojírenství, elektronika, robotika, matematika apod. Programy nabízí příležitosti rovněž pro studenty takzvaných administrativních oborů, jakými jsou finance, právo, logistika, tlumočnictví. Díky novému programu mají větší šanci uspět ve výběrových řízeních do absolventských programů v CERN také absolventi českých vysokých a středních škol. Ti můžou podávat přihlášky průběžně.

Doktorský program CERN umožňuje studentům převážně technických oborů pracovat v CERN na své dizertační práci. O stáž se mohou ucházet studenti působící v oborech, jakými jsou aplikovaná fyzika, IT, strojírenství, elektronika, robotika, matematika apod. Stáž trvá od 6 do 36 měsíců.

Technický program CERN je určen pro studenty bakalářského a magisterského stupně. O stáž se mohou ucházet studenti působící v oborech, jakými jsou aplikovaná fyzika, IT, strojírenství, elektronika, robotika, matematika apod. Stáž trvá od 4 do 12 měsíců. Do programu je každoročně vybíráno na 120 studentů.

Administrativní program CERN se zaměřuje na studenty ekonomických a humanitních oborů, jakými jsou právo, finance, ekonomika, logistika, tlumočnictví, personalistika apod. Stáž trvá od 2 do 12 měsíců.

Stáže jsou ze strany CERN placené ve výši od 3 400 CHF měsíčně.

Aktuální termín pro podávání přihlášek do studentských programů CERN je do 29. července 2024.

1

HL-LHC Q2 quadrupole next to the first SC Link system on the test bench in SM18

Vyšší šanci na přijetí do CERN mají také absolventi středních a vysokých škol

Díky novému programu spolupráce mezi MŠMT a CERN mají větší šanci uspět ve výběrových řízeních do Absolventských programů v Evropské organizaci pro jaderný výzkum (CERN) také absolventi českých vysokých i středních škol, přičemž můžou v tomto případě podávat přihlášky průběžně.

Nový program spolupráce mezi MŠMT a CERN je realizován v rámci programu stáží pro absolventy CERN. Vybraní uchazeči mohou strávit v CERN až 3 roky prací na projektech v oblasti částicové fyziky nebo se podílet na vývojových projektech v široké oblasti aplikovaných, inženýrských a technických oborů, částečně také administrativních.

Do programu se mohou hlásit absolventi a studenti českých vysokých či středních škol před dokončením studia, například v oborech, jakými jsou aplikovaná fyzika, IT, strojírenství, elektronika, robotika, matematika apod. Program nabízí příležitosti rovněž pro absolventy takzvaných „administrativních oborů“, jakými jsou finance, mezinárodní vztahy, právo, logistika a podobně.

Program je rozdělen do tří podprogramů:

ORIGIN / Early Career Professionals programme – program pro absolventy s max. 2 roky praxe od dokončení studia, a to jak odborných škol, tak absolventů bakalářského či magisterského stupně studia. Přihlášky je možné podávat na průběžně vypisované pozice.

QUEST / Experienced Projects Graduates – program pro zkušené absolventy, tj. absolventy magisterských oborů s 2 až 6 lety praxe od skončení studia či absolventy doktorandského studia s až 3 lety relevantní praxe. Přihlášky je možné podávat na průběžně vypisované pozice.

RESEARCH Fellowships pro absolventy doktorského stupně studia s praxí do 6 let. Termín pro podání přihlášek je 2. září 2024.

CERN akceptuje také přihlášky studentů, kteří své studium právě dokončují. Stáže jsou ze strany CERN placené ve výši od 4 500 CHF měsíčně. Více informací o výběrovém řízení v CERN je k dispozici zde.

2

ORIGIN / Early Career Professionals programme

Další informace jsou na webu CERN v odkazech výše, případně lze kontaktovat Ondřeje Nováka z odboru výzkumu a vývoje MŠMT: ondrej.novak@msmt_cz .

Fota: CERN


Zařazenopo 15.07.2024 09:07:00
ZdrojMŠMT
Originálmsmt.cz/prihlasky-do-studentskych-i-absolventskych-programu-cern-do
Přílohy
10703.jpg (18.837890625kB)

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.