Tisková zpráva z jednání Rady města Litvínov ze dne 10.7.2024

urad

Tisková zpráva z jednání Rady města Litvínov dne 10. července 2024

Datum vydání: 11.07.2024

Litvínovské školy modernizují vybavení
Rada města Litvínov schválila přijetí finančního daru a nákup vybavení do některých z litvínovských škol.
Rozhodnutí rady blíže specifikovala místostarostka Litvínova Květuše Hellmichová: „V průběhu prázdnin a před zahájením školního roku je pro školy ideální doba pro nákup vybavení a úpravy škol. Rada města vyšla žádostem škol vstříc a schválila ZŠ a MŠ Litvínov, Ruská nákup dvou interaktivních displejů Prowise touch One 86 v ceně do 460 tis. Kč jako náhradu za stávající interaktivní tabule, které jsou již v nevyhovujícím stavu. ZŠ a MŠ Hamr Rada města schválila pro znevýhodněné žáky nákup 15 ks IPadů 10. generace v ceně 212 355 Kč vč. DPH a 10 ks notebooků v ceně 159 999 Kč vč. DPH. Oba nákupy hamerské školy budou hrazeny z projektu Národního plánu obnovy (prevence digitální propasti).
Dále plánuje ZŠ a MŠ Hamr v souladu s doporučením Městské policie Litvínov posílit zabezpečení školy a nakoupit a instalovat kamerový systém v celkové hodnotě cca 300 tis. Kč, tento záměr Rada města též schválila.“
„Rada města také odsouhlasila přijetí dvou finančních darů litvínovským školám, a to 37,7 tis. Kč od Nadace ORLEN Unipetrol na nákup vyvýšeného záhonu pro zahradnickou práci dětí a na pískoviště do zahrady mateřské školy Beruška. Druhým schváleným darem v částce do 500 tis. Kč jsou finanční prostředky od společnosti WOMEN FOR WOMEN, o.p.s., Praha, v rámci jejího charitativního projektu "Obědy pro děti" pro žáky Základní školy speciální a Praktické školy Litvínov, Šafaříkova. Tento finanční dar škola použije k uhrazení stravného ve školní jídelně pro celkem asi 55 znevýhodněných žáků ve školním roce 2024/2025, a to v období od 2.9.2024 do 30.6.2025,“ doplnila místostarostka Květuše Hellmichová k rozhodování Rady města v oblasti školství.

Městská policie Litvínov nakupuje radary na měření rychlosti vozidel
Rada města schválila zadávací dokumentaci k veřejné zakázce na akci „Pořízení stacionárních radarů na měření rychlosti vozidel“.
Rozhodnutí Rady města Litvínov zdůvodnila starostka Kamila Bláhová: „V průběhu roku 2023 provedli strážníci městské policie celkem 66 hodin měření rychlosti, při kterých bylo zjištěno celkem 492 přestupků překročení nejvyšší dovolené rychlosti. Za tyto přestupky byly v loňském roce vybrány pokuty v celkové výši přesahující 320 tis. Kč. Město si proto nechalo zpracovat odbornou firmou studii mapující dodržování rychlosti v 8 různých lokalitách, zejména před litvínovskými školami, ale také u Kauflandu nebo v Záluží před Chemparkem. Výsledky studie prokázaly časté překračování maximální povolené rychlosti, a to někdy i o desítky kilometrů. Proto se rada města rozhodla vyhovět žádosti Městské policie Litvínov o zakoupení 2 radarů pro měření okamžité rychlosti a zároveň bude připravena potřebná infrastruktura v jednotlivých lokalitách tak, aby mohly být tyto radary operativně přemístěny na kterýkoli rizikových úseků. Obsahem schválené veřejné zakázky je dodávka 2 ks silničních statických radarů na měření rychlosti vozidel, dále dodávka obslužných programů a licencí pro informační systémy na zpracování výstupů z radarů. To vše včetně dopravy, zprovoznění a proškolení a zajištění příslušného servisu na dobu 4 let. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 3 070 000,- Kč bez DPH (tj. 3 714 700,- Kč vč. DPH). Věříme, že instalací radarů dojde ke zlepšení situace v oblasti dodržování rychlosti a zvýšení bezpečnosti v lokalitách, kde budou tyto radary umístěny.“

Litvínov pokračuje ve výměně svítidel veřejného osvětlení
Rada města schválila zadávací dokumentaci k veřejné zakázce na akci Rekonstrukce veřejného osvětlení II. etapa.
Podrobnosti připravované akce popsal místostarosta Litvínova Karel Rosenbaum: „Jedná se o druhou část kompletní výměny svítidel na území Litvínova. První etapu jsme ukončili letos na jaře, tehdy bylo během tří měsíců vyměněno přes 970 svítidel v Janově, Hamru a na Osadě. Už zrealizovaná první část projektu by měla přinést úsporu elektrické energie cca 268 MWh, což při současné ceně energie znamená roční úsporu ve výši cca 1 540 000,- Kč.
Předmětem veřejné zakázky pro druhou etapu jsou stavební práce a související dodávky zajišťující výměnu celkem 948 ks stávajících svítidel za nová se zdrojem LED s regulací světelného toku. Požadovaný termín dokončení a předání díla je stanoven nejpozději do 30.04.2025. Předpokládaná cena veřejné zakázky je 8 346 009,- Kč bez DPH (tj. 10 098 670,89 Kč vč. DPH), následně vysoutěžená cena je ze 100 % spolufinancována ze zdrojů EU a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Národního plánu obnovy (komponenta 2.2.2., Výzva NPO 1/2022 Rekonstrukce veřejného osvětlení) v rámci projektu ‚Rekonstrukce veřejného osvětlení ve městě Litvínově-II. etapa‘ administrovaném Ministerstvem průmyslu a obchodu.“

Litvínov získá milión korun na zajištění repliky Sýkorovy mozaiky a revitalizaci okolí
Rada města Litvínov schválila darovací smlouvu mezi městem Litvínov a společností Severní energetická a.s. a pověřila starostku města Kamilu Bláhovou jejím podpisem.
Podrobnosti a další kroky nastínil místostarosta Litvínova Karel Rosenbaum: „Finanční dar ve výši 1 mil. Kč je určen na zajištění Sýkorovy mozaiky včetně revitalizace okolí podle připravovaného projektu. Dar bude převeden na účet města do 14 dnů od podpisu darovací smlouvy starostkou Litvínova, nicméně podle zákona o obcích musí přijetí finančního daru v takové výši schválit také zastupitelstvo města.“

Oprava chodníku podél silnice do Louky začne po prázdninách
Rada města Litvínov schválila zadávací dokumentaci pro veřejnou zakázku na akci Obnova povrchu chodníku ul. Tržní.
„Jedná se o obnovu povrchu chodníku podél silnice do Louky, která představuje odstranění stávající asfaltové vrstvy, vybourání chodníkových obrubníků, osazení nových chodníkových obrub a položení nové asfaltové vrstvy chodníku. Zahájení prací předpokládáme v září 2024, lhůta na realizaci je stanovena na 6 týdnů,“ přiblížil další detaily plánované akce místostarosta Litvínova Karel Rosenbaum.



Kontakt pro média:
Petr Lenc
tiskový mluvčí města Litvínov
tel. 771 295 544
e-mail petr.lenc@mulitvinov.cz


Odkazy

  • 240710_Tisková zpráva z jednání RM Litvínov_k rozeslání.pdf [PDF, 188 kB]
Zodpovídá: Mgr. Petr LENC
Vytvořeno / změněno: 15.7.2024 / 15.7.2024

Zařazenopo 15.07.2024 14:07:00
ZdrojLitvínov
Originálmulitvinov.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=8604&id=482493
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.