Česká Lípa vydala brožuru s pravidly venkovní reklamy


Brožuru, která jednoduchou formou shrnuje základní pravidla a uvádí základní příklady, jak by měla vypadat reklama v městské památkové zóně a v širším centru města, vydalo město Česká Lípa. Materiál slouží především majitelům nemovitostí, podnikatelům a reklamním agenturám a jeho hlavním cílem je prevence před tzv. reklamním smogem. Ke stažení je brožura na webu města v sekci důležité dokumenty, distribuovaná bude také v papírové podobě. Pro případné dotazy na toto téma město navíc zřídilo speciální e-mailovou adresu reklamy@mucl.cz

Brožura je doplňkem k Manuálu tvorby veřejných prostranství města Česká Lípa, který českolipská radnice vydala v červnu loňského roku. „Úkolem manuálu je především sjednotit veřejný prostor a dát mu určitý řád, protože v takovém prostoru se lidé cítí příjemněji a bezpečněji. Hledali jsme proto cestu, jak proměnu veřejného prostoru uchopit a již nyní realizujeme výměny městského mobiliáře, abychom se ucelenému a smysluplnému veřejnému prostoru přiblížili,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

S veřejným prostorem pak souvisí také městská památková zóna, která má svoji hodnotu a kterou by město mělo chránit. "Vzhled městské památkové zóny však bohužel často narušují nevhodně umístěné reklamy, které kazí celkový dojem a mnohdy jsou i v rozporu s pravidly památkové ochrany. Rozhodli jsme se proto rozpracovat obecná doporučení v manuálu veřejných prostranství do podrobnější brožury, abychom majitelům nemovitostí a podnikatelům usnadnili orientaci v tom, co je správně, co je vhodné a co naopak nikoliv. Konečná podoba brožury je zásluha pracovníků odboru rozvoje města a investic, na vzniku brožury spolupracovali také pracovníci památkové péče a zástupci reklamních agentur. Všem za jejich práci děkuji,“ doplnila starostka.

Základní pravidla, jak by měla vypadat reklama v městské památkové zóně, stanovuje právě již v loňském roce vydaný manuál veřejných prostranství. Brožura pak pravidla rozpracovává podrobněji a na praktických příkladech ukazuje, jaká reklama je pro centrum České Lípy vhodná a čemu bychom se měli vyhnout. V brožuře tak čtenáři najdou informace o tom, jak by obecně mělo správně vypadat označení provozovny, jak mají vypadat vitríny, štíty a nápisy nebo markýzy. Věnuje se také reklamním bannerům, reklamám na fasádách nebo plakátovacím plochám.

„V brožuře najdou majitelé nemovitostí i podnikatelé praktické informace o tom, jak postupovat při vyřizování povolení na umístění reklamy. Pokud se budou držet těchto definovaných a jednoduchých pokynů a vše budou konzultovat s našimi pracovníky předem, vyřídí si povolení jednodušeji, za kratší dobu a vyhnou se riziku pokuty a nařízení odstranění reklamy v případě, že by reklamu umístili bez povolení,“ přiblížil českolipský místostarosta Martin Brož.

Brožuru v papírové i elektronické podobě obdrží majitelé reklamních agentur v České Lípě, kteří reklamy vyrábějí a mohou klientům poradit, jak by reklama měla správně vypadat. V papírové podobě ji mají také k dispozici pracovníci památkové péče českolipského stavebního úřadu, kteří se k umístění reklam vyjadřují. Brožuru pak také obdrží majitelé nemovitostí a podnikatelé v městské památkové zóně a v širším centru města.

brožura

Zodpovídá: Mgr. Kristýna Kňákal Brožová
Vytvořeno / změněno: 16.7.2024 / 16.7.2024


Zařazenoút 16.07.2024 14:07:00
ZdrojČeská Lípa
Originálmucl.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=2138&id=51277
guid51277
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.