Novou vedoucí odboru hlavního architekta bude Šárka Dlouhá

Novou vedoucí odboru hlavního architekta Magistrátu města Hradec Králové bude Šárka Dlouhá, do funkce nastoupí 1. září. Pod sebou bude mít oddělení územního plánování a oddělení architektury a regulace. Výsledek řádného výběrového řízení schválili na svém včerejším zasedání radní města.
Tisková zpráva

„Očekáváme, že nová paní vedoucí přispěje řadou nápadů a řešení, jak posunout rozvoj městské architektury a přinese další návrhy na řešení dílčích urbanistických, architektonických a výtvarných problémů. Většina náplně její práce je ale přímo nebo velmi úzce propojená se státní správou, a právě i její činnost bude vykonávat. Věříme, že se jí bude dařit, přispěje k urbanistickému rozvoji a zároveň úspěšně dokončí přípravu nového územního plánu k jeho schválení a vydání zastupitelstvem města,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast územního plánování Adam Záruba.

„Roli vedoucí odboru chápu především jako odbornou oporu zastupitelstva při promyšleném územním rozvoji města a péči o stávající i budoucí architektonické a urbanistické hodnoty, na které jsou obyvatelé našeho města hrdi. Aktuálně vnímám jako stěžejní přípravu nového územního plánu. Mým úkolem bude pomoci tento zásadní projekt dovést do zdárného konce bez zbytečných odkladů. Důležité bude také pokračování v dalších započatých projektech, které jsou pro město klíčové,“ říká Šárka Dlouhá. V rámci odboru dále plánuje přípravu nápomocných manuálů a principů, které budou moci přispět k efektivnější komunikaci s drobnými i většími stavebníky, investory a jejich architekty. Odbor by měl také podle Dlouhé hrát významnou úlohu v prosazování kvality veřejného prostoru: „K tomu by mohly přispět architektonické soutěže v úzké spolupráci s Českou komorou architektů. Takové soutěže mohou přivést výjimečné architekty i urbanisty a dají našemu městu možnost udržet si status Salónu republiky.“

Odbor hlavního architekta je rozdělen na dvě oddělení, a to územního plánování a dále architektury a regulace. Každé oddělení má svého vedoucího. Pracovní náplní celého odboru je mimo jiné pro správní území ORP Hradec Králové pořizování územních plánů, regulačních plánů a územně plánovacích podkladů v souladu s potřebami rozvoje území. Důležitou součástí je také pořizování koncepčních studií pro investiční akce města, které slouží jako podklad pro zpracování dalších stupňů projektové dokumentace. Dále odbor zpracovává podklady pro usměrňování dalšího rozvoje architektury a urbanismu ve městě, vyjadřuje se ke všem zásadním otázkám územního rozvoje města. Zároveň navrhuje vypsání urbanistických, architektonických a výtvarných soutěží na náročná řešení a přestavby, zpracovává pro ně podklady a zajišťuje jejich průběh. Další činnosti odboru a více informací k dispozici zde.


Kateřina Rohlíčková
tisková mluvčí MmHK
Zodpovídá: Ing. Petr Vinklář
Vytvořeno / změněno: 17.7.2024 / 17.7.2024

Zařazenost 17.07.2024 11:07:00
ZdrojHradec Králové
Originálhradeckralove.org/vismo/dokumenty2.asp?id_org=4687&id=84895
guid84895
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.