GČP zajistila sbírkou příjemnější prázdniny pro 150 znevýhodněných dětí

Globální výzva, která je celosvětovou fundraisingovou aktivitou skupiny Generali a její iniciativy The Human Safety Net, proběhla v České republice počtvrté. Společně se do ní během června zapojilo dalších 25 zemí skupiny Generali napříč světem. Generali Česká pojišťovna přitom společně se slovenskou Generali vybraly částku 2,1 milionu Kč, která byla mezi všemi zúčastněnými společnostmi skupiny Generali druhá nejvyšší absolutně.

V největší domácí pojišťovně se uskutečnilo celkem 44 originálních výzev, jejichž cílem bylo vybrat finanční prostředky, které podpoří konkrétní programy a aktivity u neziskových partnerů. Těmi jsou Nadace Leontinka a SOS dětské vesničky. „Kolegyně a kolegové dokázali během měsíce vybrat částku přesahující 1,7 milionu korun. Štědrost a nadšení, se kterými k této aktivitě přistoupili, přesáhla veškerá očekávání. Vybrané dary - ať už finanční nebo ve formě času a úsilí - přinesou naději dětem, které čelí těžkým životním zkouškám,“ komentoval výsledek fundraisingové sbírky Roman Juráš, generální ředitel a předseda představenstva Generali České pojišťovny.

Přívětivější prázdniny pro děti

Částka přes 1,7 milionu Kč (vybraná přes platformu Wenabi) znamenala v rámci celosvětové globální výzvy skupiny Generali třetí nejvyšší vybranou sumu. Prostředky budou rozděleny mezi oba neziskové partnery Generali České pojišťovny, s nimiž v rámci iniciativy The Human Safety Net spolupracuje. V prvním případě vybraná částka zajistí více jak 150 dětem účast na letních táborech i rodinných pobytech. Část peněz přitom poputuje také na pokrytí několika nákladných neuro-rehabilitací.

„S velkým díkem jsme přijali výsledek globální výzvy. Prostředky využijeme ve prospěch dětí, které budou mít možnost jet na letní tábor. Pro většinu z nich přitom půjde o první životní zkušenost. Věříme, že jim přinese pozitivní emoce a umožní jim rozvíjet jejich talent, ale i svědomitost nebo cílevědomost,“ říká Jana Nevřalová, ředitelka fundraisingu a komunikace z SOS dětských vesniček.

„Chtěli bychom ze srdce poděkovat všem účastníkům globální výzvy, kteří se zasloužili o letošní úžasný výsledek. Získané peníze nám umožní financovat pobyty pro rodiny s dětmi se zrakovým hendikepem, které jsou důležitým místem pro sdílení zkušeností i posilování rodinných vazeb. Zároveň podpoříme neurorehabilitace pro děti s vážným kombinovaným postižením,“ říká Barbara Hucková, výkonná ředitelka Nadace Leontinka.

Nadšení a zapojení lidí

Do globální výzvy 2024 se v rámci Generali České zapojily v rámci všech krajů stovky lidí. Založeno bylo celkem 44 originálních výzev, které byly dobrovolnickými sbírkami svého druhu a jejich pořadatelé v nich motivovali ostatní k zaslání finančního příspěvku.Mez i nimi byla například cyklovýzva, kde dva kolegové vyrazili z Prahy do italských Benátek. Jejích úsilí ocenili kolegové vybranou částkou 60 000 Kč. Stejně kreativní byly i dobrovolnické snídaně, dražby obrazů, nebo různé turistické výzvy.

Kreativita zaměstnanců a poradců Generali České zajistila, že se podařilo významně překonat nastavenou metu, kterou byl výběr finanční částky 1,35 milionu korun. Letošní ročník ji překročil o více než 400 tisíc korun. V dosavadní historii globální výzvy jde o historicky nejvyšší částku.

„Každý rok částka vybraná v rámci globální výzvy roste. Od roku 2021, kdy byl spuštěn její první ročník, jsme tak prostřednictvím našich kolegů a poradců podpořili užitečné aktivity částkou 4,3 milionu korun,“ uzavírá Alžběta Polišenská, CSR specialistka a hlavní koordinátorka globální výzvy v Generali České pojišťovně.


THE HUMAN SAFETY NET je celosvětová iniciativa pojišťovací skupiny Generali zaměřená na pomoc lidem ze znevýhodněných skupin. Jejím cílem je chránit a zlepšovat životy jednotlivců, jejich rodin, ale i celých komunit. Vytvářet pro nich příležitosti, které jim umožní žít kvalitnější a šťastnější život. Aktuálně je do tohoto hnutí zapojeno 26 zemí světa a Česká republika je jednou z nich. Více o projektech v jednotlivých zemích na www.thehumansafetynet.org


Zařazenost 17.07.2024 16:07:00
ZdrojO Pojištění.cz
Originálopojisteni.cz/spektrum/tiskove-zpravy/gcp-zajistila-sbirkou-prijemnejsi-prazdniny-pro-150-znevyhodne...

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.